Για την καλύτερη ενημέρωση σας υπάρχει η εφημερίδα :

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ LFH

27 Φεβρουαρίου 2007

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΣΚΕΨΗ!

Ένα ζευγάρι από ένα μπάτλερ και μια καμαριέρα βγαίνει στο δρόμο όταν πεθαίνει ο τελευταίος εργοδότης τους, κύριος. Μεγάλης ηλικίας πια και οι δύο δεν μπορούν να βρουν δουλειά. Με το κομπόδεμα που είχαν μαζέψει πιάνουν ένα σπίτι και μένουν τρώγοντας από τα έτοιμα. Ο καιρός περνάει και τα χρήματα μειώνονται δραστικά. Τότε "εμφανίζεται" μια αγγελία. "Ζητείται επίτροπος για την εκκλησία του Αγίου ....". Μια και δυο πάει για την αγγελία. Η απάντηση αποκαρδιωτική. Πρέπει να είναι απόφοιτος Λυκείου για να πάρει τη θέση και αυτός δεν ήταν. Έτσι δεν έγινε τίποτα.

Στην απόγνωση τους σκέφτηκαν. Εγώ ξέρω να υπηρετώ και εσύ - στη γυναίκα του - ξέρεις να σερβίρεις. Ανοίγουμε μια τσαγερία;

Η ποιότητα των υπηρεσιών που προσέφεραν ήταν πολύ υψηλή και πολύ σύντομα έγινε γνωστο το μαγαζί σαν κάτι το εξαιρετικό. Πολύ σύντομα το μαγαζί έγινε μαγαζιά και σε πολλές χώρες και και και....

Το ζευγάρι δεν δούλευε πια αλλά έλεγχε την ποιότητα των υπηρεσιών. Σε κάποια φάση αποφάσισαν να πουλήσουν την αλυσίδα κάτι που έγινε πολύ εύκολα για 2 εκατομύρια ευρώ.

Όταν υπογράφανε τα συμβόλαια ο μπάτλερ ήταν στεναχωρημένος. Ο δικηγόρος βλέποντας τη δυσφορία, νομιζοντας ότι κάποιο πρόβλημα είχε η συμφωνία, ρώτησε τι έχει.

Ο μπάτλερ είπε ότι η συμφωνία ήταν καλή αλλά να, στεναχωρίοτανε γιατί δεν είχε πάρει το απολυτήριο του Λυκείου. Και ο δικηγόρος του απάντησε : Γιατί στεναχωριέσαι. Αν είχες πάρει το απολυτήριο τώρα το πολύ να ήσουν επίτροπος στην εκκλησία του Αγίου ...



Λοιπόν Κώστα νομίζω ότι αυτό το κείμενο απαντάει στο ερώτημα που μου έκανες. Η ζωή έχει εξελίξεις που δεν μπορείς να φανταστείς. Τη ζείς καθημερινά και αντιμετωπίζεις κάθε εξέλιξη της καλή ή κακή.



Απο το σχολείο ησυχία. Έγιναν οι ομιλίες και στη βιβλιοθήκη αλλά και στην αίθουσα 154 για το διεθνές λύκειο στη Τεργέστη.



Αυτά για σήμερα και βλέπουμε (9784)





powered by performancing firefox

26 Φεβρουαρίου 2007

ΑΝΟΙΞΑΜΕ ΠΑΛΙ.

Σήμερα ανοίξαμε μετά από τις μικρές διακοπές. Λίγο μουδιασμένα η αλήθεια είναι αλλά μπήκαμε σε σειρά.

Σήμερα δεν είχαμε κάτι το εντυπωσιακό και η μέρα κύλισε ομαλά.

Για αύριο έχουμε μια ομιλία στα γαλλικά στο CDI από την κ. Walter. Θα τη παρακολουθήσουν οι μαθητές της Δ και Ε αλλά τα πρώτα τμήματα γαλλικών καθώς και τμήματα από το γαλλικό τομέα.

Επίσης για την Α΄λυκείου έχουμε μια παρουσίαση του Λυκείου ADRIATICA. Είναι ένα διεθνές λύκειο στη Τεργέστη το οποίο δίνει ΙΒ. Από πέρυσι η μοναδική μαθήτρια από την Ελλάδα είναι μαθήτρια μας (που έφυγε φυσικά μετά την Α' λυκείου). Είναι ένα διεθνές ευρωπαϊκό σχολείο και επιλέγονται μαθητές από τις χώρες της Ευρώπης που με υποτροφία παρακολουθούν στο συγκεκριμένο σχολείο.

Η εικόνα του σχολείου αλλάζει πάλι. Τωρα σειρά έχει το μέσα. Το χωλ αν και φτιάχτηκε πρόσφατα (4 - 5 χρόνια πριν), ξηλώθηκε και μπαίνουν και εδώ τα ίδια πλακάκια με τα εξωτερικά. Προσωπικά μου άρεσαν περισσότερο τα παλιά τετράγωνα γιατί είχαν διαφορετικά χρώματα και δίνανε μια άλλη αίσθηση. Τώρα θα γίνει όλο ομοιόμορφο (κατα πως φαίνεται) και μάλιστα χωρίς τα μαύρα κενά μεταξύ τους για να σπάει η μονοτονία. Επίσης βάλανε κάποια πλαίσια διάτρητα σε γκρί χρώμα προσπαθώντας να σπάσει η μονοτονία. Το πρόβλημα μου είναι ότι σήμερα ήδη με μια μέρα "χρήσης" έχουν βαθουλώματα από παιδιά που ακούμπησαν πάνω τους. Μάλλον μόνο για διακόσμηση κάνουν. Το καλό είναι ότι ο Γενικός Διευθυντής υποσχέθηκε ότι τον Απρίλιο που θα έχει τελειώσει θα έχει και μικροφωνική εγκατάσταση ενσωματωμένη, με μεγάφωνα ώστε ο χώρος να γίνεικατάλληλος για εκδηλώσεις. Αυτό είναι ένα παλιό πρόβλημα. Σε πάρα πολλές εκδηλώσεις χάνουμε από τα ηχητικά και τις μικροφωνικές. Βεβαια η όλη διαδικασία έχει αυξημένο κόστος που είναι μάλιστα διπλοπληρωμένο. Η υπόθεση θυμίζει τη Πλατεία Συνταγματος που κάθε χρόνο τη φτιάχνανε και την επόμενη χρονιά τη ξαναφτιάχνανε. Ιδωμεν.

Αυτά για σήμερα. Αυριο πάλι (9722).

powered by performancing firefox

25 Φεβρουαρίου 2007

ΤΑ ΠΡΟΩΘΗΜΕΝΑ

Πολλοί από εσάς μου στέλνουν με προώθηση διάφορα mail.Μερικά είναι πραγματικά πολύ ενδιαφέροντα και τους ευχαριστώ.



Παλαιότερα τα προωθούσα και εγώ στη συνέχεια σε όλο το mailist μου. Όμως είναι αλήθεια ότι σε κάποιες περιπτώσεις είναι ενοχλητικό να στέλνεις σε δεκάδες κόσμο θέματα που δεν τους ενδιαφέρουν. Έτσι μετά από κάποιες επισημάνσεις (ευχαριστώ Σπύρο), δεν έχω ξαναπροωθήσει ομαδικά αλληλογραφία. Θεωρώ ότι δεν πρέπει να επιβαρύνω τη διακίνηση άλλων μηνυμάτων, πιθανότατα περισσότερο σημαντικών με τα δικά μου προωθημένα.





ΑΛΛΑ υπάρχουν κάποια τα οποία πραγματικά είναι για προώθηση και κοινοποίηση. Σε αυτή τη περίπτωση θα ήταν καλύτερα να τα κοινοποιείτε απ' ευθείας στο blog για να γίνονται άμεσα γνωστά.



ΕΠΙΣΗΣ οι εκδηλώσεις και δραστηριότητες αποφοίτων πρέπει να κοινοποιούνται άμεσα στο blog. Δεν είναι ανάγκη να το προωθούν σε μένα και να περιμένουν μετά από εμένα να το "ανεβάσω". Μπορείτε όλοι σας να κάνετε posting. (9672)





powered by performancing firefox

23 Φεβρουαρίου 2007

ΣΑΣ ΕΛΕΙΨΑ;

Μάλλον όχι. Ισως καταλάβατε ότι είμαι μάλλον γκρινιάρης και λιγόψυχος. Τέλος πάντων. Γραφω εδώ γιατί στο άλλο blog δεν θέλω να γράφω. (Συχνά τουλάχιστον)

Λοιπόν έχουμε και λέμε.

Προετοιμάζεται συγκέντρωση αποφοίτων την εβδομάδα μετά το Πάσχα. Άρα πιθανότατα θα είναι και οι εκτός Αθηνών και Ελλάδος. Μόλις μάθω ακριβώς πότε και τι θα σας ενημερώσω. Εσείς προς το παρόν κρατείστε μια σημείωση στο ημερολόγιο σας για την εκδήλωση. 12 με 14 Απριλίου στην Αγία Παρασκευή. ΑΛΛΑ ακόμα τίποτα δεν είναι σίγουρο. Περιμενετε.

Οι απόφοιτοι του Λονδίνου προσπαθούν να μαζευτούν. Φαίνεται ότι δυσκολεύονται. Αν είστε μόνιμα ή κάνετε μεταπτυχιακό στο Λονδίνο, επικοινωνείστε για να βρεθείτε. Ο Χρήστος Δανέζης ετοιμάζει κάποιο χώρο επικοινωνίας όχι ανοικτό σε όλους για να μπορείτε να ανταλλάξετε πληροφορίες και διευθύνσεις για να μπορέσετε να βρεθείτε. Η πρόσβαση θα είναι μόνο για απόφοιτους. Πως θα το κάνει δεν ξέρω αλλά θα μου πει και θα σας πω.

Τέλος αν κάποιοι από εσάς ασχολούνται με τα Manga, η συζήτηση έχει ανάψει στην άλλη γειτονιά των αποφοίτων μεταξύ της "Μυρτούς" (καλό ε!!) και του Γιάννη. Αν είστε και εσείς σε αυτό το κοινό, δηλώστε το.

Αυτά για σήμερα. Από Δευτέρα θα δούμε και τι γίνεται με το σχολείο. (9578) Έρχεται και το 10.000

20 Φεβρουαρίου 2007

ΤΙ ΛΕΤΕ ΓΙΑ MANGA !

Μου ήρθε και το πρωωθώ αμέσως. Η Μυρτώ Τσελέντη είναι απόφοιτος της Σχολής μας και εκδίδει το πρώτο της βιβλίο για τα Manga, το γνωστά γιαπωνέζικα σκίτσα. Αναδημοσιεύω το δελτίο τύπου.

Μυρτώ Τσελέντη

Manga:

Φαντασία και Πραγματικότητα {θραύσματα κόσμων κοντινών}

Εκδόσεις Αιγόκερως

Μία μελέτη της σύγχρονης πραγματικότητας, μέσα από το πρίσμα ρομπότ, τεράτων, μαγείας και φουτουριστικής τεχνολογίας. Η Μυρτώ Τσελέντη ανοίγει την γυάλινη πόρτα και προσκαλεί μυημένους και αμύητους σε κόσμους που βρίσκονται δίπλα μας. 28 ξεχωριστές περιπτώσεις γιαπωνέζικων κόμικς αποτελούν, μέσα από την σκιαγράφηση της σημερινής ιαπωνικής κοινωνίας, τον οδηγό για τον σχολιασμό του κόσμου μας όπως αυτός αντανακλάται στις εικόνες φαντασίας των δημιουργών τους.

Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει το Σάββατο 3 Μαρτίου 2007, στις 15:45, στην Ελληνοαμερικανική Ένωση (Μασσαλίας 22, Αθήνα) στα πλαίσια του Comicdom Con Athens 2007.

Θα μιλήσουν οι:

Λευτέρης Ταρλαντέζος (Συγγραφέας, δημοσιογράφος, υπεύθυνος της σειράς «Κόμικς» των εκδόσεων Αιγόκερως)

Αβραάμ Κάουα (Συγγραφέας, Λέκτορας – Πολιτισμικός Αναλυτής στο Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου)

Αντρέας Μιχαηλίδης (Δημοσιογράφος, μεταφραστής)

Πλήρες πρόγραμμα και όλες οι πληροφορίες για το Comicdom Con Athens 2007: http://www.comicdom.gr/convention2007/index.php?page=main&lang=gr

Εύχομαι να είναι απλά το πρώτο βιβλίο και να ακολουθήσουν και πολλά άλλα. Όσοι θιασώτες του είδους ας προσέλθουν.

Το blog των αποφοίτων προχωράει και γεμίζει. Μένει να δούμε και κανένα κείμενο τώρα. Αντε τόσοι είστε. Δεν μπορεί κάτι θα έχετε να πείτε εκτός από καλημέρα - καλησπέρα.

Αυτά. Από το σχολείο τίποτα. Λογικό είναι. (9377)

19 Φεβρουαρίου 2007

ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΛΙ !

Έχετε ένα νεο blog στη διάθεση σας. Όλο δικό σας. Για να γραφετε εσείς ό,τι θέλετε. Για να μπορείτε να επικοινωνήσετε μεταξύ σας. Για να θυμηθείτε, να μοιραστείτε να βρεθείτε.
Η διεύθυνση του είναι :

http://ta-nea-tou-lfh-apofoitoi.blogspot.com/

Μπορείτε να το επισκεφτείτε και κυρίως να γράψετε ό,τι θέλετε. Ήδη έχω στείλει 350 προσκλήσεις σε απόφοιτους. Αυριο θα φύγει η πρόσκληση και για τους υπόλοιπους. Αν ενδιαφέρεστε να γράψετε οτιδήποτε στο blog θα πρέπει να ακολουθήσετε το link που έχει στο mail και να κάνετε εγγραφή. Αν αποδεχτείτε τη πρόσκληση θα μπορείτε να γράψετε ό,τι θέλετε. Αν όχι εγώ θα ξαναστείλω τις προσκλήσεις σε 15 μέρες αν κάποιος δεν τη πήρε ή το ξανασκέφτηκε.

Στα νέα του LFH πλέον θα βρίσκετε τα Νέα από το σχολείο όπως σας είπα και στο newsletter.
Αυτά τα ολίγα. (9265)

15 Φεβρουαρίου 2007

ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΧΑΜΕ ΓΙΟΡΤΗ.

Σήμερα στο σχολείο είχαμε τις εκδηλώσεις για την αποκρια. Υπήρξε μεγάλη διάθεση για μεταμφίεση αλλά δεν υπήρξε μεγάλη διάθεση για πλάκα. Γενικά υπήρχε μια υποτονικότητα και μια "βαρεμάρα". Νομίζω ότι έχει χαθεί πια η πειραχτική διάθεση των μασκαράδων. Δηλαδή πήγαν στη πίσω αυλή - του δημοτικού - άραξαν και παράγγειλαν πίτσες και σουβλάκια και τρώγανε!!!. Δηλαδή που είναι το γέλιο και η πλάκα.

Βιντεογραφούσα και άκουγα "Σουβλακι με κοτοπουλο απ'όλα ποιος είπε;!!!!!" Δηλαδή τι να πω. Τέλος πάντων. Οι μεταμφιέσεις πάντως ήταν προσεγμένες. Από ότι μπορείτε να δείτε στις φωτό, οι περισσότερες μεταμφιέσεις ήταν καλές.

Απολαύστε τις.



Η Μαγια η Μέλισσα και η Πίπη Φακιδομύτη.



Πολλοί μασκαράδες μα πάρα πολλοί μασκαράδες στο μπάσκετ.



Οι πειρατές της Καραβαϊκής στη ταράτσα της Σχολής.



Πολλές μάγισσες και μερικές πολύ καλές όπως μπορείτε να δείτε.




Έλα δεν θέλω αηδίες. Ο κ. Λιβανός είναι. Τελείωσαν οι φωτό από τα μασκαρέματα. Είναι στη τάξη αντιμέτωπος με τα παιδιά της Γ' Λυκείου αμέσως μετά τη γιορτή της αποκριάς για να κάνει μάθημα. Θέλει πολύ κουράγιο κάτι τέτοιο.

Κλείσαμε σήμερα και για 10 ημέρες. Αμέσως μετά τις διακοπές αυτές θα πρέπει να γίνουν τα χαρτιά για την εκδρομή στη Σκωτία. Αν προλάβουμε τις προθεσμιίες η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί. Αν όχι τότε για φέτος έχει χαθεί.

Κατά τα άλλα ευχές σε όλους για καλό τριήμερο. Καλή ξεκούραση και με το καλό να ξαναβρεθούμε. Για λίγο θα έχουμε ηρεμιά και λίγες καταχωρήσεις. Μέσα στο διάστημα αυτό θα φύγει και το newsletter του Φεβρουαρίου. Ότι άλλο θέλετε ξέρετε και που και πως να με βρείτε.

Ευχές στον Σταμάτη που πάει φαντάρος για καλή δύναμη. Είναι μια περίεργη φάση. Σταμάτη να θυμάσαι ότι τα δέντρα λυγίζουν στον αέρα και έτσι δεν σπάνε. Αυτοί είναι αυτοί που είναι και δεν αλλάζουν. Εσύ πας για λίγο και θα φύγεις να συνεχίσεις τη ζωή σου.

Αυτά για σήμερα. Κλείνουμε και τα ξαναλέμε, όποτε. (9042)

14 Φεβρουαρίου 2007

ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΤΙΤΛΟ ΝΑ ΒΑΛΩ.

Ετσι δεν βάζω τίτλο. Δεν έχει και θέμα σήμερα. Απλά περιμένουμε αυριο να γίνει η σχολική γιορτή των αποκριών και τα μασκαρέματα και να κλείσουμε το σχολείο. Η αλήθεια είναι ότι αύριο θα είναι μια δύσκολη μέρα. Ο λόγος είναι ότι δεν έγινε δεκτό το αίτημα του Λυκείου να γίνει η γιορτή την 6 και 7 ώρα που τελειώνουν τα μαθήματα, αλλά τελικά θα γίνει 5 και 6 ώρα και την 7 ώρα να γίνει μαθημα!!!!. Δεν ξέρω πως μπορεί να γίνει αυτό αλλά σίγουρα οι συνάδελφοι που θα έχουν την τελευταία ώρα θα δεινοπαθήσουν. Δεν ξέρω αν μπορούμε να βοηθήσουμε. Ο καιρός θα δείξει.

Αύριο θα έχουμε υλικό από τη γιορτή. Θα δούμε τι θα βρεθεί.

Προς το παρόν αυτά. Ας βρούμε κάτι καλό από τις φωτογραφίες.



Όχι δεν είναι μασκαρεμένος. Είναι ένα "σκωτσέζικο" Hammish. Ένα από τα αξιοθέατα που είδαμε και επισκεφτήκαμε στη Σκωτία. Για να μη λένε ότι δεν πήγαμε πουθενά όταν είμασταν στη Σκωτία πέρυσι.

Φέτος ήταν η πρώτη χρονιά που δεν μου ευχήθηκε κανείς χρόνια πολλά. Κάθε χρόνο μου λένε χρόνια πολλα για να με πειράξουν. Τουλάχιστον Έτσι νομίζουν. Χε χε !!Φέτος όμως τίποτα. Τι να πω. Χρόνια πολλά σε όσους γιορτάζουν καθημερινά και στις 14 Φλεβάρη απλά το δηλώνουν.

Αυτά τα πολύ λίγα. Καλό βράδυ. (8960)

13 Φεβρουαρίου 2007

ΟΥΠΣ!! ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΛΑΘΟΣ.

Το έχω ξαναγράψει. Είναι εύκολο να ξεφύγεις και η δύναμη του μεσου είναι μεγάλη. Μετά από ένα chat πραγματικά κατάλαβα κάποια πράγματα. Συμφωνώ λοιπόν ότι πρέπει κάθε φωτό που ανεβαίνει να έχει σχέση με το σχολείο. (σήμερα ή χθες). Γιαυτό λοιπόν από τις χιλιάδες φωτό που έχω (δεν είναι πλάκα), θα υπάρχει ένα στιγμιότυπο από το σχολείο. Έτσι για να θυμόμαστε. Θέλω να ευχαριστήσω για τη κριτική και θα ήθελα και απο τον καθένα σας να μου πει τα σχολια του από τη μέχρι στιγμής πορεία του blog. Αν δεν θέλετε σαν σχόλιο γράψτε μου mail.

Σήμερα όπως κάθε μέρα μετά από ενημέρωση γονέων είχαμε τον απόηχο της ενημέρωσης. Τα έγραψα χθες μέσα και σε κλίμα συναισθηματικής φόρτισης. Σήμερα επιτέλους έφυγε το πρακτικό - αίτηση για την εκδρομή της Γ' λυκείου αλλά και η αναλυτική βαθμολογία του πρώτου τετραμήνου. Από τη προηγούμενη βδομάδα είχαν "κλειδώσει" οι βάσεις δεδομένων και είχαν φύγει για το Υπουργείο. Εϊναι διαδικασίες που γίνονται στο παρασκήνιο και δεν παίρνετε χαμπάρι. Μετά το πρώτο "σοκ" των βαθμών και τις απαραίτητες διευκρινήσεις ηρεμήσαμε μικροί μεγάλοι και μπήκαμε πάλι σε σειρά. Οι μικρές διακοπές έρχονται και θα βοηθήσουν και αυτές με τη σειρά τους στην ηρεμία και τον απολογισμό.

Τη Πέμπτη έχουμε γιορτή με μασκαρέματα, Θα έχουμε κάποια χάππενινγκ αλλά δυστυχώς
μας δώσανε 5η-6η ώρα και την 7η πρέπει να κάνουμε μάθημα!!!. Πως θα γίνει αυτό δεν ξέρω. Ελπίζω να τα καταφέρουμε αν και το βλέπω χλωμό. Πάντως εγώ θα έχω τη βιντεοκάμερα μαζί μου και σίγουρα θα έχω υλικό. Προς το παρόν πάρτε μασκαράδες από το παρελθόν του σχολείου.




Ο Αλέξανδρος Διαμαντίκος (93) σαν μάγος στο Bazar αλλά σίγουρα ήταν καλή μεταμφίεση.



Πρέπει να είμαστε στο 2001 και νομίζω ότι βλέπουμε τη Νίνα Εμμανουήλ και ...(?). Βοήθεια ζητώ γιατί δεν τα θυμάμαι όλα.



Μια υπέροχη ασπρόμαυρη σκακιέρα από το 2000 (;). Δενπαίρνω και όρκο για το ποιοι και πότε.

Αρκετά για σήμερα. Αύριο πάλι. (8878)

12 Φεβρουαρίου 2007

ΓΙΑΤΡΕ ΜΟΥ ΠΟΙΟΣ ΕΙΜΑΙ;

Είναι ένα ερώτημα που με απασχολεί πάρα πολύ καιρό. Δηλαδή όσο καιρό είμαι καθηγητής. Αυτή η σκέψη μου έρχεται κάθε φορά που έχουμε συγκέντρωση γονέων πολύ πιο έντονα. Να σας πω ακριβώς τι εννοώ για να καταλάβετε.

Όταν έκανα μάθημα νόμιζα ότι ήμουν το κέντρο του κόσμου και ότι όλοι έπρεπε να γυρνάνε γύρω από εμένα. Ήταν ωραία αλλά πολύ σύντομα καταλαβα ότι δεν ήταν έτσι. Μου άρεσε όσο κράτησε.

Μετά θεώρησα ότι ήμουν ο απόλυτο κριτής που μπορούσαν να γνωμοδοτήσω για οτιδήποτε και να κρίνω τις συμπεριφορές των μαθητών αλλά και άλλων. Αλλά πάλι δεν ήταν έτσι και έτσι άφησα τη τήβενο στη γωνία και ξεπέζεψα.

Μετά θεώρησα ότι αμέσως μετά τον Lavoisier ήταν το όνομα μου στο πάνθεον των μεγάλων χημικών. Μετά είδα το όνομα του Μήτσου και κατάλαβα ότι ούτε αυτό είναι σωστό.

Ναι είμαι ο μεγάλος ψυχολόγος που μπορώ να λύσω όλα τα προβλήματα με μια καλή συζήτηση. Ετσι έπιασα συζήτηση με όσους μαθητες μου ήθελαν να συζητήσουν οτιδήποτε. Η αλήθεια είναι ότι πολλά παιδιά, ήθελαν να μιλήσουν, υπερβολικά πολλά. Τόσα που δεν το περίμενα. Έτσι γέμισαν τα ραντεβού απότομα και δεν είχα πια περιθώρια. Και έτσι μείωσα δραστικά τα ραντεβού αλλά αυτό δεν το έκοψα. Τελικά είμαι λίγο ψυχολόγος. Βλέπετε αν μπορώ να ακούω μπορώ και να καταλάβω. Και στη δουλειά μου είναι απαραίτητο να καταλαβαίνεις και να μη ξεχνάς.

Το βρήκα είμαι αυτός που λέει τι δουλειά θα κάνει ο καθένας. Παρακολούθησα δύο σεμινάρια ενός πρωινού που έγιναν για να δικαιολογήσει το μισθό του ο υπεύθυνος του Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού, άρα τώρα ξέρω και μπορώ να αποφασίσω αν κάποιος θα κάνει αυτή τη δουλειά και θα είνα ευτυχισμένος ή θα κάνει αυτή τη δουλειά και θα είναι δυστυχισμένος. Αλλά έχει πολύ ευθύνη ρε παιδιά. Άσε λοιπόν ούτε ο ειδικός του ΣΕΠ είμαι.

Για να δω τι έμεινε. Α ναι είμαι ο ....κακός που του αρέσει να αφήνει παιδιά και να υποφέρουν μέχρι να περάσουν. Γιαυτό λοιπόν συσσωρεύω μια μια τις μονάδες που κόβω για να μπορέσω να έχω στα γηρατειά μου.Από την άλλη θα μάθουν να διαβάζουν και να προσέχουν. Εκτός αυτού θα καταλάβουν ότι εγώ είμαι η εξουσία. Αλλά τελικά δεν έχει κέρδος ο τοκισμός και έτσι δεν είμαι ούτε αυτό.

Νάτο ! Είμαι ο ανάλγητος καθηγητής που δενμε νοιάζει αν χωρίσω οικογένειες και στείλω παιδιά να σπουδάσουν στην επαρχία και όχι στο σπίτι τους. Έτσι κάνω το 15 μόνο 19 και όχι 20 γιατί έτσι γουστάρω. Βέβαια είχα ένα πρόβλημα το 20 επρεπε να το κρατήσω 20 ή να το κάνω 23, 24!!! Μετά τη σημερινή ενημέρωση γονέων,τελικά αυτό είμαι. Ευτυχώς γιατί ξέμενα από επιλογές.

Λοιπόν δενμπορώ να καταλάβω γιατί ένα παιδί που έγραψε ένα 20 και ένα 17 και δεν είπε ούτε έγραψε τίποτα σε προφορική εξέταση όλο το υπόλοιπο τετράμηνο, από τότε πρέπει να πάρει 18 και το 15 είναι λίγο;
Γιατί πρέπει εγώ να απολογηθώ που έβαλα σε ένα παιδί 8 με μέσο όρο γραπτών - προφορικών 5 και όχι το παιδί για την τουριστική του διάθεση; Γιατί απλά μόνο έτσι θα μπορέσω να καταλάβω ότι φταίω.

Είναι περίεργο πως οι γονείς που έχουν πληροφορηθεί τη μισή αλήθεια ή παραπληροφορηθεί εντελώς περιμένουν μεγάλους βαθμούς και βρίσκονται προ εκπλήξεων όταν παίρνουν τον έλεγχο. Δηλαδή δεν έχουν αντίληψη του τι κάνουν τα παιδιά τους. Δεν ξέρουν ποιες είναι οι πραγματικές επιδόσεις τους;

Ρε μπας και είμαι παρκαδόρος που δουλεύω σε πάρκιν παιδιών και όλοι οι γονείς έχουν εφυσυχάσει με τα παιδιά τους σε ασφαλές περιβάλλον; Πάντως παρκάρω πολύ εύκολα το αυτοκίνητο αν και αρκετά μεγάλο (το αυτοκίνητο).

Μήπως είμαι όλα και συνοδός παιδιών σε εκδρομές, παιδαγωγός, οργανωτής εκδρομών, τουριστικό γραφείο. Α!!!!!! Ναι διδάσκω και Χημεία. Στο ελεύθερο μου χρόνο.

Είμαι πολύ μπερδεμένος γιατρέ μου. Τελικά θα ζήσω;

Ξέχασα να πω ότι είμαι και υποδιευθυντής, πρέπει να βγάζω πρόγραμμα για μικρούς και μεγάλους, να φτιάξω ταινίες (Spielberg), να φτιάξω σημειώσεις και βιβλία, να διαβάσω για το μάθημα, να φτιάξω το Blog, να διορθώσω γραπτά, να... να...

Μόνο αυτά. Καλά είναι. Κάτι βρέθηκε για να ασχολούμαι. Δυστυχώς όμως μερικές ώρες κοιμάμαι. Τι ατυχία ρε παιδί μου. Είχα δυο τρεις δουλειές ακόμα!

Να δημοσιεύσω και 2 φωτό από τον Παναγή και το πάρτι του Αλέξανδρου Καλαβρυτινού.






Εγώ όμως έχω διάθεση πιο ρομαντική και γαλήνια. Γιαυτό η φωτογραφία της ημέρα είναι μια φωτό με λουλούδια έτσι για ξεκούραση.



Έτσι σταματάμε για σήμερα αλλά υπάρχει και κάτι ακόμα. Μια νέα φιλοξενία στο blog από σήμερα. Ο Λίνος Παπαχρήστου (92) έχει φτιάξει ένα site με διαδρομές για ορειβασία και πεζοπορία. Καλώς ήλθες στη παρέα Λίνο.

Καλό βράδυ και τα λέμε. (8825)

11 Φεβρουαρίου 2007

ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΕΓΙΝΕ!

Ξαφνικά όλα δουλεύουν. Ναι έχω ΙΝΤΕΡΝΕΤ σταθερό και δυνατό. Μάλλον δικό μου ήταν το θέμα με ένα μόντεμ που δεν μπορούσα να συγχρονίσω. Τελικά μια αναβάθμιση λογισμικού και κάποιος έλεγχος στις ρυθμίσεις έφερε το ποθούμενο αποτέλεσμα και όλα δείχνουν καλά. Μέχρι τώρα βέβαια.

Κυριακή σήμερα και φυσικά δεν έχουμε νέα από το σχολείο. Βρήκα όμως μια φωτό την οποία και δημοσιεύω είναι από τη δικιά μας πενταήμερη στη Βόρεια Ελλάδα φυσικά στο 1979.



Τραβηγμένα στο ΛΕΒΕΝΤΗ έξω απότη Λαμία δείχνει πόσο εκπαιδευτική ήταν η εκδρομή αφού όλοι από πολύ νωρίς το είχαμε ρίξει στη μελέτη της φύσης, όπως είναι φανερό. Η τετράδα που βλέπετε αποτελείται από τον Περικλή (αξιωματικός ΠΑ με ειδίκευση στα Μιραζ και όχι μόνο), η αφεντομουτσουνάρα μου, ο Κώστας (αξιωματικός ΕΣ με επιτελική θέση) και ο Άκης (δ/ντης μηχανογράφισης στη Barclays). Τα άλλα σχετικά με την εκδρομή τα έχουμε ξεχάσει.

Αυτά για σήμερα (8719)

09 Φεβρουαρίου 2007

ΚΑΘΕ ΠΡΑΓΜΑ ΣΤΟ ΚΑΙΡΟ ΤΟΥ ....

... και ο καιρός περνάει.

Έτσι πέρασε πάλι ο καιρός και φτάσαμε προ των μικρών διακοπών. Οι μικρές διακοπές έχουν γίνει αναγκαιότητα πλέον. Δεν ξέρω αν έχουμε κακομάθει - μικροί μεγάλοι - και τις περιμένουμε πως και πως.

Η εβδομάδα που ξεκινάει είναι λειψή. Θα είμαστε στο σχολείο μέχρι την Πέμπτη. Μετά θα ξαναβρεθούμε τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου. Δεν είναι άσχημα. Ελπίζω - δενπαίρνω όρκο - να μπορέσω επιτέλους να φτιάξω κάτι με το ταινιάκι των 25 χρόνων. Ο καιρός περνάει και εγώ αγχώνομαι.

Τη Πέμπτη θε έχουμε μασκαρέματα στο σχολείο . Τις δυο τελευταίες ώρες τα παιδιά θα μπορέσουν να ντυθούν και να καρναβαλίσουν. Ελπίζω μόνο να έχει καλό καιρό για να μπορέσουν να το ευχαριστηθούν στη ταράτσα. Γιατί αν μείνουν μέσα στις τάξεις δεν πρόκειται να το ευχαριστηθούν και εμείς θα είμαστε συνέχεια στη τσίτα για ζημιές και τάξη.

Σήμερα τελείωσαν οι αιτήσεις για τα ειδικά μαθήματα για τις εξετάσεις του Ιουνίου. Όσοι πρόλαβαν πρόλαβαν. Του χρόνου πάλι.

Η φωτογραφία της ημέρας.



Είναι μια ακομα απόδειξη οτι ο καιρός περνάει. Διότι αν παρατηρήσετε ο ομιλητής είμαι εγώ στο Πανεπιστήμιο σε γενική συνέλευση. Θα ήταν γύρω στο 1982. Σίγουρα πέρασε ο καιρός.

Αυτα προς το παρόν. Από Δευτέρα βλέπουμε. Καλό Σαββατοκύριακοκαι όσοι πάτε σε παρτι να προσέξετε στην επιστροφή. (8655)

08 Φεβρουαρίου 2007

ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΠΟΥ ΣΟΚΑΡΟΥΝ!

Η αλήθεια είναι ότι δεν το περιμέναμε. Ο Τάσος Μαρκουίζος ήλθε στο σχολείο μας και μιλώντας μια γλώσσα σκληρή αλλά και σε πολλά σημεία "πολύ λαϊκή" μας παρουσίασε πράγματα που όλοι γνωρίζουμε αλλά δεν θέλουμε να ξέρουμε. Όλοι γνωρίζουμε τι πρέπει να κάνουμε αλλά επειδή η εμπλοκή σε ένα τροχαίο είναι κάτι που αφορά τους άλλους και όχι εμάς, το αφήνουμε για αργότερα ή πολύ αργότερα. Η ανταποκρίσεις από τα παιδιά ήταν μάλλον θετικές. Μας έδωσε με σκληρά νούμερα να καταλάβουμε το μέγεθος της ¨βλακείας" που πολλές φορές μα διακατέχει, όπως και την άγνοια που έχουμε σε σημαντικά θέματα. Σίγουρα οι μαθητές ωφελήθηκαν από αυτή τη παρουσίαση άσχετα αν η γλώσσα που χρησιμοποιήθηκε είναι αυτή που δενεπιτρέπουμε εμείς στους μαθητές να χρησιμοποιούν. Η προσοχή ήταν αδιάλειπτη αν και η παρουσίαση κράτησε 2 ώρες σχεδόν.

Εϊχε προηγηθεί μια δίωρη παρουσίαση στο γυμνάσιο.

Στις φωτό μπορείτε να δείτε τον Ιαβέρη να μιλάει στο Λύκειο αλλά και γενικές απόψεις από τον χώρο.





Κατά τα άλλα είχαμε μια μάλλον ήρεμη ημέρα. Τα πράγματα κύλησαν χωρίς εκπλήξεις. Γι΄αυτό απολαύστε μια χαλαρωτική φωτογραφία που τραβήχτηκε στα περίχωρα των Αθηνών. Ειδικότερα στο Καβούρι.Πρέπει να ήταν περίπου στα 1986.



Φυσικά και έχω χρησιμοποιήσω φίλτρο. (8605)

07 Φεβρουαρίου 2007

ΛΙΓΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ!

Σήμερα δεν είχαμε κάτι νέο για το σχολείο. Το μόνο που έγινε ήταν να υπογράψουμε τα πρακτικά για την εκδρομή της Γ' λυκείου. Δενέχουμε λοιπόν κάτι νέο.

Ακόμα μαζεύουμε αιτήσεις για ειδικά μαθήματα αλλά αυριο τελειώνει.

Σήμερα μου ήρθε μια ανακοίνωση για πάρτυ μασκέ. Την αναδημοσιεύω :
Απόφοιτοι, φίλοι και φίλες
Ελάτε τη Κυριακή 11 Φεβρουαρίου και ώρα από 20:00 και μετά, στο μασκέ πάρτυ μας στη περιοχή Ελληνικό. (Βουλιαγμένης πάνω από το Mega Βασιλόπουλο)
Είσοδος 12 € και ελεύθερη κατανάλωση.
Αλέξανδρος Καλαβρυτινός (93)

Mob.: 6970-100100

Το πάρτυ οργανώνεται απότον Αλέξανδρο Καλαβρυτινό και το γραφείο τουρισμού travel4fun και υπόσχονται παρεϊστικο στυλ με ευκαιρία για κουβέντα και γνωριμία. Εδώ που τα λέμε σε πάρτυ μασκέ δεν είναι ο καλύτερος τόπος να γνωρίσεις κάποιον αλλά τέλος πάντων. Για μένα η Κυριακή είναι απαγορευτική γιαυτό να περάσετε καλά όσοι βρεθείτε στο χώρο.

Για να ψάξω για τη φωτογραφία της ημέρας.


Έχει τραβηχτεί στα σύνορα Αργυρούπολης Ηλιούπολης σε μία πίστα μοτοκρος. Δενξέρω αν υπάρχει ακόμα μια και αυτή τραβήχτηκε το 1985. Σαν τίτλος θα πήγαινε : "Έχεις λάσπη εδώ".

Αυτά για σήμερα. Καλό βράδυ και αυριο πάλι. Θα έχουμε ανταπόκριση από τη παρουσίαση του Τάσου Μαρκουίζου (κν ΙΑΒΕΡΗ) στους μαθητές του Λυκείου για την ασφαλή οδήγηση. (8539)

06 Φεβρουαρίου 2007

Ο'ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΝΟΥΜΕ.

Σήμερα γράφω από το σχολείο και ο λόγος ειναι πολύ απλός. Δεν γνωρίζω αν θα έχω ΙΝΤΕΡΝΕΤ στο σπίτι. Είναι μια εβδομάδα τώρα που συνέχεια κλείνει η σύνδεση. Αν έχω INTERNET έχω για μισή με μία ώρα και μετά νέκρα. Να δω μέχρι πότε. Λένε ότι είναι "παιδικές ασθένειες" του δικτύου μια και τώρα ξεκίνησε. Αν είναι να γεράσω περιμένοντας να μου λείπει. Τέλος πάντων.

Προς το παρόν δεν βάζω δική μου φωτογραφία. Αν έχω σύνδεση όταν πάω στο σπίτι θα συμπληρώσω μια κατάλληλη φωτό. Ο Θοδωρής Δελαγραμμάτικας μου έστειλε τη παρακάτω φωτό από το Ναύπλιο την οποία και δημοσιεύω:



Προχωρόντας στην ενημέρωση από το σχολείο έχω να προσθέσω τα εξής :

Τη Πέμπτη έχουμε προσκεκλημένο στη σχολή, τον Τάσο Μαρκουίζο ή ΙΑΒΕΡΗ όπως είναι πιο γνωστός. Θα μιλήσει στα παιδιά για την κυκλοφοριακή αγωγή. Ζήτησε ένα δίωρο για το Λύκειο με το σκεπτικό ότι τα παιδιά αυτά πολύ σύντομα θα πιάσουν το τιμόνι στα χέρια τους και πρέπει να είναι ενημερωμένοι για το πως οδηγάνε. Πως οδηγάνε σωστά και με ασφάλεια τόσο δική τους όσο και των άλλων. Αυτών που είναι μαζί τους στο αυτοκίνητο αλλά και αυτών που είναι απ' έξω. Διότι ο κάθε οδηγός έχει φοβερή δύναμη στα χέρια του. Τόση που δεν φαντάζεται. Θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί με σύνεση και προσοχή γιατί οσο χρήσιμη και αν είναι τόσο επικίνδυνη μπορεί να γίνει. Και μη πείτε ότι εγώ ρισκάρω και εσένα τι σε νοιάζει γιατί γνωρίζετε πολύ καλά ότι δεν είναι έτσι. Παραδείγματα άπειρα ακόμα και μεταξύ σας όπως ο Νίκος και ο Σταύρος που τόσο γρήγορα έφυγαν. Πάνω σε αυτή τη λογική θεωρήσαμε απαραίτητο να υπάρχει μια ενημέρωση από έναν άνθρωπο γενικά αποδεκτό και γνώστη της τέχνης της οδήγησης. Όταν εγώ διάβαζα το AUTO EXPRESS με αριθμό τεύχους 1, ο ΙΑΒΕΡΗΣ "όργωνε" τα βουνά της Ελλάδος με τις Αναβάσεις και τα ράλυ που τότε οργανώνονταν. Θα μιλήσει από τις 12:45 μέχρι τις 14:30. Με αφορμή αυτή την επίσκεψη δείτε μια σειρά από 4 φωτό πως "μπαίνει" μια PORSCHE σε μια ειδική στον Υμηττό στο ράλυ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ. Μια φορά μόνο έγινε ειδική στον Υμηττό. Δεν θυμάμαι πότε αλλά πρέπει να ήταν γύρω στο 1985.



Οι φωτογραφίες εχουν βγεί στο χέρι χωρίς motor drive σε φιλμ AGFAPAN 100 πουσαρισμενο στα 400. Μηχανή η Praktica B200.

Κατά τα άλλα μαζεύουμε ακόμα τις αιτήσεις για τα ειδικά μαθήματα και φυσικά υπάρχει συνεχής ροή και κίνηση αποφοίτων. Κάτι που είναι πολύ ευχάριστο. Όσοι ενδιαφέρεστε βιαστείτε. Δεν έχει μείνει πολύς καιρός.

Αυτά και σήμερα. Αύριο πάλι. (8457)

05 Φεβρουαρίου 2007

ΕΧΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ!

ΌΟΟΟΟΟΧι ρε παιδιά. Δεν απειλώ κανένα. Εννοώ ακριβώς αυτό που ακούγεται. Έφυγα με βροχή το Σάββατο πρωί από την Αθήνα με κατεύθυνση το Αίγιο για να "δω τι γίνεται". Αυτό σημαίνει να ανοίξω το σπίτι μετά από ένα μήνα περίπου, να ανάψω τις σόμπες και να φύγει η υγρασία από τους τοίχους και να κλαδέψω τις τριανταφυλλιές μου. Για το τελευταίο είχα πολλές επιφυλάξεις λόγω βροχής.

Φτάνοντας στο Αίγιο βρήκα μια ηλιόλουστη μέρα (κρύα μεν - 8 oC - αλλά ηλιόλουστη) Έκανα το κλάδεμα μου και όλα όσα είχα υπολογίσει. Ξημερώνοντας Κυριακή είχε συνεφιά και μετά τις 9:30 και μέχρι τις 10:45 έγιναν όλα άσπρα. Έτσι οι σημερινές φωτό είναι χθεσινές και τραβηγμένες με το κινητό μου και γιαυτό δεν είναι ούτε πολύ σταθερές αλλά ούτε και πολύ καθαρές. Είναι όμως ενδεικτικές. Απολαύστε τις.









Πάμε για τα νεα του σχολείου.
ΠΡΟΣΟΧΗ : Άρχισε η συλλογή των αιτήσεων για ειδικά μαθήματα. Αν κάποιος απόφοιτος θέλει να πάρει μέρος στις εξετάσεις και να εξεταστεί σε ειδικά μαθήματα ΠΡΕΠΕΙ να καταθέσει αίτηση ΤΩΡΑ. Αν ανήκετε σε αυτούς επικοινωνείστε με το σχολείο για λεπτομέρειες. Μετά το τέλος της εβδομάδας δεν γίνονται δεκτές άλλες αιτήσεις και δεν γίνονται δεκτές εκπρόθεσμες.

Μία Δευτέρα όπως όλες. Με το χιόνι να πέφτει έξω από το παράθυρο, και όλοι να παρακαλάνε να το "στρώσει" για να μη πάμε σχολείο αύριο. Δεν φαίνεται να μας κάνει τη χάρη.

Κυκλοφόρησε και η Νέα ΠΡΟΒΟΣΚΙΔΑ. Το Νέα μάλλον προσδιορίζει την Αλλαγή σκυτάλης από το Δημήτρη Αναγνώστου στον Παναγή Μακρή. Πρέπει να παρατηρήσω ότι λείπει το κομμάτι με τα αθλητικά. Προσωπικά μιλώντας, το περνούσα στα γρήγορα. Κατά τα άλλα είναι μάλλον τα ίδια θέματα. Καλό θα ήταν να εμπλουτισθεί με δουλειά περισσότερων παιδιών για να δικαιολογεί περισσότερο τον χαρακτηρισμό "Νέα". Άλλωστε τώρα αντιπροσωπεύει ένα πολύ μεγαλύτερο σύνολο ανθρώπων που είναι οι απόφοιτοι της Σχολής. Κατά συνέπεια Όσοι πιστεύουν ότι έχουν "πένα" για να γράψουν ας χρησιμοποιήσουν το link του blog και να επικοινωνήσουν με το ΣΥΛΛΟΓΟ και να εκφράσουν το ενδιαφέρον τους. ΑΠό εσάς εξαρτάται αν η ΠΡΟΒΟΣΚΙΔΑ θα παραμείνει η εφημερίδα της "παρέας" του ΕΛΕΦΑΣ ή θα μετατραπεί σε ένα περιοδικό ποικίλης ύλης που να ενδιαφέρει όλους τους απόφοιτους. Δεν είναι ανάγκη να γράφετε σε τακτική βάση, στείλτε την γνώμη σας, τις σκέψεις σας, τη κριτική σας. Έτσι θα μπορέσετε και εσείς να συμβάλλετε στη διαμόρφωση του χαρακτήρα του Συλλόγου και του Περιοδικού του.

Πάλι ξέφυγα. Αναδιπλώνομαι και επανέρχομαι στα του Σχολείου αφού όμως ευχαριστήσω τον Ηλία τον Γιαννόπουλο (93), ο οποίος με το πενάκι του μου απέδωσε τον ρόλο του Φρανκεστάϊν στην αναβίωση με τα ηλεκτροσόκ, του καταταλαιπωρημένου ΕΛΕΦΑΣ που είναι ο Συλλογος. Ελπίζω να μη χρειαστεί να απολογηθώ για το "΄τερας" που αναβίωσα και έσπειρε το τρόμο όπως γίνεται στις ταινίες. Όπως και να έχει σε ευχαριστώ Ηλία και πρέπει να σου πω, το ξέρεις άλλωστε, ότι πάντοτε το πενάκι σου ήταν ο τρόπος να λες τα πράγματα με το όνομά τους. Ακόμα και τότε που έψαχνες καθαρή κόλλα για να ζωγραφίσεις όταν έκανα μάθημα. (Σβιν πέφτουν τα καρφιά σαν σφαίρες). Αλήθεια το μυαλό στη γυάλα τι σημαίνει; Εϊναι κάτι να ανησυχούμε;.

Λοιπόν σταματάμε εδώ. Αν θέλετε κάτι μου λέτε. Αν έχετε νέα επίσης μου λέτε. Ισχύει η προσκληση διαχρονικά. (8404).

02 Φεβρουαρίου 2007

ΕΦΤΑΣΕ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ

Δεν ξέρω γιατί αλλά είχα ιδιαίτερη αγωνία να φτάσει το Σαββατοκύριακο αυτό. Θα πάρω τα βουνά. Θα είμαι στο Αίγιο. Είχα μια κρυφή ελπίδα για καλές μέρες αλλά δυστυχώς δεν το βλέπω. Έτσι δεν νομίζω να μπορέσω να κλαδέψω τις τριανταφυλλιές μου. Για να δω τι φωτογραφία θα βρω για σήμερα.



Η φωτογραφία έχει τραβηχτεί απογευματάκι στα Γιάννενα και τη Λίμνη. Πρέπει να είναι γύρω στο 1982 άνοιξη. Τότε είχα τη Canon.

Έχουμε και κάποιες εξελίξεις στο blog. Απο σήμερα φιλοξενούμε τον Περικλή Γκούργκουλα και το site του. Όσοι επιθυμείτε φυσικά μπορείτε να "μπαίνετε" από το link που υπάρχει. Υπάρχει και ένα πρόβλημα με το εορτολόγιο. Έχει γεμίσει ερωτηματικά και δεν ξέρω γιατί. Αν και δεν πείραξα τίποτα ξαφνικά η κωδικοποίηση άλλαξε και δεν καταλαβαίνει τι διαβάζει. Αν δεν διορθωθεί από τον κατασκευαστή του θα το αλλάξω. Ας το αφήσουμε 2-3 μέρες. Τελικά το άλλαξα. Νομίζω ότι μπορεί να μας εξυπηρετήσει σωστά αυτό το Εορτολόγιο αν και άχρωμο. Θα δω τι μπορώ να κάνω με το χρώμα.

Κατά τα άλλα ησυχία. Ολοκληρώθηκε η καταχώρηση της βαθμολογίας για το Λύκειο και από τη Δευτέρα θα έχουμε τον έλεγχο για να βεβαιωθούμε ότι όλα έχουν γίνει σωστά και κυρίως για τη Γ' λυκείου.

Αυτά τα ολίγα. Από Δευτέρα πάλι βλέπουμε. Καλό Σαββατοκύριακο. (8242)

01 Φεβρουαρίου 2007

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!

Πάει και ο Γενάρης. Έφυγε με τα κρύα του και τα χιόνια του. Τώρα ήρθε ο Φλεβάρης και σιγά σιγά αρχίζει να μυρίζει άνοιξη. Έχουμε τρελλαθεί εντελώς και παραμιλάμε με αυτό το καιρό.

Η φωτογραφία της ημέρας είναι απο το νησάκι στα Γιάννενα. Η Λένα κάνει βόλτα στον περιφερειακό δρόμο, στο νησάκι που είναι στρωμένος με τα φύλλα από τα πλατάνια. Είναι Οκτώβρης του 1981 και η μηχανή είναι η Canon AT1. Το φιλμ είναι Agfapan 100.



Εσείς σβήσατε τα φώτα; Δυστυχώς σας παραπληροφόρησα γιατί με παραπληροφόρησαν. Η ώρα Γαλλίας ήταν 19:55 - 20:00 δηλαδή 20:55 - 21:00 και όχι στις επτά που απο λάθος έγραψα. Να προσέχετε τις μετατροπές των ωρών. Συγγνώμη αλλά την επόμενη φορά θα διασταυρώνω τις ειδήσεις πριν τις ανακοινώσω.

Σήμερα τα νέα είναι λίγα και από το σχολείο αποκλειστικά. Δεν έχουμε κάτι τι εξαιρετικό. Ας τα πάρουμε με τη σειρά.

Η κ. Σκαφτούρου θα πάρει μέρος σε ένα συνέδριο των Φυσικών στη Κέρκυρα το τριήμερο 2-4 Μαρτίου 2007.

Η γ' γυμνασίου ετοιμάζει μια πολυθεματική εργασία πάνω στην Αίγινα. Πιστοί στις παραδόσεις από το 1992 με τις εργασίες έχουμε κάνει ένα μεγάλο πλήθος πολυθεματικών και διαθεματικών εργασιών. Ετσι και αυτή εξετάζει την Αίγινα από αρχαιολογικής απόψεως, από ιστορικής και τέλος από γεωγραφική αποψη. Τα παιδιά θα μάθουν να διερευνούν και να εξετάζουν και κυρίως να βγάζουν συμπεράσματα.

Η Γ' λυκείου προετοιμάζεται για την εκδρομή της.

Με το ΙΝΤΕΡΝΕΤ έχω τρελλαθεί. Εκτός ότι κάθε μέρα κλείνει και ξανανοίγει μετά από κάποιες ώρες. Όμως όοοοοοοταν έρχεται είναι σφαίρα. Αυτή τη στιγμή μετράει στο μοντεμ download 5216 Kbps (!!!) upload 1056 Kbps (!!!). Η αλήθεια είναι ότι το φχαριστιέμαι όταν δουλεύει, αλλά μου τη δίνει όταν "ανοιγοκλείνει".

Σας το είπα ότι ήταν λίγα. (8170)

ΓΙΑ ΝΑ ΨΑΧΝΕΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ