Για την καλύτερη ενημέρωση σας υπάρχει η εφημερίδα :

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ LFH

09 Δεκεμβρίου 2011

Καινούργια βίντεο από το Πολυτεχνείο

Προχθές δεχόμουν γονείς και μια μητέρα μαθητού στη συζήτηση μου έλεγε ότι τα παιδιά μέσα από τις εκδηλώσεις που οργανώνονται μαθαίνουν και τους αρέσει πάρα πολύ. Αυτό σημαίνει ότι όταν αναλαμβάνουν να κάνουν μια εργασία σε κάποια εκδήλωση δεν το κάνουν επιεδή τους το λέμε. Το κάνουν επειδή το θέλουν, και τους δίνεται η δυνατότητα να εκφραστούν διαφορετικά, να γίνουν τα ίδια δημιουργοί. Είναι πολλές φορές που μέσα από αυτές τις διαδικασίες τα παιδιά κάνουν πράγματα που εμείς δεν μπορούσαμε καν να φανταστούμε.

Μια τέτοια περίπτωση ήταν η φετεινή γιορτή του Πολυτεχνείου. Κατά "παράδοση" είναι δική τους γιορτή και εκτός από το συντονισμο οι καθηγητές, γενικά τα αφήνουν να "τη στήσουν" όπως αισθάνονται. Έτσι και φέτος βγήκε κάτι το εντυπωσιακό. Προσωπικά όλα αυτά τα χρόνια δεν μπορώ να θυμηθώ κάτι καλύτερο - προσέξτε όμως ...- χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι άλλες γιορτές δεν ήταν καλές. Τα αντίθετο μάλιστα. Απλά αυτή ήταν καλύτερη.

Φέτος, για πρώτη φορά ανέβασα δοκιμαστικά στο You Tube κάποια κομάτια. Και εισέπραξα κριτικές γιατί ανέβασα μόνο αυτά!!!! Βέβαια σεβόμενος και προσέχοντας τα προσωπικά δεδομένα των μαιθητών, έκοψα και τα υπόλοιπα κομάτια και τα ανέβασα... αλλά με έκραξαν οι μηχανές αναζήτησης, μια και σε ένα κομμάτι χορευτικού, αναγνώρισαν κομμάτι που προστετεύονται τα πνευματικά του δικαιώματα. Είναι και αυτό ένα θέμα. Κάπως όμως έπρεπε να χορέψουν τα παιδιά. Και κάπως έπρεπε μέσα από το χορό τους να δείξουν όλα εκείνα, που αυτά αισθάνονται σαν καταπίεση, χειραγώγηση, φόβο, έλεγχο και ότι άλλο ήθελαν να δείξουν. Εγώ τουλάχιστον αυτά και άλλα συνασθήματα μου δημιούργησε το χορευτικό, που παρακολούθησα. Εδώ λοιπόν θα σας δείξω αυτό το βίντεο, για όσο μπορώ να το δείχνω.
Αν θέλετε να δείτε και τα άλλα μέσα από το You Tube,  ζητάτε LFHED (πλέον Lycee Franco Hellenique Eugene Delacroix) και θα σας το βγάλει.... Το βιντεάκι τώρα...


Θα ήθελα και τη δική σας γνώμη...

Σήμερα έχω μάθημα στο διαδίκτυο με την Α' Λυκείου. Θα πάθουν overdose χημείας. Είναι ένα πείραμα να δούμε αν μπορεί να λειτουργήσει και αν έχει απόδοση. Θα δείξει... έχω μια σχετική αγωνία. 

Μη ξεχνάτε την άλλη βδομάδα...Γκάτσο στις 16 και Μπαζάρ στις 17. Και μη ξεχνάτε το ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ Να τους δείξουμε ότι υπάρχουμε ακόμα.

Τη καλησπέρα μου....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΙΑ ΝΑ ΨΑΧΝΕΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ