Για την καλύτερη ενημέρωση σας υπάρχει η εφημερίδα :

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ LFH

05 Ιανουαρίου 2007

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

Αρκετοί μου ζήτησαν να δούν το άρθρο του Δημήτρη Αναγνώστου. Ο λόγος είναι ότι ακόμα δεν έχει ανέβει στο site. Έτσι αναδημοσιεύω χωρίς κανένα σχόλιο όλο το EDITORIAL της τελευταίας ΠΡΟΒΟΣΚΙΔΑΣ. Άλλωστε ακόμα δεν έχουμε νέα από το σχολείο.

EDITORIAL

Ένα ημερολογιακό έτος μόλις τελείωσε. Ένα καινούργιο μόλις ξεκινά. Όλοι μας κάνουμε όνειρα και τρέφουμε φιλοδοξίες, βάζουμε στόχους και ανεβάζουμε τον πήχη ακόμη ψηλότερα. Μια νέα αρχή, μια νέα προσπάθεια.

Δεν ξέρω πως τα έφερε η τύχη αλλά με την ολοκλήρωση του 2006 ολοκληρώνεται και το κεφάλαιο «ΠΡΟΒΟΣΚΙΔΑ», όπως τουλάχιστον το γνωρίσατε και το αγαπήσατε μέχρι σήμερα. Η εφημερίδα σύμβολο του Ελέφα, το μέσο που μας έφερνε πιο κοντά, παύει να υφίσταται με την γνωστή της υπόσταση. Αυτή τη στιγμή που τυπώνεται αυτό το κείμενο πραγματικά δεν γνωρίζω αν και πως θα συνεχίζει να υφίσταται το συγκεκριμένο έντυπο. Αυτό που σίγουρα γνωρίζω είναι ότι ο υπεύθυνος έκδοσης και σύνταξης αποχωρεί και το μόνο σίγουρο είναι ότι αποχωρεί με πόνο και απογοήτευση.

Οι λόγοι που με οδήγησαν στην απόφαση αυτή ήταν πολλοί. Ο κύριος όμως λόγος είναι ένας, από τον οποίο άλλωστε ξεκινούν σχεδόν τα πάντα. Όταν στις 7 του Γενάρη του 2004 ανέλαβα να συντάξω την ιδρυτική διακήρυξη του Ελέφα, είχα πολλά όνειρα και φιλοδοξίες γι’ αυτό το σύλλογο στο μυαλό µου. Όταν αργότερα τα εξέφραζα ανοιχτά, γινόμουν συχνά-πυκνά αντικείμενο χλευασμού. Κάποιοι με κατηγόρησαν ευθέως για προσπάθεια εκμετάλλευσης του συγκεκριμένου εγχειρήματος για προσωπική προβολή. Προφανώς σε κάποιους δεν άρεσε και συνεχίζει να μην αρέσει ο δυναμισμός και η οργανωτικότητα μου, ανεξάρτητα αν παραδέχονται την αξία των αποτελεσμάτων που αυτά επιφέρουν. Δεν αντέχουν να μην βλέπουν τον εαυτό τους πάνω από καθετί που συμβαίνει.

Επιπλέον, το τελευταίο διάστημα με την επαναδραστηριοποίηση του συλλόγου των αποφοίτων, προχωρεί με απροκάλυπτο και άκρως υποτιμητικό προς το πρόσωπό μου τρόπο, η διοικητική και οργανωτική απεμπλοκή μου.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες, τόσο ο Ελέφας, όσο και ο σύλλογος των αποφοίτων, δεν με εκφράζουν πια και προτιµώ να αποστασιοποιηθώ εθελουσίως. Εύχομαι καλή συνέχεια σε όσους συνεχίσουν το έργο μιας πραγματικά φιλόδοξης ιδέας, ο δημιουργός της οποίας, όπως γίνεται τις περισσότερες φορές, έχει άδοξο τέλος.

Δημήτρης Αναγνώστου

(6194)

3 σχόλια:

panagis είπε...

Χωρίς σχόλιο.Δεν ξέρω τι μπορεί να παίζεται αλλά πολύ φοβάμαι οτι θα υπάρξει συνέχεια!Κρίμα, και είχανε ξεκινήσει όλα τόσο καλά!Παναγής Μακρής

Dimitris είπε...

Kyrie anonyme giati kryvesai? Gia katevase tin bourga na fanei to deilo prosopaki sou... To gnosto prosopo...

Γιάννης Δημακόπουλος είπε...

Δεν ξέρω τι συνέβη μεταξύ των ανθρώπων του Ελέφα και οδηγηθήκαμε σ'αυτή την αποχώρηση - έτσι δεν μπορώ να μοιράσω κι ευθύνες. Επίσης δεν καταλαβαίνω την ιδεολογική βάση με την οποία κινείται ο σύλλογος (όπως ανέφερε παλαιότερα ο απόφοιτος στο μειλ του προς τον κ. Αλισαβάκη) – την οποία θεωρώ ανύπαρκτη - και με τον ίδιο τρόπο δεν καταλαβαίνω πως γίνεται ο σύλλογος αποφοίτων (όχι ο elefas - όχι ότι έχω κάποια συγκεκριμένη κατηγορία εναντίον του elefa αλλά δεν γνωρίζω τους ανθρώπους και τους σκοπούς τους οπότε και δεν μπορώ να εκφράσω άποψη) να μη σε εκφράζει με την έννοια ότι δεν υπάρχει κάποια πολιτική στην οποία στηρίζεται αυτή η προσπάθεια. Γνωρίζω όμως τον κ.Αλισαβάκη και νομίζω πως ο σύλλογος αποφοίτων αξίζει τον κόπο χωρίς όμως να χωρούν μέσα σ'αύτον ζητήματα προσωπικής προβολής (χωρίς όμως να κρίνω αν υπάρχουν). Ας δώσουμε λοιπόν όλοι εκείνοι που το επιθυμούμε τον καλύτερο μας ευατό για τη δημιουργία του συλλόγου. Θεωρώ πως ο σύλλογος – ο οποίος είναι αδύνατο να κατηγοριοποιηθεί σε σχέση με πρόσωπα ή ιδέες - ξεκίνησε καλά και θα πάει ακόμα καλύτερα έστω κι αν υπάρξουν μικρές δυσκολίες όπως αυτή.
Καλή χρόνια!
Γιάννης Δημακόπουλος (2001)

ΓΙΑ ΝΑ ΨΑΧΝΕΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ