Για την καλύτερη ενημέρωση σας υπάρχει η εφημερίδα :

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ LFH

20 Φεβρουαρίου 2007

ΤΙ ΛΕΤΕ ΓΙΑ MANGA !

Μου ήρθε και το πρωωθώ αμέσως. Η Μυρτώ Τσελέντη είναι απόφοιτος της Σχολής μας και εκδίδει το πρώτο της βιβλίο για τα Manga, το γνωστά γιαπωνέζικα σκίτσα. Αναδημοσιεύω το δελτίο τύπου.

Μυρτώ Τσελέντη

Manga:

Φαντασία και Πραγματικότητα {θραύσματα κόσμων κοντινών}

Εκδόσεις Αιγόκερως

Μία μελέτη της σύγχρονης πραγματικότητας, μέσα από το πρίσμα ρομπότ, τεράτων, μαγείας και φουτουριστικής τεχνολογίας. Η Μυρτώ Τσελέντη ανοίγει την γυάλινη πόρτα και προσκαλεί μυημένους και αμύητους σε κόσμους που βρίσκονται δίπλα μας. 28 ξεχωριστές περιπτώσεις γιαπωνέζικων κόμικς αποτελούν, μέσα από την σκιαγράφηση της σημερινής ιαπωνικής κοινωνίας, τον οδηγό για τον σχολιασμό του κόσμου μας όπως αυτός αντανακλάται στις εικόνες φαντασίας των δημιουργών τους.

Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει το Σάββατο 3 Μαρτίου 2007, στις 15:45, στην Ελληνοαμερικανική Ένωση (Μασσαλίας 22, Αθήνα) στα πλαίσια του Comicdom Con Athens 2007.

Θα μιλήσουν οι:

Λευτέρης Ταρλαντέζος (Συγγραφέας, δημοσιογράφος, υπεύθυνος της σειράς «Κόμικς» των εκδόσεων Αιγόκερως)

Αβραάμ Κάουα (Συγγραφέας, Λέκτορας – Πολιτισμικός Αναλυτής στο Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου)

Αντρέας Μιχαηλίδης (Δημοσιογράφος, μεταφραστής)

Πλήρες πρόγραμμα και όλες οι πληροφορίες για το Comicdom Con Athens 2007: http://www.comicdom.gr/convention2007/index.php?page=main&lang=gr

Εύχομαι να είναι απλά το πρώτο βιβλίο και να ακολουθήσουν και πολλά άλλα. Όσοι θιασώτες του είδους ας προσέλθουν.

Το blog των αποφοίτων προχωράει και γεμίζει. Μένει να δούμε και κανένα κείμενο τώρα. Αντε τόσοι είστε. Δεν μπορεί κάτι θα έχετε να πείτε εκτός από καλημέρα - καλησπέρα.

Αυτά. Από το σχολείο τίποτα. Λογικό είναι. (9377)

2 σχόλια:

Γιάννης Δημακόπουλος είπε...

Ax makari na imoun stin Athina kai na mporousa na ertho stin parousiasi. Murto pos kai asxolise me ta manga? Oloklirosa prin apo ena mina mia seira tou Osamu Tezuka ki exo enthousiastei! Exo idi parageilei ti deuteri seira me ergo tou idiou!
ioannis 2001

MANALISS είπε...

Γράψε το στη Μυρτώ κατευθείαν στο blog των αποφοίτων. Για βρείτε κανένα SIG (Special Interest Group)να μαζευεστε σιγά σιγά. (Πολύ promotion ρε παιδάκι μου)

ΓΙΑ ΝΑ ΨΑΧΝΕΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ