Για την καλύτερη ενημέρωση σας υπάρχει η εφημερίδα :

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ LFH

06 Ιανουαρίου 2007

DO NO EVIL!

Όταν αποφάσισα να φτιάξω το blog, δεν ήξερα τι είναι ούτε τι μπορεί να κάνει. Η αλήθεια είναι ότι ακόμα δεν ξέρω. Όμως πάντα είχα στο μυαλό μου το δόγμα των ιδρυτών του Google : do no evil. Έτσι προσπάθησα να δώσω βήμα σε όποιον ήθελε, να κοινοποιήσει κάποια γνώμη ή άποψη. Βέβαια ο πρώτος και κυρίαρχος στόχος παραμένει η ενημέρωση. Με αυτή τη λογική και επειδή μου το ζήτησαν, αναδημοσίευσα το editorial από τη ΠΡΟΒΟΣΚΙΔΑ.

Αυτή η αναδημοσίευση δημιούργησε ένα θόρυβο σχετικά με τον σύλλογο των αποφοίτων. Έτσι ο θόρυβος αυτός τελικά κινδυνεύει να βλάψει τη δημιουργία του Συλλόγου Αποφοίτων. Το έχω γράψει αρκετές φορές μέχρι τώρα. Ο Σύλλογος Αποφοίτων είναι κάτι πολύ μεγαλύτερο από τον ΕΛΕΦΑΣ.

Τα παιδιά του ΕΛΕΦΑΣ μπορεί να είναι μια ομάδα αποφοίτων του σχολείου μας αλλά δεν είναι ο Σύλλογος Αποφοίτων. Σαφώς και έχουν εμπειρία από τη λειτουργία ενός συλλόγου μια και είναι αναγνωρισμένος Σύλλογος. Θα μπορούσαν στα πρώτα βήματα του συλλόγου αποφοίτων, να βοηθήσουν αλλά σίγουρα πρέπει να πλαισιωθούν από απόφοιτους και άλλων ετών. Ο λόγος είναι ότι τα παιδιά του ΕΛΕΦΑΣ είναι κυρίως από το πρώτα έτη. Άρα για να υπάρχει εκπροσώπηση και από τα άλλα έτη αποφοίτων πρέπει να υπάρχουν υποψηφιότητες. Νομίζω ότι η προσωπική εργασία του καθενός είναι ευπρόσδεκτη χωρίς να περιμένει ανταπόκριση ή ανταπόδοση. Ο Σύλλογος θα έχει για πολλά χρόνια αφότου δημιουργηθεί μια περίοδο με πολλά προβλήματα. Ο καθένας από εσάς που θα αποφασίσει να ασχοληθεί θα πρέπει να ξέρει ότι η δουλειά του και ο χρόνος του θα προσφέρεται και θα περάσει καιρός για να μπορέσει να εμφανιστεί το αποτέλεσμα της εργασίας αυτής. Άρα είναι μια κίνηση προσφοράς. Μόνο έτσι μπορεί να λειτουργήσει.

Για τους παραπάνω λόγους θα παρακαλούσα όλους σας να μη δοθεί συνέχεια μέσα από το blog. Ο λόγος είναι ότι οι προσωπικές απόψεις του Δημήτρη Αναγνώστου και ο λόγος που «… Κάτω από αυτές τις συνθήκες, τόσο ο Ελέφας, όσο και ο σύλλογος των αποφοίτων, δεν με εκφράζουν πια και προτιμώ να αποστασιοποιηθώ εθελουσίως.» είναι κάτι που δεν πρέπει να επηρεάσει την ανασύσταση του συλλόγου. Αυτή τη στιγμή η σκέψη όλων σας και η δυναμική όλων σας πρέπει να είναι στην ανασύσταση του Συλλόγου.

Κάποια παιδιά με ρωτήσανε πως μπορούν να πάρουν μέρος στις εκλογές. Οι εκλογικοί κατάλογοι κλείνουν το βράδυ της Πέμπτης στις 12 τα μεσάνυχτα. Όσοι πιστεύουν ότι μπορούν να προσφέρουν μέσα από το Σύλλογο καλό θα είναι να δηλώσουν συμμετοχή μέσα από το link ΣΥΛΛΟΓΟΣ στο blog. Μην αφήσετε τους «άλλους» να καθαρίσουν. Γίνετε και εσείς μέτοχοι σε αυτά τα γεγονότα. Οι ιδέες σας είτε είναι ένα μπασκετάκι όπως είπε η Μιρέλλα, είτε μια μάζωξη με σκοπό να βρείτε τα κοινά σημεία σας όπως είπε ο Γιάννης, μπορούν να γίνουν μόνο αν είστε μέσα στα πράγματα. Ενεργά και ουσιαστικά.

Δεν νομίζω ότι είστε σε μια ηλικία που μπορείτε να χειραγωγηθείτε. Ο καθένας από εσάς έχει και την εμπειρία και τη κρίση για να καταλάβει τι πρέπει να κάνει. Προσωπικά έχω την αίσθηση ότι όλη αυτή η κινητοποίήση κάπου φτάνει. Αν το σημείο που φτάνει είναι ένα τέλος θα αργήσει πολύ να ξαναβρεθεί κάποιος να το ξεκινήσει ξανά. Αν το σημείο που φτάνει είναι μια αρχή τότε σε καμιά δεκαετία θα έχετε όλοι ένα σύλλογο ο οποίος θα είναι δίπλα σας στις προσπάθειες σας. Οι επιλογές είναι δικές σας όπως και τα αποτελέσματά τους.

Σταματάω τη γκρίνια για πολλοστή φορά. Θα στείλω ένα πολύ συνοπτικό mail σε όλους σας με τις ημερομηνίες και τις προθεσμίες. Καλό θα είναι και εσείς να το προωθήσετε όπου μπορείτε.

Τα λέμε την επόμενη φορά. (6250)

2 σχόλια:

dimitris είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
dimitris είπε...

tha simfonisw apolyta me ta osa anaferthikan apo ton kyrio alisavaki. o sillogos einai twra sta genofaskia tou. oi karpoi tou tha erthoun loipon sto mellon. mporei afti ti stigmi na fenete kapws aoristo, den einai omws. o sillogos episis xreiazete atoma ikana, drasthria, pou na theloun na paroun meros se aftin tin pospatheia. as min tin afisoume na paei xameni. einai mia arxi. dwste tis OLOI sinexeia!!!!

dimitris sousoudis 2002

ΓΙΑ ΝΑ ΨΑΧΝΕΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ