Για την καλύτερη ενημέρωση σας υπάρχει η εφημερίδα :

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ LFH

15 Απριλίου 2007

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΕΡΑ ΔΙΑΚΟΠΩΝ.

Αντιλαμβάνομαι ότι μερικές φορές γίνομαι προκλητικός θυμίζοντας τις διακοπές που έχουν τα σχολεία αλλά τι να κάνω. Εϊναι μια πραγματικότητα.

Φυσικά και δεν έχουμε νέα από το σχολείο. Από αύριο που επιστρέφουμε θα δούμε τι γίνεται. Είναι γνωστό ότι τη Πέμπτη 19/4 θα γίνει η ημερίδα ΣΕΠ. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Δημήτρη Αναγνώστου οι διαδικασίες έχουν ολοκληρωθεί. Αυριο που θα βρεθούμε στο σχολείο θα δούμε τι γίνεται.

Επίσης θυμίζω ότι περίπου στα μέσα Μαϊου θα γίνουν οι κατατακτήριες εξετάσεις για την Α' τάξη του Γυμνασίου (στα Γαλλικά). Όσοι έχουν παιδάκια σε κατάλληλη ηλικία να δηλώσουν συμμετοχή στη Γραμματεία του Γυμνασίου (210 - 6004384 απ' ευθείας γραμμή χωρίς κέντρο).

Και πάμε στο θέμα με τη φωτογραφία. Με όλους σας έχω πάει κάποια εκδρομή, μονήμερη ή πολυήμερη και πιθανότατα θα με θυμάστε να έχω τη φωτογραφική μηχανή ή την βιντεοκάμερα μαζί μου και να "τραβάω" φωτό ή βίντεο. Σε όλες τις φάσεις όποτε σήκωνα τη μηχανή είχα αντιδράσεις από αυτούς που ήταν μπροστά από το φακό. Γκρινια, και γκριμάτσες δυσφορίας του τύπου "τι βγάζω τώρα" κλπ. Αυτή είναι η μία όψη του νομίσματος. Η άλλη όψη όμως είναι ότι κάθε φορά μου ζητάνε φωτογραφίες ή βίντεο από την εκδρομή ή την εκδήλωση. Και εδώ είναι η αντίφαση. Από τη μια δεν θέλετε - γενικά μιλάω- να σας βγάζουν φωτό και από την άλλη μόλις δείτε φωτογραφίες αμέσως θέλετε να τις δείτε και ζητάτε αντίγραφα. Αυτό είναι που λέω "αποστροφή της φωτογραφικής μηχανής και λατρεία της φωτογραφίας." Το ένα δεν μπορεί να γίνει χωρίς το άλλο. Αν δεν βγείτε φωτογραφία δεν θα έχετε φωτογραφίες. Είνα απλό.

Ο φωτογραφος αναλαμβάνει να κρατήσει για σας στιγμές μέσα στο χρόνο. Στιγμές που σε άλλη περίπτωση θα περνούσαν και θα χάνονταν. Θυμηθείτε μοναδικές στιγμές όπως γάμοι, βαπτίσεις, πτυχία κ.α. και πόσο πληρώσατε για να έχετε αυτά τα ντοκουμέντα. Πληρώσατε τις αναμνήσεις αυτών των μοναδικών στιγμών. Σε μία εκδρομή κάποιος κουβαλάει εκτός από τα άλλα που συνήθως έχει ένας εκδρομέας και μια φωτογραφική μηχανή και σε κάποιες περιπτώσεις δεν ζει τη στιγμή για να δημιουργήσει την ανάμνησή της. Είναι ένα θέμα που όλοι το θεωρούμε δεδομένο ότι σε μια εκδρομή π.χ. βγάζουμε φωτογραφίες. Αν όμως περιμέναμε όλοι από τους άλλουν να βγάλουν φωτό τότε απλά δεν θα έβγαζε κανείς.

Έτσι σε κάθε περίπτωση και για κάθε φωτογράφο να έχετε υπόψη σας ότι σας προσφέρει τη δυνατότητα να διατηρήσετε μια στιγμή μέσα στο χρόνο. Μια ανάμνηση. Να θυμηθείτε μετά από πολλά χρόνια τι έγινε, πώς έγινε κλπ. Με αυτή τη λογική κάθε φωτογραφία είναι μοναδική όσο και η στιγμή του χρόνου που περιγράφει. Άρα αναντικατάστατη. Μη κρίνετε λοιπόν μια φωτογραφιά με το συνηθισμένο σχόλιο : "πως με έβγαλες έτσι;" ή "πως βγήκα έτσι;" αλλά από το τι δείχνει και το τι συνέβαινε εκείνη τη στιγμή.

Το βασικό σε κάθε φωτογραφία είναι ότι "καταγράφουμε το παρόν - δημιουργούμε τις μνήμες του μέλοντος."

Αυτά για σήμερα. Από αυριο βλέπουμε.

Ας πάρει κανένας το ξεσκονόπανο να καθαρίσει λίγο το blog των αποφοίτων. Σε λίγο μετά από τη σκόνη θα πιάσει και αράχνες. Εδώ γυρίσατε μετά το Πάσχα, αρκετά "ορεξάτοι" με διάθεση να διαβάσετε νέα. Τέλος πάντων. (11616)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΙΑ ΝΑ ΨΑΧΝΕΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ