Για την καλύτερη ενημέρωση σας υπάρχει η εφημερίδα :

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ LFH

14 Ιανουαρίου 2007

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ.

Είναι Κυριακή και ήταν μια μάλλον ήσυχη μέρα.
Ψαρέψαμε λοιπόν από την Καθημερινή πως η Ασπασία Κουζούπη μπορεί να «χαϊδέψει με τέχνη» τον Υμηττό και τη Πεντέλη και να κρύψει τις πληγές τους. Είτε προέρχονται από λατομεία είτε από έργα όπως ο περιφερειακός δρόμος του Υμηττού. Έχω ξαναγράψει για τη βράβευση της Ασπασώς και της μητέρας της, Νέλλας Γκόλαντα (γλύπτρια τοπίου) που μαζί επεξεργάστηκαν τη διαμόρφωση των πλευρών του δρόμου κάτω από τον Υμηττό.
Αν κάποιοι από εσάς θα θέλατε να δείτε τη δουλειά τους θα πρέπει να …πάτε στο Παρίσι. Έτσι είναι αυτά τα πράγματα. Ελπίζουμε να έρθει και στην Ελλάδα η έκθεση και μάλιστα στην πρωτοποριακή μορφή που είναι και στο Παρίσι. Σαν Πανόραμα. (πρώτη μορφή κινηματογράφου με φωτογραφίες κυκλικά και τον θεατή στο κέντρο). Για όσους είναι ή θα βρεθούν στο Παρίσι από 19 Ιανουαρίου μέχρι 15 Μαρτίου στο Ελληνικό Ίδρυμα (CITE INTERNATIONALE UNIVERSITAIRE de PARIS, 47b BOULEVARD JOURDAN 75014 PARIS). Η έκθεση ονομάζεται Υβριδικά Τοπία. Όσοι βρεθείτε εκεί να την επισκεφτείτε. Την επιμέλεια έχει ο κ. Χριστόφορος Κατσαρός. Δεν ξέρω αν θα είναι και η Ασπασία εκεί αλλά σαφώς και θα της μιλήσετε να γνωριστείτε.
Για να δούμε τι άλλο έχει.
Στα μέσα Μάρτη έχουμε εβδομάδα τύπου και θα θέλαμε πάρα πολύ να έρθουν απόφοιτοι από εσάς που ασχολούνται με τον τύπο να μιλήσουν στους μαθητές της Β’ λυκείου. Θα ήθελα πολύ να μου πείτε ποιοι από εσάς θα ήθελαν να πάρουν μέρος. Ξέρω ότι υπάρχουν δημοσιογράφοι, σκηνοθέτες, οπερατέρ, ραδιοφωνικοί παραγωγοί και πόσοι άλλοι που δεν ξέρω. Επίσης μας ενδιαφέρει να γίνουν επισκέψεις των μαθητών της Β’ λυκείου στις 15 Μαρτίου ραδιοφωνικούς σταθμούς, εφημερίδες, τηλεοπτικούς σταθμούς, περιοδικά. Όσοι από εσάς έχουν τη δυνατότητα ή τις γνωριμίες ώστε να μεσολαβήσουν για αυτές τις επισκέψεις επίσης να μας ενημερώσουν.
Στα μέσα Απριλίου θα γίνει πάλι η ημερίδα του Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού, για την ενημέρωση των μαθητών της Γ γυμνασίου και της Α’ λυκείου στα επαγγέλματα και στις προϋποθέσεις και υποχρεώσεις που έχουν. Για μια ακόμη φορά θα θέλαμε οι εισηγητές να είστε εσείς. Έχω αρκετές κάρτες αποφοίτων από εσάς που ενδιαφέρονται να γίνουν εισηγητές. Αν υπάρχουν και άλλοι που ενδιαφέρονται να με ενημερώσουν. Κάποιοι (περίπου 20-25 άτομα)θα πάρουν μέρος ανάλογα με τα επαγγέλματα και τις ειδικότητες.
Αυτά προς το παρόν. Μέχρι την επόμενη φορά τα λέμε. (6921)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΙΑ ΝΑ ΨΑΧΝΕΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ