Για την καλύτερη ενημέρωση σας υπάρχει η εφημερίδα :

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ LFH

13 Νοεμβρίου 2006

ΤΑ ΞΕΧΑΣΜΕΝΑ!

Είναι δυο τρία νέα της Σχολής που "μείνανε" πίσω λόγω συνέλευσης αλλα αξίζει να τα αναφέρουμε.

Το πρώτο είναι ότι σε knock out αγώνες μπάσκετ δυστυχώς βγήκαμε knock out από το Λύκειο Μελισσίων με 43 -32 άρα κλείσαμε από μπάσκετ.

Το άλλο είναι η γιρτή για την Αμνηστεία του Α' παγκοσμίου πολέμου. Μια γιορτή που πρώτη φορά γίνεται στο σχολείο.
Δύο συνάδελφοι του Γαλλικού τομέα παρουσίασαν τα γεγγονότα που οδήγησαν στον τερματισμό και την αμνηστεία του Α' παγκοσμίου πολέμου. Η γιορτή ήταν σαν ένα μάθημα! Μονόλογος ανθισμένος με ταινία και powerpoint. Πάντως είναι μια πρώτη προσπάθεια και σαν τέτοια είναι αξιέπαινη. Εμεις σαν παλιοί στο κουρμπέτι ασκήσαμε αμέσως υψηλή κριτική.
Τέλος πάντων.

Αυτά προς το παρόν.
Σήμερα λίγα. Να είστε όλοι καλά. (2570)

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

επίσης έρχεται η γιορτή υπερπαραγωγή με Live σκηνικά πέμπτη 16/11 να είστε εκεί.
Ι.Τ.

MANALISS είπε...

Παρακαλώ να γράφετε τα σχόλια σας επώνυμα για λόγους αξιοπιστίας και εγκυρότητας του σχολίου.Ευχαριστώ.

Théodora Psychoyou είπε...

Δεν ήμουν στη γιορτή, αλλά το ότι ήταν σαν μάθημα με ταινίες και εικόνες δεν μου φαίνεται και πολύ παράλογο: συγχωρέστε την ασχετοσύνη μου, αλλά πριν να πάω στη Γαλλία εγώ δεν είχα καμία συγκεκριμένη ιδέα περί τι ακριβώς επρόκειτο αυτή η 11η Νοεμβρίου. Οι διάφορες "εθνικές εορτές" (ή "μέρες μνήμης", ανάλογα με τη προτιμώμενη διαλεκτική) είναι συνώνυμες "γιορτών" στα σχολεία, αλλά είναι αρκετά χρήσιμο να ξέρουμε τι ακριβώς "γιορτάζεται". Το σχόλιάζω ως κάποια που είχε "στρατολογηθεί" non stop για όλες τις γιορτές, από δημοτικό μέχρι λύκειο. Και θυμάμαι μάλιστα πως όταν "ανεβάσαμε" τους Ελευθερους Πολιορκημένους του Μρκόπουλου για 25η Μαρτίου (λέμε τώρα, το 91 ή 92, δεν θυμάμαι), η μεγάλη nouveauté -τότε- που χειροκροτήθηκε ήταν η ανάλυση και η contextualisation του ποιήματος του Σολωμού, πέρα από τα καθιερωμένα Σαράντα παλλικάρια ή άλλες Ωδές στον Γεώργιο Καραϊσκάκη.
ΟΚ, anyway, συμφωνώ υπέρ της μέσης λύσης... (και ας μην πιάσουμε και την contrainte του politiquement correct, ή μάλλον του politiquement neutre, κυρίως για τη γιορτή του Πολυτεχνειου).
Φιλιά και χαιρετίσματα,
Δώρα (92)

ΓΙΑ ΝΑ ΨΑΧΝΕΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ