Για την καλύτερη ενημέρωση σας υπάρχει η εφημερίδα :

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ LFH

22 Μαρτίου 2011

Τα νέα από Θεσσαλονίκη....

Γύρισαν τα παιδιά μας από τη Θεσσαλονίκη. Είχαν βρεθεί εκεί με την κ. Κορόζη την Πα - Σα - Κυ για να πάρουν μέρος στο πρώτο Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Επιστημόνων. Το συνέδριο αυτό έδινε την δυνατότητα σε μαθητές να ανακαλύψουν το κόσμο της επιστήμης και της επιστημονικής εργασίας.
Συμμετείχαν με θέμα το πράσινο σχολείο. Εκεί λοιπόν είχαν μια μοναδική εμπειρία. Μπορείτε να τους ακούσετε να τη περιγράφουν οι ίδιοι πατώντας ΕΔΩ.

Για μια ακόμη φορά οι μαθητές μας είχαν μια εμπειρία μοναδική, όπως είπαν οι ίδιοι. Μια εμπειρία που σίγουρα θα τη θυμούνται σε όλα τα χρόνια που θα έρθουν.

Είναι σημαντικό να αντιληφθούμε όλοι εμείς οι εκπαιδευτικοί τι σημαίνει για τους μαθητές μια τέτοια εμπειρία. Το αν διακριθήκαμε ή όχι... (που διακριθήκαμε γιατί η εργασία προτάθηκε σαν η πιο πρωτότυπη  επιστημονική εργασία)  είναι δεύτερο. Το γεγονός ότι μπορέσαμε να δώσουμε στα παιδιά αυτά την δυνατότητα να έχουν μια τέτοια εμπειρία είναι το σημαντικότερο.

Η κατάληξη είναι ότι μας (τους) άρεσε τόσο που σίγουρα θα το ξανακάνουμε.

ΥΓ : μόλις μου δώσουν τη εργασία και το Power Point, θα επανέλθω και θα σας πω που μπορείτε να τα βρείτε...


Α! και κάτι άλλο μια και το συζητάμε...Τι κάνετε τη Τρίτη 29 Μαρτίου ή τη Παρασκευή 1 και Σάββατο 2 Απριλίου... Κανονίστε κάποια από τις μέρες αυτές να είστε άδειοι...  Τα αστέρια "τσαντίστηκαν" και τα έπιασε "μανία"... Υπομονή μέχρι αύριο...(μόλις μάθω αναλυτικά τι γίνεται... Εσείς κανονίστε να μπορείτε...)

Τη καλησπέρα μου...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΙΑ ΝΑ ΨΑΧΝΕΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ