Για την καλύτερη ενημέρωση σας υπάρχει η εφημερίδα :

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ LFH

31 Μαρτίου 2011

Ένα μαθητικό συγκρότημα της Σχολής μας...

Μια ομάδα μαθητών έφτιαξε ένα συγκρότημα και βγήκε στο διαδίκτυο. Φέτος πέρασαν στη δεύτερη φάση του Schoolwave. Τους ευχόμαστε να περάσουν και στην τελική φάση και να τους καμαρώσουμε...σε συναυλία live.

Δείτε πως παρουσιάζουν τον εαυτό τους μέσα από ένα κείμενο που έστειλαν...


Τimes Have Changed (T.H.C.)

Στο συγκροτημα ειμαστε επτα μελη …
Πετρος Χρηστακης : φωνητικα
Μαρκος Τζιωτης : φωνητικα , μπασο
Αντωνης Χριστοδουλακης : πληκτρα
Νικος Καναρελης : κιθαρα
Γιωργος Σακελλαριου : κιθαρα
Γιωργος Καρυδης : κιθαρα
Γιωργος Ελευσινιωτης : drums

Ήταν αρχές της περσινής σχολικής χρονιάς , μέσα Οκτωβρίου , όταν μια μέρα , ενώ γνωριζόμασταν αρκετά καλά πλέον , αποφασίσαμε να "φτιάξουμε" ένα συγκρότημα . Άρχισε από μια συνάντηση σε ένα σπίτι όπου απλώς παίζαμε μουσική για εξάσκηση και φίλους, και έτσι καταλάβαμε πως μας αρέσει η ιδέα από τη μια και από την άλλη καταλάβαμε πως ταιριάζουμε και μπορούμε να λειτουργήσουμε σαν συγκρότημα.

Ήμασταν τότε τα παιδιά του σχολείου (Πέτρος, Μάρκος , Νίκος , Γιώργος, Αντώνης ) και αρχικά παίζαμε όποτε βρισκόμασταν σκόρπια και για την παρέα. Οι πρόβες μας ουσιαστικά άρχισαν όταν προστέθηκε ο Mike στο σχήμα (ο πρώτος μας ντράμερ)… Τον πρώτο καιρό δουλεύαμε σε διασκευές κυρίως και σιγά σιγά αυτονομηθήκαμε και αρχίσαμε να δουλεύουμε σε δικά μας κομμάτια.

Το πρώτο μας ολοκληρωμένο τραγούδι ήταν το "never be the same" αφιερωμένο στον Γρηγοροπουλο . Μετά από μερικές συναυλίες στο συγκρότημα ήρθε ο Γιώργος Ελευσινιωτης (ugn) μετά την αποχώρηση του Mike . Ένα ακόμη μέλος προστέθηκε στο συγκρότημα ως βασική κιθάρα , ο Γιώργος Καρύδης . Έτσι αποκτήσαμε υπόσταση συγκροτήματος και το όνομα του συγκροτήματος καταλήξαμε ότι θα είναι "Times Have Changed" (σε συντομία T.H.C.).

Όταν πλέον σταθεροποιηθήκαμε σαν σύνθεση, επεξεργαστήκαμε τον ήχο μας και κυρίως τις εντάσεις και τον συγχρονισμό μας. Προχωρήσαμε τότε σε μια ακόμα σύνθεση στην οποία αφιερωθήκαμε πολύ καιρό που έχει τον τίτλο : "Every night on my own". Στα μέσα του Οκτωβρίου μπήκαμε στο studio . Μετά από πολύ δουλειά τελειώσαμε το demo με τα δυο μέχρι στιγμής ηχογραφημένα μας κομμάτια :

“Every night on my own”,
«Όνειρα με ημερομηνία λήξης.»

Η τελευταία φάση του συγκροτήματος μέχρι σήμερα (μετά από ακόμα μια σύνθεση) είναι η επιλογή του συγκροτήματος στις οντισιόν του Schoolwave …

Επιρροές για εμάς υπήρξαν πολλές και κυρίως διαφορετικές για το κάθε μέλος . Κύριες είναι οι Pink Floyd , AC/DC , Guns nRoses , Jimmy Hendrix , Oasis …

Προσπαθήσαμε όμως σε όλη την πορεία μας να δημιουργήσουμε τον δικό μας τρόπο και ήχο …

Η διαδικτυακή μας παρουσία είναι εδώ : http://www.myspace.com/thc2010

Δείτε και δύο φωτό που μου έστειλαν....




Αυτά για σήμερα... 

Είστε για Ρόκο; Αν ναι υπομονή... έρχεται.
 
Τη καλησπέρα μου... 

30 Μαρτίου 2011

Έχω μια μανία με τα αστέρια... κοινώς μια STARMANIA

STARMANIA είναι μια ροκ όπερα που δημιουργήθηκε το 1976-78 από τους Λυκ Πλαμοντόν και Μισέλ Μπερζέ. Πάνω σε αυτή την όπερα στηρίχτηκαν οι καθηγητές της Σχολής και έφτιαξαν τους Διάττοντες Αστέρες.

Έτσι κινητοποίησαν περίπου 100 μαθητές άλλους σε χορευτικό, άλλους στο τραγούδι, άλλους "στο παρασκήνιο" για να ζωγραφίσουν τα σκηνικά και άλλους στην τεχνική υποστήριξη. Όλα αυτά τα παιδιά μαζί έδωσαν μια παράσταση που απολαύσαμε όλοι όσοι βρεθήκαμε χθες στο σχολείο. Όσοι δεν μπόρεσαν θα δοθούν δυο παραστάσεις στο Μέγαρο Μουσικής τη Παρασκευή και το Σάββατο.Αλλά   μάλλον χάσατε, γιατί νομίζω ότι εξαντλήθηκαν οι προσκλήσεις. Αλλά παρόλα αυτά όσοι ενδιαφέρονται ας ρωτήσουν κατά "σχολείο μεριά" για το τι γίνεται.

Για να παρηγορηθείτε πάντως όσοι δεν θα τα καταφέρετε... ρίξτε μια ματιά στις φωτογραφίες...

Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν, με το κινητό μου, και χωρίς φλας. Βλέπετε πάντα μου την έδιναν όλοι αυτοί που με τα φλας διαταράσσουν την ροή μιας παράστασης για να πάρουν μια καλά φωτισμένη αλλά εντελώς επίπεδη φωτογραφία. Έτσι θα δείτε "κόκκο τάλληρο" και μια ανισορροπία στα χρώματα αλλά είναι "αυθεντικές" με τα φυσικά χρώματα των "τεχνικών φωτισμού".


Άλλη μια διαφορετική όψη της σχολής μας. Χθες βράδυ γίναμε θέατρο...


 Ο Γενικός Διευθυντής κ. Malleyran προλογίζει την εκδήλωση...


Ακολουθούν διάφορες σκηνές από την παράσταση.










Τη καλησπέρα μου...


29 Μαρτίου 2011

Τα νέα από Θεσσαλονίκη... μέρος 2ο

Όπως σας είχα υποσχεθεί, εδώ έχω την εργασία των παιδιών όπως παρουσιάστηκε στη Θεσσαλονίκη. Επίσης έχουμε και την παρουσίαση Power Point όπως παρουσιάστηκε στο συνέδριο. Για όποιον θέλει δε να ξανακούσει την συνέντευξη μπορείτε να την ακούσετε εδώ.



Και μια βολτίτσα μπροστά στο Λευκό Πύργο.


Σύντομα ακολουθεί ενημέρωση... για Comenius... αν με ενημερώσουν και εμένα...

Τη καλησπέρα μου...

28 Μαρτίου 2011

Μιλώντας για Βόλλεϊ...

Σήμερα ήρθε και μίλησε στους μαθητές ο "βόλεϊμπολίστας", προπονητής και καθηγητής Φυσικής Αγωγής, στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, κ. Γιάννης Λάιος.
Ο κ. Λάιος μίλησε στους μαθητές για το μέλλον της πετοσφαίρισης στην Ελλάδα.
Μέσα από τη συζήτηση οι μαθητές μπόρεσαν να εκτιμήσουν την σημασία της άθλησης στην σωστή ανάπτυξη και στην υγεία.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σήμερα 28 Μαρτίου 2011 στο CDI και την παρακολούθησαν ο Γενικός Διευθυντής της Σχολής κ  Malleyran, η Διευθύντρια του Γυμνασίου κ. Χατζηκωνσταντίνου και οι γυμναστές κ. Τριανταφύλλου και κ. Μπουμπούκης όπως και ένας μεγάλος αριθμός μαθητών, του Γυμνασίου και του Λυκείου.

Στο στιγμιότυπο που ακολουθεί φαίνεται η παραδοσιακή αναμνηστική φωτό με τους κ. Malleyran και τον κ. Λάιο και τη κ. Χατζηκωνσταντίνου με τους Γυμναστές μας κ. Τριανταφύλλου και κ. Μπουμπούκη.



Και εδώ η φωτογραφική μηχανή της στιγμής που ακούει στο όνομα κινητό LG ARENA κάλυψε το γεγονός.

Τώρα που το θυμήθηκα... έρχονται σύντομα...Η ερευνητική εργασία των μαθητών πάνω στο πράσινο σχολείο και ένα μαθητικό συγκρότημα από τη Σχολή μας...

(Νομίζω προδιαφήμιση το λένε..... :) )

24 Μαρτίου 2011

Η σχολική γιορτή της 25ης Μαρτίου.

Έγινε σήμερα η σχολική γιορτή της 25ης Μαρτίου. Είχε ένα αφηγηματικό χαρακτήρα επικεντρωμένο πάνω στο γιατί έχουμε αυτή την Εθνική Γιορτή αλλά και στα πρόσωπα γύρω από αυτήν.

Όπως κάθε χρόνο το χορευτικό της κας Τριανταφύλλου έκλεψε τη παράσταση.  Φέτος μετά από πολλά χρόνια, το χορευτικό ήταν μικτό. Μέχρι πέρυσι το αποτελούσαν μόνο κορίτσια, ενώ φέτος μέσα στη δύναμη είχαν ενσωματωθεί και πολλά από τα αγόρια.

Κάτι που πιθανότατα δεν είναι γνωστό, είναι η συμβολική σημασία, αυτού του χορευτικού. Πάντα απαρτίζεται από παιδιά της Γ λυκείου και σχεδόν πάντα η έξοδός τους με το τραγούδι από το χώρο του χολ, σηματοδοτεί την αναχώρησή τους και από το σχολείο και το ξεκίνημα τους στη ζωή που ακολουθεί μετά. Αυτό από μόνο του δίνει μια μεγάλη σημασία σε αυτό το χορό, αλλά ταυτόχρονα και ένα μεγάλο συγκινησιακό φορτίο.

Για μένα που έχω παρακολουθήσει 22 τέτοια χορευτικά, κάθε χρονιά σημαίνει το κλείσιμο ενός κύκλου και ότι μια σειρά μαθητών  ετοιμάζεται να φύγει, να ανοίξει τα φτερά της και να ξεφύγει από τον προστατευμένο χώρο του σχολείου. Γιαυτό σχεδόν πάντα είμαι εκεί και καταγράφω αυτό τον συμβολικό χορό της Άνοιξης και της ολοκλήρωσης. Και φυσικά όλοι οι υπόλοιποι μαθητές μέσα στον ενθουσιασμό καταχειροκροτούν τους μαθητές της Γ' λυκείου, πολλοί ίσως μη πολυκαταλαβαίνοντας τι είναι αυτό που γίνεται μπροστά στα μάτια τους.

Εσείς θα αρκεστείτε σε μερικές φωτογραφίες. Φωτογραφίες που μόνο αναμνήσεις μπορούν να σας φέρουν....




Στο βάθος φαίνονται η ομάδα των μαθηματικών (κ. Σαλβάνος, Ψαρός, Γεωργαντάς ) και η κ. Κορόζη που θαυμάζουν και καμαρώνουν. Το ίδιο και όλοι εμείς που βλέπαμε από πιο "πάνω".

Τη καλησπέρα μου...

ΥΓ : Μη ξεχάσετε τη Τρίτη στις 9.00 το βράδυ το Star Mania στο σχολείο. Αν δεν μπορείτε στο σχολείο, μπορείτε να το παρακολουθήσετε τη Παρασκευή 1/4 και το Σάββατο 2/4  στο μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στην αίθουσα Σκαλκώτα, αλλά εκεί θα θέλετε πρόσκληση την οποία για να αποκτήσετε θα πρέπει να επικοινωνήσετε με το σχολείο.  Σε όλες τις περιπτώσεις η είσοδος είναι δωρεάν.

23 Μαρτίου 2011

Ξαφνικά το χολ γέμισε μυρωδιές....

Και φτάσαμε σήμερα στην 6 ώρα. Και εκεί το μάθαμε... Στο CDI  γίνεται εκδήλωση για την "βδομάδα γεύσης".

Τι είναι αυτό πάλι...Μια βδομάδα γεμάτη γεύσεις... Πίσω από την εκδήλωση η Σοφία Καραβιώτη,η οποία με τα παιδιά τους Γυμνασίου πειραματίστηκε στις γεύσεις...Και δεν φτάνει που πειραματίστηκαν,,, αλλά μοιράστηκαν μαζί μας τα αποτελέσματα του πειραματισμού τους. Για να καταλάβετε τι εννοώ... ρίξτε μια ματιά εδώ...


Στην αρχή εκτέθηκαν τα εδέσματα. Κατά δήλωση των παιδιών τα έφτιαξαν τα ίδια...
 Αν είναι έτσι έχουμε πολλά να ελπίζουμε ότι δεν θα πέσει πείνα.



Νομίζω ότι εύκολα ο μπουφές μπορεί να χαρακτηριστεί εντυπωσιακός...




 Αφού τα είδαμε καλά καλά, μετά τα φάγαμε.... Τι μόνο για την έκθεση θα τα είχαμε;




Όλα τα εκθέματα καταναλώθηκαν με μοναδική όρεξη... Πως αλλιώς θα έκλεινε η "Βδομάδα των γεύσεων"... χωρίς γεύση...



Μερικά εδέσματα φτιάχτηκαν επί τόπου οπότε το "γουόκ" πήρε φωτιά.




Σήμερα ήρθε από το σχολείο και η Λόλα Γιαννοπούλου (2003) με σπουδές μουσικής στη Γαλλία. Στη Γαλλία είχανε βρεθεί με την Θεοδώρα Ψυχογιού (1992) που είναι καθηγήτρια μουσικολογίας σε Πανεπιστήμιο της Γαλλίας, (αν θυμάμαι καλά τον όρο), και δεν ξέρανε ότι είχανε τελειώσει το ίδιο σχολείο.


Καταλάβατε γιατί γκρινιάζω συνέχεια για το σύλλογο. Γνωριστείτε επιτέλους... Δουλεύετε στις ίδιες εταιρείες και δεν γνωρίζεστε γιατί απέχετε 3-4 χρόνια στα απολυτήρια της Σχολής. Και αυτό έχει γίνει.

Είπαμε ...Τρίτη 9 το βράδυ στη Σχολή έχουμε StarMania. Τι είναι αυτό; Μια ροκ όπερα. Όσοι την παρακολούθησαν πέρυσι που έγινε για πρώτη φορά, είπαν ότι ήταν καταπληκτική. Όσοι εμπλέκονται στη φετινή είπαν ότι είναι πολύ ανώτερη... Λοιπόν τι λέτε δεν θέλετε να ξέρετε από πρώτο χέρι;
Μία ώρα και σαράντα λεπτά με ροκ μουσική από τους μαθητές της Σχολής... Για περάστε να σας δούμε...


Τη καλησπέρα μου...

22 Μαρτίου 2011

Τα νέα από Θεσσαλονίκη....

Γύρισαν τα παιδιά μας από τη Θεσσαλονίκη. Είχαν βρεθεί εκεί με την κ. Κορόζη την Πα - Σα - Κυ για να πάρουν μέρος στο πρώτο Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Επιστημόνων. Το συνέδριο αυτό έδινε την δυνατότητα σε μαθητές να ανακαλύψουν το κόσμο της επιστήμης και της επιστημονικής εργασίας.
Συμμετείχαν με θέμα το πράσινο σχολείο. Εκεί λοιπόν είχαν μια μοναδική εμπειρία. Μπορείτε να τους ακούσετε να τη περιγράφουν οι ίδιοι πατώντας ΕΔΩ.

Για μια ακόμη φορά οι μαθητές μας είχαν μια εμπειρία μοναδική, όπως είπαν οι ίδιοι. Μια εμπειρία που σίγουρα θα τη θυμούνται σε όλα τα χρόνια που θα έρθουν.

Είναι σημαντικό να αντιληφθούμε όλοι εμείς οι εκπαιδευτικοί τι σημαίνει για τους μαθητές μια τέτοια εμπειρία. Το αν διακριθήκαμε ή όχι... (που διακριθήκαμε γιατί η εργασία προτάθηκε σαν η πιο πρωτότυπη  επιστημονική εργασία)  είναι δεύτερο. Το γεγονός ότι μπορέσαμε να δώσουμε στα παιδιά αυτά την δυνατότητα να έχουν μια τέτοια εμπειρία είναι το σημαντικότερο.

Η κατάληξη είναι ότι μας (τους) άρεσε τόσο που σίγουρα θα το ξανακάνουμε.

ΥΓ : μόλις μου δώσουν τη εργασία και το Power Point, θα επανέλθω και θα σας πω που μπορείτε να τα βρείτε...


Α! και κάτι άλλο μια και το συζητάμε...Τι κάνετε τη Τρίτη 29 Μαρτίου ή τη Παρασκευή 1 και Σάββατο 2 Απριλίου... Κανονίστε κάποια από τις μέρες αυτές να είστε άδειοι...  Τα αστέρια "τσαντίστηκαν" και τα έπιασε "μανία"... Υπομονή μέχρι αύριο...(μόλις μάθω αναλυτικά τι γίνεται... Εσείς κανονίστε να μπορείτε...)

Τη καλησπέρα μου...

17 Μαρτίου 2011

Δεν άργησα....

Πόσα πια μπορούν να γίνουν σε δυο μέρες....Και όμως... Από την άλλη νομίζω ότι βρήκα τη δουλειά που θα κάνω αν αποφασίσω να αλλάξω επάγγελμα... : μεσημεράς σε μεσημεράδικο....

Λοιπόν έχουμε και λέμε... Δυο διακρίσεις στο τρίτο διαγωνισμό της Μαθηματικής Εταιρείας. Το τρίτος σημαίνει τελικός για συμμετοχή στην Εθνική ομάδα της Εταιρείας και συμμετοχή σε Ολυμπιάδα πλέον. Έτσι από την Γ' Γυμνασίου είχαμε τον Νίκο Μουζάκη με διάκριση (μέσα στους 24) και πολύ κοντά στη συμμετοχή στην Ολυμπιακή ομάδα, και την Αλεξάνδρα Βιώνη από την Α' Λυκείου..Μπράβο και στα δύο παιδιά και "εις ανώτερα".

Το επόμενο έχει να κάνει με την επιστροφή της επιτροπής μας από το MUN (Model United Nations) που έγινε στη Νέα Υόρκη. Ναι... τη γνωστή Νέα Υόρκη της Αμερικής. Περάσαμε απεναντι πια και ποιος μας σταματάει. Να σας πω δυο λόγια για το μοντέλο αυτό. Είναι ένα UN σε σμίκρυνση με θέματα από όλο το κόσμο που συμμετέχουν μαθητές από σχολεία πάλι από όλο το κόσμο. Έτσι εμείς στείλαμε μια ομάδα 19 μαθητών (από ελληνικό τομέα : Φαίδρα Βάκουλη, Σίντυ Δημουλά, Ραπτάκη Μελίνα, Φίλιππος Βιγγόπουλος και Αλέξανδρος Δημητριάδης). Η κ. Φαρμάκη που ήταν η εμψυχώτρια της ομάδας δυστυχώς δεν μπόρεσε να συμμετάσχει. Ας ακούσουμε καλύτερα τον Φίλιππο Βιγγόπουλο σε μια μίνι συνέντευξη που μας λέει πως δουλεύει το μοντέλο. Η ηχογράφηση δεν ήταν η καλύτερη και η συνέντευξη έγινε στο "πόδι" αλλά έτσι μαθαίνουμε... η επόμενη θα είναι καλύτερη. Η συνέντευξη είναι εδω.

Οφείλω να συμπληρώσω για την βραδιά Καββαδία ότι οι συνάδελφοι φιλόλογοι "πίσω" από την εκδήλωση ήταν οι κ. Αλιβέρτη, Παπαθανασίου και ο κύριος Σπηλιόπουλος. Και όπως πάντα εκδήλωση δεν γίνεται χωρίς τις κ. Κούβακα (μουσικός) και Ενγκελμαν (καλλιτεχνικών). Φυσικά τα παιδιά - όπως είπαμε - ήταν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές.

Λοιπόν αυτά για τώρα... Αν μάθω κάτι άλλο πάλι τα λέμε.

Τη καλησπέρα μου.

15 Μαρτίου 2011

Και έτσι έγινε και η βραδιά για το Καββαδία...

Ναι έγινε και αυτό. Και όπως γίνεται συνήθως δεν του δώσαμε τη διάσταση που έπρεπε. Προσωπικά το έμαθα χθες το πρωί. Και είμαι και στο σχολείο καθημερινά. Δηλαδή για να γίνω ακριβής το ήξερα. Δηλαδή ήξερα ότι ετοιμάζεται βραδιά αφιέρωμα στο Νίκο Καββαδία και τα τραγούδια του που έχουν μελωποιηθεί. Το ήξερα από τα παιδιά που συχνά πυκνά φεύγανε για προβες. Το μόνο που δεν ήξερα ήταν ποα ήταν η ακριβής μέρα και ώρα. Χθες το έμαθα, και αυτό μια και όλη την ημέρα το χωλ ήταν γεμάτο μουσική και τραγούδια.

Βλέπετε τις Δευτέρες έχω αρκετές ώρες στην 154Β  - όπως λέγεται η εργαστηριακή αίθουσα δίπλα στο χωλ για όποιον ξεχνάει - και τα άκουσα όλα. Οφείλω να ομολογήσω ότι το ένα τραγούδι ακουγόταν καλύτερα από το άλλο. Δηλαδή η βραδιά έδειχνε από το πρωί τι θα ήταν. Και σίγουρα προοριζόταν για μία από τις εκδηλώσεις του σχολείου μας που θα άφηναν ιστορία. Ήταν και ο Θάνος Μικρούτσικος επίσημος προσκεκλημένος, ο οποίος κατά το κοινώς λεγόμενον, έπαθε ένα κάτι τις από αυτά που είδε και άκουσε. Η εκδήλωση κάθε άλλο παρά σχολική - μαθητική έδειχνε. Δυστυχώς δεν είχα συνειδητοποιήσει ποια μέρα και ώρα θα γινόταν. Γιατί θα μπορούσα αυτά να τα είχα γράψει νωρίτερα και όσοι από εσάς θέλατε να περνούσατε μια βόλτα να τα λέγατε "μετά μουσικής".
Ναι... όχι να τα λέγαμε δυστυχώς. Και εγώ δεν μπόρεσα να είμαι εκεί. Βλέπετε το σεμινάριο για την επιμόρφωση  στις νέες τεχνολογίες που είμαι κάθε Δευτέρα και Τετάρτη είναι εντελώς ανελάστικό στις απουσίες.

Αυτό το συνήθειο να κάνουμε ένα σωρό εκδηλώσεις και να συμμετέχουμε σε ένα σωρό δραστηριότητες και να το κρατάμε μυστικό.... δεν μπορούμε να το ξεπεράσουμε. Εικοσιένα χρόνια στο σχολείο και ακόμα το ίδιο πράγμα. Και τώρα με τα ΙΝΤΕΡΝΕΤΙΑ και τα πισιά, θα έπρεπε να μην υπάρχουν μυστικά. Όοοοοοχιιιι. Εκεί εμείς. Γιαυτό και εγώ θα σας τα λέω όλα... όσα μαθαίνω θα τα βγάζω στη φόρα...Όλα στον Ιντερνετικό άερα λοιπόν.

Ξεκινάω...

Το τετραήμερο που πέρασε είχαμε ένα τμήμα στη Νότια Ιταλία. (Magna Grecia... αν θυμάμαι τον όρο). Να τα πούμε λεπτομερειακά.  Το Δ3 λοιπόν μέσα στο πλαίσιο ενός προγράμματος (projet) μελέτησε την ιστορία της Μεγάλης Ελλαδας και πήγε από κοντά να δεί κιόλας. Και είδε... και μίλησε Ελληνικά, και άκουσε Ελληνικά, και έζησε τέσερεις μέρες γεμάτες μοναδικές εμπειρίες. Και ήταν όλοι κατενθουσιασμένοι. Μα όλοι. Την εκδρομή οργάνωσαν και έτρεξαν - μερικές φορές κυριολεκτικά - η Ιωάννα Σαββινίδου, η Ζωή Λιβανού και ο Νίκος Χάμπεσης (από τον Γαλλικό τομέα). Στην εκδρομή συμμετείχε και η Διεθύντρια της Σχολής κ. Ζωή Πολυμεροπούλου.

Το τριήμερο που έρχεται μια ομάδα μαθητών μας της Β Λυκείου θα μας αντιπροσωπεύσει στη Θεσσαλονίκη σε ένα πανελληνιο Μαθητικό Συνέδριο με θέμα το Πράσινο Σχολείο. Το σχολείο μας αν δεν το ξέρετε είναι Πράσινο. Σε πολλά σημεία είναι Πράσινο. Για ένα κτίριο 30 χρονών - τουλάχιστον, ενσωματώνει τεχνικές και τεχνολογίες πολύ προχωρημένες για την τότε εποχή του και μέσα στα πράγματα στην σημερινή εποχή. Αυτά τα σημεία λοιπόν οι μαθητές μας θα παρουσιάσουν στο Συνέδριο. Η εργασία τους είναι καταπληκτική και είναι μάλλον βέβαιο ότι θα μας συζητάνε και εκεί για πολλές μέρες. Νομίζω ότι πρέπει να πούμε ποιοι είναι : η Ρουμπίνη Ποντικάκη, η Χριστίνα Ρόκα, η Έλλη Ρουκουνάκη και ο Στέφανος Χαλαμανδάρης. Εμψυχωτής και παρασκήνια δύναμη, η Βάλια η Κορόζη (Βιολόγος στο σχολείο).

Στην αρχή του Απριλίου θα έχουμε άλλο ένα τμήμα στη νότιο Ιταλία. Και αυτό μέσα στα πλαίσια ένός; projet. Λίγο διαφορετικό από το προηγούμενο. Θα είναι το Δ1 και θα πάμε Ρήγιο, Κατάνια, ΑΙΤΝΑ (!!!),  Αιόλια Νησιά, Συρακούσες. Ο άξονας είναι πολιτιστικός - γεωλογικός. Και δεν ξέρω αν το προσέξατε... είπα θα πάμε....Αυτό σημαίνει ότι θα είμαι και εγώ εκεί. Και μαζί με εμένα η βιντεοκάμερα μου και το κινητό μου... (ναι έχει αντικαταστήσει τη φωτογραφική μηχανή, και πιστέψτε με όχι χωρίς λόγο). Οπότε στην επιστροφή θα έχει πράμα.... Πλήρες ραπόρτο....Υπομονή...8-9-10-11 Απριλίου είναι οι ημερομηνίες.

Άντε να ευλογήσω και λίγο τα "γένια μου". Νομίζω ότι δεν χρειάζεται να σας πω ότι ασχολούμαι με τους υπολογιστές. Ε!!! Πες, πες, κάνε, κάνε όλο και κάτι γίνεται. Λοιπόν έχω την αίσθηση ότι ανοίγω δρόμους. Έτσι φέτος στο Πανελλήνιο Συνέδριο για τις Νέες Τεχνολογίες στην Εκπαίδευση μπήκα στο σώμα κριτών. Δεν ξέρω αν ύπάρχει άλλος ιδιωτικός εκπαιδευτικός σε αυτή τη λίστα. Μου δώσαν το δικαίωμα και έκανα αίτηση και έγινε δεκτή. Είναι μια αναγνώριση όπως και να το δεις. Αλλά δεν φτάνει αυτό. Κατεβαίνω και με εισήγηση στο ίδιο Συνέδριο. Η αλήθεια είναι ότι όλα αυτά τα χρόνια (μόλις 27 - από το 1984) που έχω υπολογιστή και ασχολούμαι δεν είχα προσπαθήσει να συμμετάσχω σε συνέδρια. Είχα κάποιες εισηγήσεις σε ημερίδες αλλά μέχρι εκεί. Νομίζω όμως τελικά ότι έχω κάτι να πω και έτσι ξεκίνησα πριν τρία χρόνια να κυνηγάω τα συνέδρια. Σε ποιο θέμα... Μα σε αυτό που πάντα κυνηγούσα... πως μπορεί ο υπολογιστής να αξιοποιηθεί στη τάξη. Τώρα το λένε "εφαρμογές των ΤΠΕ στην εκπαίδευση". Αλλά το ίδιο είναι. Αν θέλετε να μαθαίνετε σχετικά μπορείτε να διαβάζετε και στο www.alisavakis.gr διάφορες εξελίξεις. Σιγά μην δεν αποκτούσα υπόσταση στο Ιντερνετ....

Λοιπόν σταματάω. Έτσι μαχαίρι. Ξέρω ότι είστε όλοι πολυάσχολοι και πιθανόν να μη φτάσετε μέχρι εδώ. Αν φτάσατε σημαίνει ότι...

1. Είστε ρομαντικοί και σας λείπει το σχολείο.
2. Γράφω τόσο καλά που δεν σας άφησα να πάρετε ανάσα.
3. Τελικά δεν είστε τόσο πολυάσχολοι.
Εγώ διαλέγω 2.... γιατί άραγε;

Τη καλησπέρα μου σε όλους... Μόλις μαζέψω λίγο "πράμα" ακόμα για να σας ενημερώσω...θα τα πούμε... Πώς το είπαμε να δείς.... "insider στο LFH".

ΓΙΑ ΝΑ ΨΑΧΝΕΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ