Για την καλύτερη ενημέρωση σας υπάρχει η εφημερίδα :

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ LFH

26 Μαΐου 2007

ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ Η ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ...

Τελειώνει η σχολική χρονιά και όπως γίνεται συνήθως γίνεται ο απολογισμός. Στη προκειμένη περίπτωση ο απολογισμός αφορά τις εκδηλώσεις της χρονιάς που πέρασε.

Μετρώντας τις εκδηλώσεις που έγιναν κεντρικά στο σχολείο, βρέθηκαν 53 εκδηλώσεις. Να εξηγήσω πρώτα απ' όλα τι σημαίνει κεντρικά. Στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς γίνονται δεκάδες εκδηλώσεις, πολλές από αυτές σε επίπεδο σχολικής τάξης. Δηλαδή πολλοί συνάδελφοι μέσα στη τάξη τους κάνουν εκδηλώσεις σχετικές με το μάθημα τους, σε κάποια ενότητα ή σε κάποιο θέμα ειδικού ενδιαφέροντος. Αυτές τις εκδηλώσεις "δεν τις παίρνουμε χαμπάρι". Μιλάμε για εκδηλώσεις που γίνονται κεντρικά μέσα στα πλαίσια του σχολείου και τις παρακολουθούν ολόκληρες τάξεις ή και ολόκληρο το σχολείο.

Αυτό γίνεται γιατί πάντα πιστεύαμε και πιστεύουμε ότι το σχολείο πρέπει να είναι ένα παράθυρο στο κόσμο και όχι ένα κλειστό προστατευμένο περιβάλλον. Μέσα από αυτό οι μαθητές πρέπει να εκπαιδεύονται για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τη ζωή έξω από αυτό. Είναι σημαντικό λοιπόν να αποκτούν εμπειρίες για σημαντικά πράγματα στη ζωή.

Ενδεικτικά αναφέρω εκδηλώσεις που έγιναν.

Ο Τάσος Μαρκουίζος ή ΙΑΒΕΡΗΣ μίλησε με πολύ γλαφυρή γλώσσα για την ασφάλεια στην οδήγηση. Μεθαύριο όλοι οι μαθητές θα οδηγούν. Πρέπει να ξέρουν τα βασικά. Φτάνουν οι δύο απώλειες.

Η εβδομάδα τύπου έδωσε μια εικόνα στους μαθητές της Β' λυκείου για το τι σημαίνει δημοσιογράφος.

Η εβδομάδα ποίησης μύησε τους μαθητές στη μαγεία της ποίησης.

Η ενημέρωση για τις μολυσματικές ασθένειες και το AIDS από το Υπουργείο Υγείας και το Υπουργείο Παιδείας, έβαλε τα θέματα της προστασίας στη σωστή τους βάση.

Ο κ. Κοροβέσης μίλησε στους μαθητές για τις "περίεργες μέρες" της επταετίας.

Ο κ Φωτόπουλος μίλησε στους μαθητές για τα κινητά ή όπως πιο σωστά πρέπει να λέμε για τις "μη ιοντίζουσες ακτινοβολίες" που εκπέμπουν τα κινητά.

Σημαντική εκδήλωση στη φετινή χρονιά ήταν φυσικά και η ημερίδα του ΣΕΠ. Αν και είχε απόλυτη επιτυχία και η συμμετοχή των αποφοίτων ήταν συγκινητική, πάλι αφήσαμε κόσμο παραπονεμένο και εκτός συμμετοχής. Νομίζω ότι αν συνεχίσουμε έτσι σε λίγο οι δυσαρεστημένοι θα είναι πολλοί.

Και πολλές άλλες εκδηλώσεις. Να μιλήσουμε για σχολικές γιορτές, για επισκέψεις
από μεταπτυχιακούς φοιτητές, καθηγητές πανεπιστημίου, σχολικούς συμβούλους. Το σχολείο μας ανήκει στα σχολεία εκείνα που μπορούν μεταπτυχιακοί φοιτητές στη διδακτική να παρακολουθήσουν μαθήματα. Είναι και αυτό μια διάκριση.

Όλες αυτές οι εκδηλώσεις θα υπάρχουν στις δράσεις του έτους 2006-2007. Θα υπάρχει λιγότερο υλικό από βίντεο και φωτό αλλά θα έχουμε μια πλήρη καταγραφή από το ημερολόγιο του σχολείου.

Μια και το θυμήθηκα. Οι BIFIDUS θα είναι τη 1 Ιουνίου και στις 8 το βράδυ.

Μη ξεχνάτε τις εκδηλώσεις που έρχονται :

29 Μαΐου 8.30 το βράδυ : Πολυφωνική χορωδία στο σχολείο.
1 Ιουνίου 8.00 : BIFIDUS στο σχολείο.
Στέφανος Ρόκος στο ART ΑΘΗΝΑ 2007
Μαρία Σούλη στο GALLERY CAFE 7/6 - 2/7
και πάλι βλέπουμε για τη συνέχεια.

Καλό Σαββατοκυριακοδεύτερο. Όσοι τη "κοπανήσανε", να περάσουν καλά και με το καλό να επιστρέψουν. Αυτά για σήμερα. (13100)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΙΑ ΝΑ ΨΑΧΝΕΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ