Για την καλύτερη ενημέρωση σας υπάρχει η εφημερίδα :

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ LFH

17 Απριλίου 2007

ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ...

... ΚΑΙ ΓΕΜΙΣΑΜΕ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ.

Ας τα πάρουμε με τη σειρά.

Χθες έγιναν τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής των ζωγράφων που εμπλούτισαν το 5ο βιβλίο του Ιλάν Μανουάχ. Ο Ιλάν από ότι μου είπε - και αν θυμάμαι καλά - μετά από 8 χρόνια στο Βέλγιο, όπου ασχολήθηκε με κόμικς και μουσική ( ναι όντως σαξόφωνο ήταν ) επέστρεψε στην Ελλάδα όπου με παρότρυνση του Ρόκου (εδώ δεν θυμάμαι ποιανού από τους δύο) αποφάσισε να εκδώσει και στην Ελλάδα ένα βιβλίο. Και εγένετο "Η χρυσή εποχή" με έργα του Ιλάν αλλά και του Στέφανου και του Δημήτρη Ρόκου αλλά και πολλών άλλων, και επιμέλεια της έκδοσης από τον Ιάσονα Παπαδάκη. Στην εκδήλωση ήταν και ο Ρωμανός Μανουάχ αλλά και αρκετοί άλλοι πέρασαν όση ώρα ήμουν και εγώ. Δυστυχώς ήμουν για λίγο γιατί οι σωματικές μου δυνάμεις με εγκατέλειπαν. Βλέπετε η πρώτη μέρα μου "ήρθε κάπως". Αλλλλλλλλαααααα έμαθα ότι στις 30 Μαΐου θα γίνει μια μεγάλη έκθεση ζωγραφικής που θα "βρίσκονται" και ο Δημήτρης και ο Στέφανος και είναι μια καλή ευκαιρία να βρεθούμε και εμείς. Μόλις μάθω θα μάθετε ( η φράση που χρησιμοποιεί κάθε γνήσιος κουτσομπόλης).

Και φυσικά το φωτογραφικό μας υλικό.



Γενική άποψη της έκθεσης όχι και τόσο φωτεινή γιατί το φλας δεν φτάνει.



Ο Ιλάν. Δυστυχώς μέσα στο κόσμο δεν μπόρεσα να τον απομονώσω σε κάποια καλή φάση. Στο βάθος (λίγο θολός) ο Ιάσονας Παπαδάκης.


Μία άλλη άποψη της έκθεσης.

Σχολείο τώρα.

Τη Πέμπτη έχουμε ΣΕΠ στο σχολείο. Έχουμε μια κάποια αγωνία αλλά όπως γίνεται συνήθως τα πράγματα έχουν δρομολογηθεί και το μόνο που μένει είναινα γίνουν. Άρα τη Πέμπτη θα τα πούμε, με όσους τα πούμε. Πριν από αυτό όμως θέλω να αναφέρω ορισμένα πράγματα. Το είχα γράψει και προχθές. Αρκετοί από εσάς που αρχικά είχαν πει ναι σε δεύτερη φάση σε επικοινωνία από τον Δημήτρη δεν απάντησαν. Το θέμα είναι ότι ο Δημήτρης προχώρησε μόνο με τις επιβεβαιωμένες απαντήσεις. Το αναφέρω αυτό γιατί κάποιοι από εσάς τελικά δεν θα συμμετάσχουν. Θέλω να ελπίζω ότι είναι γιατί κάτι άλλαξε από την αρχική σας απάντηση και απλά δεν μπορείτε. Αν είναι έτσι τότε όλα καλά και επιφυλασσόμαστε για την επόμενη σχετική εκδήλωση που θα γίνει μετά 2 χρόνια. Αν όμως κάποιοι από εσάς εξακολουθούσαν να θέλουν και τελικά δεν θα συμμετάσχουν τότε κάπου την πατήσαμε - στην επικοινωνία - και θέλω να πω ότι σε καμία περίπτωση η προσφορά σας δεν υποτιμήθηκε αλλά πρόκειται περί λάθους. Το πρόγραμμα πολύ σύντομα (σήμερα ή αύριο) θα έλθει σε όσους συμμετέχουν. Όσοι τελικά δεν πάρουν μέρος αν και ήθελαν ένα μεγάλο συγγνώμη και μια επιφύλαξη για το μέλλον. (Σας παρακαλώ να μου το πείτε - σε mail - να δω τι έγινε γιατί πρέπει να γίνεται και ένας απολογισμός). Έτσι τη Πέμπτη θα έχουμε γιορτή στο σχολείο.

Αλλά έχουμε και άλλα. Τη Πέμπτη 26/4 και Παρασκευή 27/4 η Γ' γυμνασίου θα επισκεφτεί την Αίγινα, στα πλαίσια ενός προγράμματος πολυθεματικής εργασίας.

Και τώρα νέα που ενδιαφέρουν και εσάς.

Την ερχόμενη εβδομάδα (Δε, Τρ και Τε) θα έχουμε εβδομάδα ποίησης στο σχολείο. Μόλις έχω λεπτομερές πρόγραμμα θα σας πω.

Τη Δευτέρα 30 Απριλίου και στις 7 το απόγευμα θα έχουμε το club Αγγλικού θεάτρου, υπό τη καθοδήγηση και τη σκηνοθεσία της κας Παρασκευοπούλου θα ανέβει στο χολ του σχολείου η παράσταση "MURDER IS FUN!" (μη με ρωτήσετε τη συγγραφέα - γυναίκα είναι αλλά με όνομα περίεργο). Αν θέλετε να μάθετε το όνομα αλλά και να δείτε τη παράσταση κανονίστε το. Δευτέρα απόγευμα. Εμείς θα είμαστε εκεί.

Την ίδια εβδομάδα την Παρασκευή 4 Μαΐου θα γίνει η μουσική βραδιά. Δεν ξέρω τι θα γίνει αλλά η μουσικός μας κ. Κούβακα μας έχει υποσχεθεί ένα βράδυ με μουσική. Δεν έχει κεντρικό θέμα και τα παιδιά θα παίξουν ό, τι και όποιο κομμάτι θέλουν. Αυτό σημαίνει μουσική πανδαισία με ... πολύ καλή διάθεση όπου θα κυριαρχεί η προσωπική έκφραση. Δεν ξέρω ακόμα ώρα αλλά θα μάθω, και φυσικά θα μάθετε και εσείς. Και φυσικά σας περιμένουμε.

Λοιπόν καλά ήταν και σήμερα. έχουμε αρκετές εκκρεμότητες να καλύψουμε με ημερομηνίες προγράμματα και ώρες. Μέχρι να ξεκαθαρίσουν να είστε σε αναμονή και ετοιμότητα. (11717)

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

bghke ki h tainia me prwtagwnisth ton gianno ton perlegka.gia osous ton 8umountai...
logoi ki amarthmata paizetai ston mikrokosmo sto fix

MANALISS είπε...

Δώσε περισσότερες πληροφορίες. Ώρες προβολής, τι - που είναι ο μικρόκοσμος, κλπ κλπ σε Ελληνικά και κανένα ονοματάκι. Σίγουρα =τον θυμούνται τον Γιάννο. Αλλωστε είναι συχνά φιλοξενούμενος στο blog.

Ανώνυμος είπε...

για την εβδομάδα ποίησης (24-25-26/04/2007) είστε φυσικά καλεσμένοι στις δυο βραδυές (25-26/04/2007). Περισσότερες πληροφορίες στο site της γιορτής : http://poesielfh2007.blogspot.com

ΓΙΑ ΝΑ ΨΑΧΝΕΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ