Για την καλύτερη ενημέρωση σας υπάρχει η εφημερίδα :

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ LFH

20 Μαρτίου 2007

ΣΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΣΩΝΟΝΤΑΙ!

Όσο και αν φαίνεται περίεργο η εβδομάδα αυτή είναι - για μενα - η τελευταία προ του Πάσχα. Ο λόγος είναι ότι την άλλη Τρίτη ξεκινάμε για την πενθήμερη της Γ' λυκείου. Όπως συμβαίνει συχνά θα πάμε Κρήτη. Θα μείνουμε έξω από το Χανιά σε ένα νεόδημτο ξενοδοχείο (περυσινό). Η διαρρύθμιση είναι μοντέρνα και έχει σουίτες τετράκλινες (κανονικά τετράκλινα) . Αλλά όπως και να έχει όμως υπάρχει γκρίνια, μια και δεν μπορούν να βρούν τους συνδυασμούς εκείνους που θα μπορούσαν να κοιμηθούν για τρία βράδια. Η αλήθεια είναι ότι νόμιζα ότι θα ήταν πιο εύκολο. Τελικά δεν είναι από ότι φαίνεται. Κανένας δεν θέλει να κάνει τον παραμικρό συμβιβασμό.

Για την ημερίδα ΣΕΠ τώρα. Να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα γιατί πάλι η εμπλοκή μου δημιουργεί παρεξηγήσεις. Ας τα πάρουμε από την αρχή.

Η ημερίδα οργανώνεται κάθε δυο χρόνια από το σχολείο. Η ιδέα για τους απόφοιτους είναι όντως δική μου και ξεκίνησε από τη μόνιμη τάση που έχω να έρθουν οι απόφοιτοι κοντά στο σχολείο. Το λέω γιατί πολλά παιδιά είπαν για την εκδήλωση που οργανώνω. Δεν είναι ακριβώς έτσι. Απλά έχω τις διευθύνσεις και το blog και έχετε με αυτό τον τρόπο ενημερωθεί.
Το γράμμα που έστειλα σε όλους ήταν για να μαζέψουμε υποψηφιότητες και η ημερομηνία μέχρι 17-18 Μαρτίου ήταν ενδεικτική απλά για να μπορέσουμε να οργανωθούμε. Αν κάποιος αποφασίσει και μπορεί να το πει αλλά όχι σε μένα πια αλλά στον Δημήτρη Αναγνώστου (απόφοιτος του 92) που κάνει τον ΣΕΠ στο λύκειο και έχει αναλάβει την οργάνωση μαζί με τη κ. Γεωργίου (για το γυμνάσιο). Η τελική επιλογή δεν είναι δική μου. Είναι ένας συνδυασμός από τις υποψηφιότητες, τα ζητούμενα από τους μαθητές που είναι ενδεικτικά, και από το πρόγραμμα. Το λέω γιατί αυτή τη στιγμή έχουν δηλώσει 30 ομιλητές και από τις κάρτες αποφοίτων είχαμε ακόμα περίπου 30-40 απόφοιτους που είχαν δηλώσει ενδιαφέρον συμμετοχής. Εννοείται και είναι γνωστό ότι από τότε που συμπληρώθηκαν οι κάρτες αποφοίτων μέχρι σήμερα πολλά έχουν αλλάξει και πιθανότατα πολλοί να μη μπορούν. Μην έχετε άγχος. Ο Δημήτρης θα σας στείλει ένα mail σύντομα και θα ζητάει να πειτε αν μπορείτε να συμμετάσχετε και πότε. Αν δεν μπορείτε επίσης να το πειτε. Θα βγει ένα πρόγραμμα που να εξυπηρετεί όλους σας ώστε να μπορέσετε να έρθετε και να τα πούμε. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Πέμπτη στις 19 Απριλίου το πρωί. Αυτά για τον ΣΕΠ.

Οι εκδηλώσεις βέβαια προχωρούν. Χθές έγινε η ενημέρωση από το Υπουργείο Παιδείας και το Υπουργείο Υγείας για τις μολυσματικές ασθένειες και το AIDS. Σήμερα έγινε ο πρώτος κύκλος των ομιλιών για τα κινητά τηλέφωνα. Αυριο έχουμε την ομιλία για το βιβλίο "Ο κρατούμενος μηδέν" από τον κ. Καρβέλη. Τη Πέμπτη έχουμε εκκλησιασμό στη Μονή Πεντέλης για την Α και Β λυκείου.
Τη Παρασκευή έχουμε την γιορτή της 25ης Μαρτίου.

Τη Κυριακή φεύγει η Α΄λυκείου για Σκωτία. Και τη Τρίτη εμείς.

Το Σάββατο γίνεται μια ημερίδα για την "Διαθεματικότητα στη διδακτική πράξη." Η διαθεματικότητα είναι η νέα τάση στην εκπαίδευση. Είναι πραγματικά πολλά υποσχόμενη γιατί συνδέει διάφορες ειδικότητες με ένα κεντρικό θέμα. Θα ξεκινήσει από τις 10 το πρωί. Το απόγευμα, κατά τις 4 αρχίζουν τα εργαστήρια.Στα εργαστήρια αναπτύσσονται θέματα σχετικά με το κεντρικό θέμα. Αν κάποιοι ασχολούνται με την εκπαίδευση και επιθυμούν, μπορούν να το παρακολουθήσουν.
Εκεί παίζω και εγώ μεταφέροντας την εμπειρία που έχει δημιουργηθεί πολλά χρόνια τώρα που εφαρμόζουμε τις διαθεματικές εργασίες στο σχολείο μας. Πολλοί από εσας ίσως τις θυμoύνται σαν "projets". Το θέμα που θα αναπτύξω είναι η "Δημιουργία διαθεματικού προγράμματος για πολυπληθείς ομάδες." Θα είμαι στο εργαστήριο ΙΙ στο αμφιθέατρο. ( 10813)

Πάλι κάτι της τελευταίας στιγμής που μου ήρθε. Υπάρχει ένα οικοπεδο (site), δίνει κάποιες δυνατότητες. Το αναφέρω γνωρίζοντας ότι δεν είναι το μόνο - πιθανότατα υπάρχουν πολλά ακόμα - αλλά μου δίνει τη εντύπωση ότι δίνει δυνατότητες εύκολα και γρήγορα να φτιάξει κάποιος site δωρεάν (δεν είδα περιορισμό χώρου), blog, groups, και ανεβάζει φωτό, βίντεο κλπ κλπ.Δεν ξέρω. Ψάχνοτας το βρήκα. Κοιτάξτε το όσοι από εσας θέλουν να φτιάξουν κάτι. H διεύθυνση είναι www.greeksville.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΙΑ ΝΑ ΨΑΧΝΕΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ