Για την καλύτερη ενημέρωση σας υπάρχει η εφημερίδα :

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ LFH

27 Ιανουαρίου 2012

Επιμόρφωση στο Σχολείο

Το σχολείο μας έχει επιστημονική συνεργασία με την Γαλλική Αρχαιολογική Εταιρεία. Ξέρετε αυτή που τα γραφεία της είναι "πίσω" από το IFA. Μέσα στα πλαίσια αυτής της συνεργασίας, πραγματοποιούνται επισκέψεις στους χώρους της αλλά και αντίστροφα έρχονται συχνά στη Σχολή μας για ομιλίες.

Μέσα σε αυτά τα πλαίσια των ανταλλαγών, τη Τετάρτη ο κ. Muller βρέθηκα στο αμφιθέατρο των Φυσικών Επιστημών της Σχολής για να μιλήσει... για την παρασκευή αρωμάτων στην αρχαιότητα και ειδικότερα για την χρήση του ελαιολάδου σε αυτήν. Η ενημέρωση έγινε μέσα στα πλαίσια ερευνητικής εργασίας που πραγματοποιείται από μαθητές του Γαλλικού Τομέα πάνω στην Αρχαία Ελλάδα και τις καθημερινές δραστηριότητες των Αρχαίων Ελλήνων. Μέσα στα πλαίσια αυτής της εργασίας, προβλέπεται και μια επίσκεψη στον Αρχαιολογικό Χώρο της Δήλου.

Ακριβώς αυτό ήταν το θέμα. Στην προυσίαση αυτή μέσα από αρχαιολογικά ευρήματα τεκμηριώθηκε η συγκεκριμένη πρακτική στην δημιουργία αρωμάτων στην Αρχαία Ελλάδα.

Στις φωτό που ακολουθούν έχουμε τον κ. Muller αλλά και το αμφιθέατρο γεμάτο από μαθητές αλλά και καθηγητές.


 Ο κ. Muller


Το Αμφιθέατρο των Φυσικών επιστημών.

Στον επόμενο γύρο θα έχουμε ενημέρωση - πιστεύω για το ταξίδι της Γ' Γυμνασίου στη Grenoble αλλά σύντομα θα αρχίσουν να ανεβαίνουν τα βιντεάκια από τα σκετς στα Γαλλικά

Μέχρι τότε την καλημέρα μου....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΙΑ ΝΑ ΨΑΧΝΕΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ