Για την καλύτερη ενημέρωση σας υπάρχει η εφημερίδα :

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ LFH

07 Μαΐου 2007

ΕΚΘΕΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

Έγινε και φέτος η ετήσια έκθεση τεχνολογίας της πρώτης λυκείου. Κάθε χρόνο οι μαθητές της Α' Λυκείου δείχνουν στο κοινό τις εργασίες που κάνουν στο μάθημα της τεχνολογίας. Φέτος όλες οι ομάδες είχαν μια ταινία να δείξουν. Μια ταινία δικιά τους είτε από τη λήψη είτε σε επεξεργασία. Οι ιδέες τους και η θεματολογία τους ήταν εντυπωσιακές. Στις φωτό που ακολουθούν μπορείτε να δείτε μερικές μακέτες. Ο τρόπος που δούλεψαν χαρακτηρίζεται από πρωτοτυπία και φαντασία. (Χαρτοπετσέτες, ατλακόλ, πριονίδια, σύρμα και άλλα υλικά επιστρατεύθηκαν για να φτιάξουν τις μακέτες. Σε πολλές περιπτώσεις οι μαθητές είχαν βιωματικές εμπειρίες ( ζυμώσανε και ψήσανε ψωμί σε φούρνο, και φτιάξανε το δικό τους σαπούνι), δημιουργήσανε τα δικά τους κόμικς με τον κλασσικό τρόπο (εικόνες σκίτσα λίγο διαφορετικά που εναλλάσσονται γρήγορα).






Εκτός όμως από τη συγκεκριμένη εκδήλωση έχουμε και μια ενημέρωση. Το γκρουπ NEKYIA δήλωσε ότι στο site τους υπάρχουν τα νέα τραγούδια τους. Είναι ευκαιρία να αξιοποιήσετε το λινκ και να επισκεφτείτε το site.

Αυτά για σήμερα. Οι μέρες τελειώνουν και γίνεται ένας πανικός στο σχολείο. Οι βαθμολογίες κλείνουν, αρχεία στέλνονται στο υπουργείο, οι μαθητές της Γ' λυκείου αναζητούνται μέσω ερυθρού σταυρού. Ο παραλογισμός είναι ότι ζητήσανε να γράψουνε δίωρο διαγώνισμα Χημείας και ήρθανε μόνο 4 από τους 22 (!). Θα το σκεφτώ του χρόνου.

Την άλλη εβδομάδα έχει θέατρο στα Γαλλικά. Θα πρωταγωνιστούν μαθητές από το Γαλλικό τομέα, καθηγητές από το Γαλλικό τομέα και οι τιράντες μου (!). Αν θέλετε να φρεσκάρετε τα γαλλικά σας το έργο λέγεται "Μια μέρα στο σπίτι της Αφροδίτης". Τρίτη Τετάρτη και Πέμπτη οι παραστάσεις. (12343)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΙΑ ΝΑ ΨΑΧΝΕΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ