Για την καλύτερη ενημέρωση σας υπάρχει η εφημερίδα :

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ LFH

17 Μαΐου 2007

ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ !!!

Κυρίως από τον χώρο των αποφοίτων αλλά και για τον χώρο των αποφοίτων.

Ξεκινάω από τις υποτροφίες και δημοσιεύω ένα δελτίο τύπου όπως ήλθε:
"ΕΙΚΟΣΙ ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΚΑΙ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΡΙΕΡΑΣ

ΑΠΟ ΓΑΛΛΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Δεκαπέντε Γαλλικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα ενώνουν τις δυνάμεις τους, σε συνεργασία με το Γαλλικό Πανεπιστήμιο Paris 13 και το IdEF και προσφέρουν 20 υποτροφίες για μεταπτυχιακές σπουδές (Master) και 20 θέσεις εργασίας. Το πρόγραμμα, που υποστηρίζεται από το Ελληνογαλλικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, ξεκινάει τον Οκτώβριο 2007 και ολοκληρώνεται τον Νοέμβριο 2008.

Ο τίτλος του προγράμματος είναι “Διαγωνισμός 20 στα 20” και απευθύνεται σε πτυχιούχους Ελληνικών, Γαλλικών ή άλλων Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων με άριστη γνώση Αγγλικών και Γαλλικών που πληρούν τις προϋποθέσεις εγγραφής. Ο μεταπτυχιακός τίτλος που θα αποκτήσουν είναι Master Professionnel Finance de la Banque et de l’Industrie, spécialisation Management Banque Assurance (MBA Finance).

Οι σπουδές θα πραγματοποιηθούν στις εγκαταστάσεις του Paris 13 - IdEF στην Αθήνα, για την παρακολούθηση του ίδιου ακριβώς προγράμματος Master που πραγματοποιείται στο Παρίσι.

Μετά την αποφοίτησή τους, οι υπότροφοι του προγράμματος θα έχουν την δυνατότητα απασχόλησης, εφόσον επιλεγούν, σε μια από τις ακόλουθες εταιρείες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα:

· Όμιλος Carrefour Μαρινόπουλος

· EMPORIKI BANK

· Όμιλος ACCOR (Novotel, Sofitel, Accor services)

· GENIKI BANK

· LEROY MERLIN

· Όμιλος ΒΝP PARIBAS (Bank, Cetelem, Securities Services)

· VINCI Construction hellas

· FNAC

· Όμιλος AXA (ALPHA INSURANCE)

· ALSTOM

· THALES ELECTRONIC SYSTEMS

Oι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις μόνο ηλεκτρονικά στην παρακάτω διεύθυνση στο Ίντερνετ: www.idef.gr/20sta20.htm, μέχρι τις 10 Ιουνίου 2007.

Η γραπτή εξέταση όσων επιλεγούν θα πραγματοποιηθεί στις 16 Ιουνίου και, στη συνέχεια, οι επιτυχόντες θα κληθούν σε συνέντευξη από τους εκπροσώπους των εταιρειών.

Πρόκειται για μια μοναδική ευκαιρία δωρεάν μεταπτυχιακής εκπαίδευσης και, αμέσως μετά, προσφοράς εργασίας που δίνεται σε 20 πτυχιούχους. "


Διαδώστε το νέο και προσέξτε ότι δεν είναι μόνο για όσους έχουν σπουδάσει μόνο οικονομικά, αλλά είναι και για άλλους πτυχιούχους μια και οι εταιρείες είναι διαφόρων "κατευθύνσεων".


Το άλλο θέμα αφορά δύο απόφοιτους μας.


Το ένα "βγήκε" ήδη στα νέα των αποφοίτων από τον Κώστα τον Δρακάκη. Αφορά τη Δώρα Ψυχογιού (92) η οποία πήρε έδρα σε γαλλικό Πανεπιστήμιο. Ειδικότερα όπως έγραψε η ίδια...

"Η εν λόγω έδρα είναι μία θέση maître de conférences με ειδικότητα «musique baroque» στο τμήμα Musique et musicologie του πανεπιστημίου Paris IV-Sorbonne.".

Το άλλο αφορά τον Στέφανο Ρόκο και και την έκθεση ART Αθήνα 2007 και όπως λέει ...

Ο Στέφανος Ρόκος συμμετέχει με ατομική έκθεση στην ART ATHINA 2007 με
την Αίθουσα Τέχνης Αγκάθι (ο τίτλος της καινούριας του ενότητας που
αποτελείται από 6 έργα μεγάλων διαστάσεων είναι «μετά το δείπνο»).

Συγχαρητήρια και στους δυο. Όμως θέλω να προσθέσω το εξής για να μην είμαι άδικος. Γνωρίζω ότι και άλλοι απόφοιτοι έχουν ακολουθήσει ακαδημαϊκή καριέρα όπως ο Κώστα Δρακάκης που είναι λέκτορας στο Δουβλίνο αλλά και άλλοι που δεν γνωρίζω "που έχουν φτάσει". Γι΄αυτό όποιος θέλει να με ενημερώσει για να μπορέσω και εγώ να ενημερώσω παραπέρα. Το σχολείο άλλωστε δεν έχει πλέον νέα μια και έχουμε εξετάσεις. Όσοι θέλουν βέβαια να μα δουν τις ζυγές μέρες είμαστε εκεί αλλά τρέχουμε. Τις μονές μέρες είμαστε ελάχιστοι και κάνουμε κυρίως γραφική δουλειά.

Αυτά για σήμερα. Τη βολέψαμε τη δουλειά με "cut and paste". Νεότερα από αύριο. (12705)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΙΑ ΝΑ ΨΑΧΝΕΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ