Για την καλύτερη ενημέρωση σας υπάρχει η εφημερίδα :

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ LFH

16 Μαΐου 2007

ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ...

Έγινε χθες η πρώτη από τις 3 παραστάσεις του Γαλλικού Θεάτρου. Ο τίτλος ήταν "24 ώρες στο ΑΦΡΟΔΙΤΗ PALACE". Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι ένα έργο. Είναι διάφορα σκετσάκια με αφορμή πολύ γνωστά έργα. Μπορεί κανείς να αναγνωρίσει έργα όπως τους γάμους του Φιγκαρό, Δον Ζουάν , Ρωμαιο και Ιουλιέτα αλλά και άλλα όχι τόσο γνωστά. Αποτέλεσμα ήταν ένα έργο με πολύ μεγάλη διάρκεια και πολλές εναλλαγές. Συνολική διάρκεια 2 ώρες και 10 λεπτά και 3 σκηνές, παιγνίδι με τα φώτα και ευρηματικότητα στη σκηνοθεσία. Προσωπικά μου άρεσε αν και ομολογώ ότι σε αρκετές φάσεις το έχασα και δεν μπορούσα να παρακολουθήσω. Άλλοι το βρήκαν κουραστικό. Αν θέλετε τη δική σας άποψη για το έργο σήμερα μάλλον δεν προλαβαίνετε αλλά αύριο έχετε μια ακόμη ευκαιρία. Είναι το 20 έργο από την θεατρική ομάδα "salle 150".

Σήμερα έγιναν και οι εισαγωγικές εξετάσεις για την Α' γυμνασίου.Είναι περισσότερο τεστ κατατακτήριο για το επίπεδο γαλλικών και όχι εισαγωγικές. Φέτος είχαμε ένα πολύ ευχάριστο πρόβλημα. Είχαμε περίπου 150 παιδάκια για 90 θέσεις. Αυτό σημαίνει ότι κάποιοι θα μείνουν απ' έξω - δυστυχώς. Από την άλλη μεριά όμως θα μέσα από αυτές τις εξετάσεις τα παιδιά που τελικά θα επιλεγούν θα έχουν κάποιο - σχετικό έστω - κριτήριο επιλογής.

Για να μπορέσουν να γίνουν οι εξετάσεις, όλο το γυμνάσιο είχε βγει παιδαγωγική έξοδο, ενώ το λύκειο έκλεισε χθες τα μαθήματα. Το γυμνάσιο ολοκληρώνει αύριο τα μαθήματα - σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από τις σχετικές εγκυκλίους.

Κατά τα άλλα εξακολουθεί να έχει τρέξιμο γιατί πρέπει να γίνουν έλεγχοι και να φύγουν οι βαθμολογίες ΠΡΙΝ το Σάββατο που ξεκινάνε οι εξετάσεις. Αυτό σημαίνει αυξημένη δουλειά.

Αυτά τα λίγα για σήμερα. Ένα καλό θέμα προέκυψε αλλά δυστυχώς δεν έχω ακόμα επαρκή πληροφόρηση. Έτσι θα σας δώσω τη κεντρική ιδέα και λεπτομερείς πληροφορίες αύριο.

Υπάρχουν 15 υποτροφίες για μεταπτυχιακές σπουδές από το IdEF. Θα αντιγράψω όλα τα σχετικά με αυτό το πρόγραμμα. Εν τω μεταξύ να είστε σε αναμονή και να ρωτήσετε φίλους και γνωστούς αν ενδιαφέρονται. Δεν έχω κριτήριο για να αξιολογήσω τη προσφορά εσείς όμως πιθανότατα μπορείτε να κρίνετε.

Αύριο πάλι με περισσότερα για τις υποτροφίες και ό,τι νεότερο υπάρξει. (12663)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΙΑ ΝΑ ΨΑΧΝΕΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ