Για την καλύτερη ενημέρωση σας υπάρχει η εφημερίδα :

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ LFH

11 Νοεμβρίου 2006

Η ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΓΙΝΕ!

Το σχολείο αλλάζει. Η ανακαίνιση προχωράει με γρήγορους ρυθμούς. Μπορείτε να δείτε τη καινούργια όψη που αποκτά με τα πλακάκια στην εξωτερική επιφάνεια του.
Όλη η εικόνα είναι πιο μοντέρνα και σαφώς πολύ καλύτερα από τη προηγούμενη με τη "μπετουδένια εμφάνιση".







Η συνέλευση των αποφοίτων έγινε όπως έγραψα και στην επικεφαλίδα.

Και πήγε καλά. Δεν έιχε τον κόσμο που εγώ ηλπιζα αλλά σίγουρα δεν χρειάστηκε να ψάξω για καθρέπτη. Μαζευτήκατε περίπου 50 απόφοιτοι. Αριθμός ικανοποιητικός για μια πρώτη συγκέντρωση αποφοίτων μετά από 14 χρόνια. Το καλύτερο ήταν ότι υπήρχε εκπροσώπηση από όλα τα έτη. Δεν υπήρχε χρονιά να μην έχει τουλάχιστον ένα εκπρόσωπο.

Στις φωτογραφιές φαίνονται οι απόφοιτοι στην αίθουσα 202.

Εμφανίστηκαν απόφοιτοι που είχαν να έλθουν στο σχολείο από τότε που αποφοίτησαν. Και αυτό είναι σημαντικό.
Το καλύτερο ήταν ότι όλοι όσοι ήλθαν ήταν με διάθεση για δουλειά. Ήταν αποφασισμένοι να δουλέψουν για να μπορέσει να ανασυσταθεί ο σύλλογος. Η αλήθεια είναι ότι στην αρχή η δουλειά είναι αχάριστη. Κάποιοι θα τρέξουν και δεν θα βλέπουν αποτελέσματα. Σίγουρα όμως με το πέρασμα του χρόνου όλη αυτή η προσπάθεια θα αποδώσει και τότε θα μπορείτε να πείτε με βεβαιότητα, οτι και εγώ ήμουνα από εκείνους που βοήθησαν να γίνει αυτός ο Σύλλογος.

Αυτή η δουλεια και αυτή η προσπάθεια δεν πρόκειται να εξαργυρωθεί σε κάποιο κέρδος παρά μόνο στην ικανοποίηση που θα φέρει η ολοκλήρωση του εγχειρήματος.

Για αυτούς που δεν μπορούσαν να είναι μαζί μας να αναφέρω λίγο αναλυτικά τι έ γινε.
Κατ' αρχήν ανέλαβα εγώ να κάνω μια ιστορική αναδρομη και να περιγράψω πως ξεκίνησε η ιδέα της αναβίωσης των αποφοίτων μέσα από τον ΕΛΕΦΑΣ. Ο λόγος είναι ότι ήμουν το μόνο πρόσωπο που γνωρίζαν όλοι και δεν υπήρχε λόγος να δωθούν εξηγήσεις του τύπου ποιος μιλάει και τι λέει. Προσπάθησα να εξηγήσω σύντομα την αναγκαιότητα ύπαρξης του συλλόγου και επαναδραστηριοποίησης του. Στη συνέχεια μίλησαν ο Ηλίας Ζωιδάκης(93) και ο Δημήτρης Αναγνώστου(92) για τον ρόλο του ΕΛΕΦΑΣ αλλά και την διάθεση που υπάρχει "ο πυρήνας των αποφοίτων" από τον ΕΛΕΦΑΣ να περάσει και να δραστηριοποιηθεί μέσα στον σύλλογο.

Στη συνέχεια μπήκε το θέμα: τι κάνουμε από εδώ και πέρα. Νομίζω ότι η καλύτερη κίνηση είναι να δούμε ποιοι είμαστε. Άρα ένα έως τρία παιδιά από κάθε έτος αναλαμβάνουν να εντοπίσουν όλους τους συμμαθητές αποφοίτους του έτους τους. Αυτό θα γίνει με τη βοήθεια του αρχείου του σχολείου από το οποίο θα μπορέσουν να πάρουν τα πρώτα στοιχεία με τηλέφωνα "πατρικά" και στη συνέχεια να εντοπίσουν τους συμμαθητές τους. Άρα μέσα στο μήνα θα δεχτείτε κάποιο τηλέφωνο που να σας λέει ότι είναι από τον Σύλλογο Αποφοίτων της Ελληνογαλλικής Σχολής. Μην ξαφνιαστείτε. Ενημερώστε και τους γονείς σας.

Φυσικά εσείς που διαβάζετε το blog είστε ήδη ενήμεροι για τις διαδικασίες. Όμως ας κοιτάξει ο καθένας στο τηλέφωνο του να δει ποιους παλιούς συμμαθητές έχει και ας τους ειδοποιήσει για το τι γίνεται. Στείλτε όσα e-mail έχετε σε όσους αποφοίτους γνωρίζετε.

Πρώτη ημερομηνια ανασυγκρότησης ορίστηκε η 9 Δεκέμβρη στο bazar. Εκεί υπάρχει η πρόθεση οι απόφοιτοι αν εκπροσωπηθούν με δικό τους "πάγκο". Καλό θα είναι να σκεφτείτε ποιοι μπορείτε να είστε παρόντες στο bazar και να βρίσκονται στο πάγκο των αποφοίτων.

Με την ολοκλήρωση του μητρώου τωναποφοίτων θα καθοριστούν εκλογές. Οι εκλογές δεν θα πάνε πολύ πίσω. Κάπου γύρω στο Φλεβάρη - Μάρτη. Αυτές οι εκλογές θα ορίσουν ποιο θα είναι το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου με σκοπό να αρχίσειπλέον να υπάρχει και να δουλεύει.

Μετά την ολοκλήρωση της Συνέλευσης έγινε ο ποδοσφαιρικός αγώνας τελειοφοίτων (χωριστά απο τον γαλλικό και χωριστά από τον ελληνικό τομέα) με τον ΕΛΕΦΑ. Δηλαδή η ομάδα του ΕΛΕΦΑΣ έδωσε δύο αγώνες στη σειρά.

Στη φωτό φαίνεται το γήπεδο 8Χ8 που έγιναν οι αγώνες. Δυστυχώς δεν μπόρεσα να ολοκληρώσω τη παρακολούθηση και των δυο αγώνων. Στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα ΕΛΕΦΑΣ - τελειόφοιτοι γαλλικού τομέα. Οι ομάδες πηγαίνανε με ένα - ένα τα γκολ. Μία σου και μία μου που λένε. Στον αγώνα τραυματίστηκε ο Φούλιας ο Σπύρος με μια εξάρθρωση ώμου. Μάλλον ανοιξαμε δουλειές.

Με διπλό κλικ σε κάθε φωτό μπορείτε να δείτε μια μεγέθυνση των φωτό έτσι ώστε να αναγνωρίσετε - άν μπορέσετε - όσους εμφανίζονται.

Νομίζω ότι εδώ κάπου θα σταματήσω. Αλλά σίγουρα έχουμε πολλά ακόμα να δούμε και να πούμε. Αλλά προς το παρόν ας σταματήσω. Τη Δευτέρα θα σας αναφέρω τί έγινε προχθές με τη γιορτή στο σχολείο για την αμνηστία. (2438)

3 σχόλια:

MANALISS είπε...

Καλά που είναι και ο Παναγής και βγαίνει και καμμία ανταπόκριση από τον ποδοσφαιρικό αγώνα. Ευχαριστούμε Παναγή.

Ανώνυμος είπε...

Xairetai se olous me lene Dimitris, apo to galliko tmima tou 1982, Bac 2000 kai balladoros mia zoi.. Anagnostou, Ilias (den thimamai epitheto), koroboikis, kai psaroudakis kai Manthos pio megaloi tou Ellinikou sigoura tha me thimountai (e ti tsaba vazame golakia? :P).. Kai stis photos tis sinelefsis gnorisa pollous apo sas fatsika omos mias kai ta onomata distixoss...

Proton sigxoreste me pou grafo etsi latinika, alla den exo ellinikous xaraktires sto keyboard.

Defteron pali kala pou anakainizoun to LFH (i ELEFAS opos to leei kalitera o Kirios Alisavakis) giati etsi opos to thimamai xronia me ta

avga tou bougelou sto telos kathe xronias den mas ekane kai xatiri!!

Triton bravo sas gia tin protovoulia tou sillogou, kai akomi pio koufo einai pos akrivos prin 4 meres (diladi tin imera tis sinelefsis sas!! oute na to eixame organosei!!) ego kai dio kollitoi tou sxoleiou (loris i kiela, kai sebastien i spike ki oi dio tou 1982) apofasisame kiemeis na kanoume kati tetio. Eimaste eksoteriko londino kai giafto mono me mails kai tilefona boroume na epoikinonisoume. Exoume steilei email se ola mas ta contacts tou sxoleiou kiexei arxisei kai anevainei o metritis ton kataenthousiasmenon me tin idea. se 4 meres mas irthan pano apo 200 apantiseis ki akomi metrame.

Sas stelno parakato ta mail pou exo idi steilei ston Kirio Alisavaki (distixos to 2o pou eksigei perissotera gia to site pou ftiaxnoume den to exo alla tha parakalousa ton kirio Alisavaki na to valei edo i sta news tou blog tou) na katalavete peri tinos prokeitai. Opos tha katalavate mias kimeste tou gallikou, den exoume polles epafes me to elliniko distixos alla afto me tin texnologia pou exoume stin diathesi mas kai ligi thelisi borei na allaksei poli grigora!!

An endiafereste peite mou kai metatrepoume to site na pairnei kai takseis ellinikou tmimatos kai na grafteite kieseis na boreite na psaxnete olous tous LFHiotes ellines kai galloi olon ton geneon.

Filika se olous kai Kirie Alisavaki bravo gia to site sas. Evge. Mas kanete perifanous edo, kias min sas eixame pote san kathigiti. Ta

peri ripomena kai ta lipa einai super, keep it up.

Dimitris. Boreite na mou apantisete kai se email sto mits4k@hotmail.com.

---------------

Kirie Manoli Alisavaki, kali sas mera.

Mou edose to mail sas o Anagnostou (en onomati ki "Anapiros") legontas mou
pos exete ftiaksei ena site me silogo apofoiton tou ellinikou tmimatos tou
LFH, alla den iksere tin diefthinsi.

Me lene Dimitris Panagiotakopoulos, kai etoimazo m'ena kollito tou sxoleiou
ena site gia to galliko tmima pou tha kanei search olous tous palious tous
sxoleiou gia na boroun na ksanavrethoun meta apo tosa xronia, mias kai tetio
prama den iparxei akomi..

Legame kiolas na vazame kai to ellinko tmima mazi, alla stin ousia an to
diko sas einai petiximeno pistevo den tha einai toso anagkaio.. Alla to
sigouro einai pos ta site mas kai ton dio tha prepei na exoun links to ena
gia to allo outos oste na exoume kai epoikinonia ellinikou/gallikou..

Giafto tha sas parakalousa an boreite na mou steilete to site pou exete
ftiaksei na to tsekaro kai na mou dosete plirofories giafto, pote ftiaxtike
kai bike online, ti plirofories kratate (takseis tou kathenos, diefthinseis,
tilefona etc) kai posous members exete..

Xilia efxatiso, kai molis einai etoimo kai to diko mas site tha sas
steiloume link..

Elpizo na exo nea sas sintoma.

Xairetismata polla.

Dimitris

Ανώνυμος είπε...

kalispera kai apo mena eida to blog apo ena email pu elaba apo ton mr alisabakis kai xarika idiaitera pu epiteloys mporw na mathainw nea tou lfh afou mexri prin rwtousa opoion sunantousa tuxaia ti kanei to sxoleio mas! kali sunexeia stin uperanthrwpi prospatheia sas dear mr alisabakis kai sigoura egw tha enimerwsw kapoious apofoitus gia to ti paizei! kai lew kapoioys giati distixws exoume xathei ki emeis metaksi mas alla twra blepw oti uparxei elpida epanasundesis! xxx celia(2005)

ΓΙΑ ΝΑ ΨΑΧΝΕΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ