Για την καλύτερη ενημέρωση σας υπάρχει η εφημερίδα :

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ LFH

24 Μαρτίου 2011

Η σχολική γιορτή της 25ης Μαρτίου.

Έγινε σήμερα η σχολική γιορτή της 25ης Μαρτίου. Είχε ένα αφηγηματικό χαρακτήρα επικεντρωμένο πάνω στο γιατί έχουμε αυτή την Εθνική Γιορτή αλλά και στα πρόσωπα γύρω από αυτήν.

Όπως κάθε χρόνο το χορευτικό της κας Τριανταφύλλου έκλεψε τη παράσταση.  Φέτος μετά από πολλά χρόνια, το χορευτικό ήταν μικτό. Μέχρι πέρυσι το αποτελούσαν μόνο κορίτσια, ενώ φέτος μέσα στη δύναμη είχαν ενσωματωθεί και πολλά από τα αγόρια.

Κάτι που πιθανότατα δεν είναι γνωστό, είναι η συμβολική σημασία, αυτού του χορευτικού. Πάντα απαρτίζεται από παιδιά της Γ λυκείου και σχεδόν πάντα η έξοδός τους με το τραγούδι από το χώρο του χολ, σηματοδοτεί την αναχώρησή τους και από το σχολείο και το ξεκίνημα τους στη ζωή που ακολουθεί μετά. Αυτό από μόνο του δίνει μια μεγάλη σημασία σε αυτό το χορό, αλλά ταυτόχρονα και ένα μεγάλο συγκινησιακό φορτίο.

Για μένα που έχω παρακολουθήσει 22 τέτοια χορευτικά, κάθε χρονιά σημαίνει το κλείσιμο ενός κύκλου και ότι μια σειρά μαθητών  ετοιμάζεται να φύγει, να ανοίξει τα φτερά της και να ξεφύγει από τον προστατευμένο χώρο του σχολείου. Γιαυτό σχεδόν πάντα είμαι εκεί και καταγράφω αυτό τον συμβολικό χορό της Άνοιξης και της ολοκλήρωσης. Και φυσικά όλοι οι υπόλοιποι μαθητές μέσα στον ενθουσιασμό καταχειροκροτούν τους μαθητές της Γ' λυκείου, πολλοί ίσως μη πολυκαταλαβαίνοντας τι είναι αυτό που γίνεται μπροστά στα μάτια τους.

Εσείς θα αρκεστείτε σε μερικές φωτογραφίες. Φωτογραφίες που μόνο αναμνήσεις μπορούν να σας φέρουν....




Στο βάθος φαίνονται η ομάδα των μαθηματικών (κ. Σαλβάνος, Ψαρός, Γεωργαντάς ) και η κ. Κορόζη που θαυμάζουν και καμαρώνουν. Το ίδιο και όλοι εμείς που βλέπαμε από πιο "πάνω".

Τη καλησπέρα μου...

ΥΓ : Μη ξεχάσετε τη Τρίτη στις 9.00 το βράδυ το Star Mania στο σχολείο. Αν δεν μπορείτε στο σχολείο, μπορείτε να το παρακολουθήσετε τη Παρασκευή 1/4 και το Σάββατο 2/4  στο μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στην αίθουσα Σκαλκώτα, αλλά εκεί θα θέλετε πρόσκληση την οποία για να αποκτήσετε θα πρέπει να επικοινωνήσετε με το σχολείο.  Σε όλες τις περιπτώσεις η είσοδος είναι δωρεάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΙΑ ΝΑ ΨΑΧΝΕΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ