Για την καλύτερη ενημέρωση σας υπάρχει η εφημερίδα :

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ LFH

27 Φεβρουαρίου 2007

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΣΚΕΨΗ!

Ένα ζευγάρι από ένα μπάτλερ και μια καμαριέρα βγαίνει στο δρόμο όταν πεθαίνει ο τελευταίος εργοδότης τους, κύριος. Μεγάλης ηλικίας πια και οι δύο δεν μπορούν να βρουν δουλειά. Με το κομπόδεμα που είχαν μαζέψει πιάνουν ένα σπίτι και μένουν τρώγοντας από τα έτοιμα. Ο καιρός περνάει και τα χρήματα μειώνονται δραστικά. Τότε "εμφανίζεται" μια αγγελία. "Ζητείται επίτροπος για την εκκλησία του Αγίου ....". Μια και δυο πάει για την αγγελία. Η απάντηση αποκαρδιωτική. Πρέπει να είναι απόφοιτος Λυκείου για να πάρει τη θέση και αυτός δεν ήταν. Έτσι δεν έγινε τίποτα.

Στην απόγνωση τους σκέφτηκαν. Εγώ ξέρω να υπηρετώ και εσύ - στη γυναίκα του - ξέρεις να σερβίρεις. Ανοίγουμε μια τσαγερία;

Η ποιότητα των υπηρεσιών που προσέφεραν ήταν πολύ υψηλή και πολύ σύντομα έγινε γνωστο το μαγαζί σαν κάτι το εξαιρετικό. Πολύ σύντομα το μαγαζί έγινε μαγαζιά και σε πολλές χώρες και και και....

Το ζευγάρι δεν δούλευε πια αλλά έλεγχε την ποιότητα των υπηρεσιών. Σε κάποια φάση αποφάσισαν να πουλήσουν την αλυσίδα κάτι που έγινε πολύ εύκολα για 2 εκατομύρια ευρώ.

Όταν υπογράφανε τα συμβόλαια ο μπάτλερ ήταν στεναχωρημένος. Ο δικηγόρος βλέποντας τη δυσφορία, νομιζοντας ότι κάποιο πρόβλημα είχε η συμφωνία, ρώτησε τι έχει.

Ο μπάτλερ είπε ότι η συμφωνία ήταν καλή αλλά να, στεναχωρίοτανε γιατί δεν είχε πάρει το απολυτήριο του Λυκείου. Και ο δικηγόρος του απάντησε : Γιατί στεναχωριέσαι. Αν είχες πάρει το απολυτήριο τώρα το πολύ να ήσουν επίτροπος στην εκκλησία του Αγίου ...



Λοιπόν Κώστα νομίζω ότι αυτό το κείμενο απαντάει στο ερώτημα που μου έκανες. Η ζωή έχει εξελίξεις που δεν μπορείς να φανταστείς. Τη ζείς καθημερινά και αντιμετωπίζεις κάθε εξέλιξη της καλή ή κακή.



Απο το σχολείο ησυχία. Έγιναν οι ομιλίες και στη βιβλιοθήκη αλλά και στην αίθουσα 154 για το διεθνές λύκειο στη Τεργέστη.



Αυτά για σήμερα και βλέπουμε (9784)





powered by performancing firefox

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΙΑ ΝΑ ΨΑΧΝΕΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ