Για την καλύτερη ενημέρωση σας υπάρχει η εφημερίδα :

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ LFH

15 Μαΐου 2007

Η ΓΣΕΕ ΘΑ ΚΟΚΚΙΝΙΖΕ !

Όχι μια, όχι δύο αλλά τρεις αποφοιτήσεις. Σαν τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς το κάναμε. Αυτό που θα έπρεπε να γίνει σε μια βραδιά για να το θυμούνται όλοι θα γίνει τελικά σε τρεις φάσεις.

Η πρώτη έγινε σήμερα. Στο σχολείο, τελευταία ημέρα της μαθητικής πορείας της τάξης του 2007 σαν μαθητές, μαζευτήκαμε στο αμφιθέατρο φυσικής όπου είπαμε κάποια πράγματα για τις εξετάσεις, τυπικά, και μετά είπαμε δυο λόγια σε αυτούς τους παλιούς μαθητές που φεύγουν από το σχολείο πια έτοιμοι να ξεκινήσουν μια νέα πορεία. Σε αυτή τη φάση τα πράγματα είναι μπερδεμένα ούτως ή άλλως, γιατί ούτε απόφοιτοι είναι ούτε έχουν τελειώσει, ούτε ξέρουν - πλην ελαχίστων - πως θα συνεχίσουν. Και εμείς τους δίνουμε οδηγίες για την υπόλοιπη ζωή τους!!! Περίεργο ακούγεται. Τέλος πάντων. Και από την μεριά των μαθητών όμως τα συναισθήματα ήταν διάφορα. Άρνηση, βαρεμάρα, ενδιαφέρον, συγκίνηση, αντίδραση σε ό,τι ακουγόταν. Από όλα είχαμε. Ακόμα δεν έχω καταλάβει τι είναι αυτό που μένει κάθε χρονιά. Η ανάμνηση "τι χρώμα" έχει και "τι γεύση αφήνει". Τα μηνύματα είναι αντιφατικά.

Έτσι άλλη μια χρονιά από παιδιά "που δεν γνώρισα" όπως συνηθίζω να λέω - και δεν είναι ψέμα - έφυγε και ξεκίνησε τη πορεία της στη ζωή. Άλλη μια χρονιά πολύτιμης εμπειρίας προστέθηκε στη πλάτη μου (μας) δίνοντας μου τη δυνατότητα να καταλάβω περισσότερα αλλά ταυτόχρονα απομακρύνοντας με από αυτό που πρέπει να καταλάβω και να βοηθήσω να συνεχίσει. Εσάς.

Πολλές αντιφάσεις όπως θα έλεγε και ο φίλος μου Διονύσης. Σε κάποιες φάσεις Διονύση το βλέπεις, σε άλλες δεν θέλεις να ξέρεις. Είναι απλό.

Τέλος πάντων να σταματήσω γιατί θα αρχίσω να ξεφεύγω πολύ.

Τα φωτογραφικά στιγμιότυπα είναι από την εκδήλωση και ειδικότερα η πρώτη φωτογραφία αριστερά είναι η Δωροθέα που βραβεύεται από όλους τους καθηγητές - μέσω της κ. Χριστοπούλου - για ένα "ρεκόρ". Δεν έκανε καμία απουσία όλο το χρόνο αλλά ίσως και σε όλο το Λύκειο, σε αντίθεση με την κρατούσα τακτική του "αγνοούμενου μαθητή" μέχρι εξαντλήσεως του ορίου των 114 απουσιών. Έτσι θεωρήσαμε ότι κάπως έπρεπε να φανεί αυτό και της δωρίσαμε ένα βιβλίο λεύκωμα της Αθήνας του Μεσοπολέμου μέσα από τη φωτογραφική μηχανή, με αφιέρωση και υπογραφές όλων μας. Η επόμενη φωτογραφία είναι από το αμφιθέατρο, μια γενική άποψη. Θυμίζει λίγο αμφιθέατρο πανεπιστημίου σε Γενική Συνέλευση.



Στη συνέχεια ανεβήκαμε στη ταράτσα όπου είχαμε ένα μπουφέ για λίγο κουβεντούλα και finger food. Φοβάμαι ότι κέρδισε το finger food και έχασε η κουβεντούλα. Δεν πειράζει. Στη φωτογραφία είναι ο Σπύρος και ο Σωτήρης σε ώρα δράσης.


Σήμερα κατά τα άλλα ήταν μια μέρα άγχους και νεύρων ενόψει των εξετάσεων. Ο λόγος είναι η ασχετοσύνη κάποιων και η ανευθυνότητα κάποιων άλλων. Καταστροφικός συνδυασμός.

Ειδικότερα μέσα στα πλαίσια αναβάθμισης των προγραμμάτων λήψης των θεμάτων έρχονται οδηγίες αρκετά αναλυτικές - ομολογουμένως - για τη διαδικασία. Έλεγε να απεγκαταστήσουμε το παλιό πρόγραμμα και να εγκαταστήσουμε το νέο. Όπερ και εγένετο. ΑΛΛΛΛΛΛΑ το νέο πρόγραμμα δεν ήταν στον server του υπουργείου για να μπορέσουμε να το κατεβάσουμε, γιατί λέει τα περισσότερα σχολεία έχουν windows 98 (μπορεί να τρίζουν λίγο αλλά δουλεύουν ακόμα) και λίγα έχουν XP.Έτσι θα ανέβαζαν για λίγο τη Δευτέρα το πρόγραμμα για τα ΧΡ. Τη Τετάρτη λοιπόν χαλάσαμε ένα σωστά στημένο σύστημα ενόψει αναβάθμισης. Τη Δευτέρα ανέβασαν για μισή ώρα το αρχείο (7 ΜΒ με dial up 28,8 Kbps) και προλάβαμε να κατεβάσουμε το μισό. Και η απάντηση ήρθε αποστομωτική. "Μόνο εσείς έχετε πρόβλημα !!!"που ακολουθήσατε τις οδηγίες που εμείς σας στείλαμε."Ελάχιστοι έχουν ΧΡ"τι θέλατε και το αναβαθμίσατε το μηχάνημα που έχανε ο σκληρός του και μια άνοιγε μια δεν άνοιγε; Αυτά τα ωραία μας κράτησαν παρέα μέχρι τις 2:30 όπου ένας συνάδελφος από ένα σχολείο που έχει επίσης "περίεργους με XP" μας έφερε το πρόγραμμα γιατί έτυχε και είχε πιο γρήγορη σύνδεση και το κατέβασε έγκαιρα. !!! Α ναι θα το δώσουμε και στους υπεύθυνους να το έχουν και αυτοί!!!. Μετά πως να το γλυτώσεις το εγκεφαλικό. Δεν τέλειωσε ακόμα αλλά είμαστε σε καλό δρόμο.

Τέλος σήμερα έχει το θέατρο στα Γαλλικά. 8:30 ακριβώς όχι αργότερα το ξαναλέω. Το λέει στην αφίσα. Αν δεν προλαβαίνετε έχουμε και αύριο και μεθαύριο, επανάληψη των παραστάσεων.

Τέρμα και πολλά έγραψα. Καλό απόγευμα. (12611)

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

gia mas lete!!ti kalo!!!pantws polu mperdema fetos auth h apofoithsh..p exei 3anamataginei auto?xaxa..to a3izoume omws e??:P
p.s.egw pantws sugkinh8hka:)
d1mitr0ni<3(elpizw na me ma8ate epitelous..!!)

MANALISS είπε...

Για όλους λέω. Και φυσικά για σας. Άλλωστε από το τέλος Ιουνίου δικαιωματικά θα γράφετε όπως και στο blog των αποφοίτων. Και μια και το συζητάμε ο Αντώνης να μου στείλει τις διευθύνσεις. Και να γράφουμε στα Ελληνικά όχι greeklish.

ΓΙΑ ΝΑ ΨΑΧΝΕΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ