Για την καλύτερη ενημέρωση σας υπάρχει η εφημερίδα :

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ LFH

20 Ιανουαρίου 2007

ΤΙ ΤΑΧΥΤΗΣ, ΤΙ ΣΒΕΛΤΑΔΑ!!!!

Όπως ίσως καταλάβατε έγινε επιτέλους η σύνδεση με το ADSL. Από τις 13 Νεμβρίου και μέσα "σε 15 μέρες" συνδέθηκα με το ADSL των 4 Mbps. Είναι ευτυχία να βλέπεις ότι όλα πάνε καλά.

Στο σχολείο τώρα. Έκλεισε το τετράμηνο γιατο Λύκειο και ολοκηρώθηκαν οι διαδικασίες. Από μεθαύριο μπαίνουμε στο δεύτερο τετράμηνο και ξανά τα ίδια.

Οι εκδηλώσεις που προγραμματίζονται είναι αρκετές. Έχουμε την εβδομάδα τύπου μέσα στον Μάρτιο. Σε αυτή την εβδομάδα θα έχουμε επισκέψεις σε εφημερίδες, ραδιόφωνο, τηλεόραση στις 15 Μαρτίου και τις άλλες μέρς θα έρθουν στο σχολείο άνθρωποι που ασχολούνται με τα ΜΜΕ να μιλήσουν στους μαθητές. Για μια ακόμα φορά θέλω συμμετοχές από εσας. Όσοι μπορούν και ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν, να το δηλώσουν.

Μου ήρθε από ένα απόφοιτο μια ανακοίνωση που νομίζω μας αφορά. Την αναδημοσιεύω.

ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΓΟΥΔΗ
Πολιτισμός είναι το πάρκο και όχι το Badminton Theater
· Για τις ανάγκες των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 χωροθετήθηκε κατ’ εξαίρεση στο πάρκο ΓΟΥΔΗ, με ειδική διάταξη της ελληνικής νομοθεσίας (Ν. 2947/2000), προσωρινό λυόμενο κλειστό στάδιο για το αγώνισμα του Μπαντμιντον. Η χωροθέτηση συνοδεύονταν με ρητή υποχρέωση για απομάκρυνση της κατασκευής 6 μήνες μετά το τέλος των αγώνων.
· Παραβιάζοντας την υποχρέωση αυτή η κυβέρνηση της ΝΔ, ψήφισε ειδική διάταξη (Ν. 3342/2005) για την μονιμοποίησή της και την παραχώρησή της για ιδιωτική αξιοποίηση από την «Ολυμπιακά Ακίνητα ΑΕ». Τον περασμένο Ιούνιο ανακοινώθηκε επίσημα η πολυετής παραχώρηση της χρήσης του Μπάντμιντον σε ιδιωτική κοινοπραξία για την μετατροπή του σε μουσικό θέατρο. Στην ίδια κοινοπραξία παραχωρήθηκαν για αποκλειστική χρήση, ως περιβάλλων χώρος της εγκατάστασης, και 25 ακόμη στρέμματα από την έκταση που προορίζεται για το Μητροπολιτικό Πάρκο ΓΟΥΔΗ.
· Η παραχώρηση αυτή έχει πρόβλημα νομιμότητας αφού η περιοχή «ΓΟΥΔΗ» αποτελεί δημόσια έκταση και με σειρά διαδοχικών διατάξεων της ελληνικής νομοθεσίας από το 1977, έχει προβλεφθεί η μελλοντική της διαμόρφωση σε χώρο πρασίνου, πρόβλεψη που έχει ενσωματωθεί και στο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθηνών, ενώ έχει συνταχθεί και εγκριθεί μελέτη για την δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου. Όμως η κυβέρνηση επέλεξε να εμποδίσει το δικαίωμα προσφυγής των πολιτών στα δικαστήρια, κρατώντας μυστική τη διοικητική πράξη παραχώρησης – η οποία και επρόκειτο να προσβληθεί- επικαλούμενη το «επιχειρηματικό απόρρητο» της ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΕ», μιας εταιρείας με μόνο μέτοχο το Υπουργείο Οικονομικών και αποκλειστικό σκοπό τη διαχείριση δημόσιας γης.
Το πάρκο Γουδή δεν είναι ένας οποιοσδήποτε ελεύθερος χώρος. Είναι 4500 στρ περιαστιακού πράσινου που ακόμα και στην σημερινή τους εκφυλισμένη κατάσταση αποτελούν πνεύμονα οξυγόνωσης, θερμοκρασιακής ισορροπίας και διατήρησης σε χαμηλότερα επίπεδα της κυκλοφορίας της Αθήνας το οποίο απειλείται και από την επικείμενη αναθεώρηση του άρθρου 24 του συντάγματος.
Απαιτούμε σε μια πόλη που η αναλογία πρασίνου ανά κάτοικο είναι η χαμηλότερη της Ευρώπης το αυτονόητο δηλαδή, την άμεση θεσμοθέτηση και διαμόρφωση του Μητροπολιτικού Πάρκου Γουδή ως πυκνού και υψηλού πρασίνου των 4.500 στρεμμάτων σύμφωνα με την μελέτη του Ε.Μ.Π. χωρίς εμπορευματοποίηση υπό έναν ενιαίο κρατικό φορέα.
Που σημαίνει:
· Την ακύρωση της σύμβασης παραχώρησης του Μπάντμιντον και των 20 στρεμμάτων που το περιβάλλουν, την οποία υπέγραψαν τα «Ολυμπιακά Ακίνητα Α.Ε.» με εταιρεία ιδιωτικών συμφερόντων και την αποξήλωση του γηπέδου και κάθε άλλης παραχώρησης σε ιδιωτικά συμφέροντα στα 4500στρ.
· Την απόρριψη και ματαίωση κάθε σχεδιασμού που προβλέπει την τσιμεντοποίηση στο χώρο του Μητροπολιτικού Πάρκου Γουδή και στη Β΄ζώνη Υμηττού (Μητροπολιτικός Ναός, Συνοδικό Μέγαρο, Επέκταση με ιδιωτικούς όρους του νοσοκομείου Σωτηρία, Νέα Υπουργεία, Παγοδρόμιο, Σκοπευτήριο κ.α.)
· Την απομάκρυνση όλων των στρατοπέδων και την επαναδεντροφύτευση των χώρων.
ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΦΩΝΗ ΜΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 24 ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ
Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΓΟΥΔΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ Της 31 Ιανουαρίου ξεκινά η εκμετάλλευση της συγκεκριμένης εγκατάστασης με την έναρξη της πρώτης εκδήλωσης στο μουσικό θέατρο που έχει διαμορφωθεί. Στις 31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ θα είμαστε και εμείς εκεί .
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΜΠΑΝΤΜΙΝΤΟΝ (Κατεχάκη) 31/1/2007 ΩΡΑ: 7:00 μμ


Όσοι πιστεύουν ότι κάτι μπορούν να κάνουν ας προσέλθουν.

Σταματάω εδώ, για σήμερα γιατί ήδη με την ανακοίνωση έγινε μεγάλη η καταχώρηση.

Περιμένω πλέον ό,τι νέο έχετε και ό,τι θέλετε να δημοσιευθεί στο blog. Σε κάθε περίπτωση αυτό το blog είναι δικό σας. Θα ήθελα επίσης να σας επισημάνω ότι σταδιακά θα επανέλθω στα "ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗΣ". Ο σύλλογος των αποφοίτων είνα πια μια πραγματικότητα. Άρα θα πρέπει σιγά σιγά να αναλάβει την ενημέρωση των μελών του. Ίσως ένα blog με αποκλειστικό θέμα τους απόφοιτους, ή ομαδικές αποστολές. Αυτό είναι θέμα που θα το αποφασίσουν οι ίδιοι. Έχω καθυστερήσει να στείλω το newsletter. Το έχω υπόψη μου και θα προσπαθήσω μέσα στη βδομάδα που έρχεται να σας σταλεί με τη μορφή INDEX όπως και τα προηγούμενα.

Αυτά. Κλείνω και χαιρετώ. (7295)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΙΑ ΝΑ ΨΑΧΝΕΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ