Για την καλύτερη ενημέρωση σας υπάρχει η εφημερίδα :

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ LFH

30 Αυγούστου 2006

ΚΑΘΕ ΚΑΤΕΡΓΑΡΗΣ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟ ΤΟΥ.

Ναι σήμερα πήγαμε στο σχολείο για δουλειά μετά το το καλοκαίρι. Τυπικά αρχίζουμε μεθαύριο Παρασκευή. Πρακτικά όμως πάντα υπάρχει κάποια δουλειά να γίνει.Έτσι έχουμε και λέμε.
Βγάλαμε τα στατιστικά από τα αποτελέσματα. 42 από τους τελοιόφοιτους μπήκαν σε σχολές των Αθηνών και οι άλλοι σε σχολές της επαρχίας. 7 στο ΕΜΠ και 7 σε πολυτεχνικέςσχολές γενικά. 3 στη Νομική, 6 σε σχολές Υγείας ( η πάλαι ποτε2 δέσμη) και άλλα. Όσο τα ψάχνεις βλέπεις ότι είναι και καλύτερα τα αποτελέσματα.
Αλλάζουν τα βιβλία στο Γυμνάσιο κυρίως τα φιλολογικά, και αυτό σημαίνει ενημερώσεις, σεμινάρια, επιμορφώσεις , νέες σημειώσεις, και γενικά παραπάνω δουλειά μια και κατά τα λεγόμενα, στα βιβλία δεν άλλαξαν τα εξώφυλλα αλλά άλλαξε η δομή και η φιλοσοφία σε πολλά από τα μαθήματα. Τώρα τι ακριβώς ισχύει θα το δούμε όταν δούμε τα βιβλία. Πάντως αυτή η διαδικασία της επιμόρφωσης θα προκαλέσει ανατάτωση γιατί σε αντίθεση με τα άλλα σχολεία - δημόσια και ιδιωτικά εμείς ξεκινάμε με κανονικό μάθημα τη Δευτέρα. Αλλά τι να κάνουμε θα το ξεπεράσουμε και αυτό.
Το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας είναι αρκετά φορτωμένο. Συνεχείς συνεδριάσεις θα μας κρατάνε απασχολημένους για όλο το πρωινό.
Μάζεψα 25 φίλμ που παραδόθηκαν για ψηφιακή επεξεργασία, και έχω και 2 κασέτες από την εκδρομή στα Γιάννενα και περιμενουν και αυτές να περάσουν στον Η/Υ. Εσείς τι κάνατε για το θέμα; Η γκρίνια θα συνεχίσει μέχρι να πειστώ ότι δεν πρόκειται να γίνει τίποτα ή να αρχίσει να μαζεύεται υλικό. Να σας θυμίσω ότι είμαι αρκετά πεισματάρης (προειδοποίηση και απειλή).
Οι κάρτες αποφοίτων που έχω ήδη παραλάβει στο δεύτερο γύρο πραγματικά ήταν σημαντικά περισσότερες από τις αρχικές περίπου 50, Όμως εξακολουθούν να παραμένουν σημαντικά λιγότερες από τις 470 διευθύνσεις που έχουν μαζευτεί. Άρα υπάρχουν αρκετοί ακόμα που δεν ασχολήθηκαν. Σας παρακαλώ λοιπόν να μου στέιλετε όσοι δεν έχετε στείλει τη κάρτα.
Αρκετά για σήμερα. Ψάξτε για τα ντοκουμέντα. Μη ξεχάσετε τους Αλέξανδρους και τι Αλεξάνδρες σήμερα έχουμε αρκετούς. Να σας θυμίσω έτσι στα γρήγορα μερικούς :Γκάμα, Καστρινός, Γρηγοριάδου, Ορφανού, Σαλίμπα, Σέλελη, Διαμαντίκος, Καλαβρυτινός, Λεγκόφ, Μακρυγιάννης, Μάτης, Παπαγεωργίου, Παπαπετρόπουλος, Φεσσάς, Φουρλής και όσοι ξέχασα. Δεν ξέρω αν παίζουν η Αλεξία (Στεργίου) και ο Αλέξιος (Χαρίσης) Μάλλον όχι αλλά δεν πειράζει. Χρόνια πολλά σε όλους. Βρείτε μ ια ευκαιρία να πάρετε κανένα τηλέφωνο για ευχές.
Κλείσαμε για σήμερα.

27 Αυγούστου 2006

ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΗΜΕΡΑ

Φυσικά και δεν υπάρχουν νεα από το σχολείο. Τη Παρασκευή 1 Σεπτεμβρη θα ανοίξουμε και θα βρεθούμε όλοι μαζί.
Ψάχνοντας χθες ολη μέρα στα παλιά αρνητικά εκτός από πολλές αναμνήσεις, βρήκα μια εκδρομή στο Λουτράκι το 1992, 5 φιλμ από πενθήμερη γύρω στο 1998, 2 κασσέτες βίντεο από τη πενθήμερη στα Γιάννενα το 1994, κάποια από επισκέψεις στο σπίτι μου, κάποια Bazar, και κάποιες άλλες εκδρομές αλλά δεν βρήκα την πρώτη πενθήμερη του 1992 στη Κρήτη που ήταν και Α/Μ, αλλά δεν βρήκα και από άλλες γιορτές. Βρήκα την έξοδο του κλαμπ φωτογραφίας στο Μοναστηράκι, μια εκδρομή στο Κεραμικό και άλλες μικρότερες εκδηλώσεις, χορευτικά κλπ.
Μετά το 2000 υπάρχει αρκετό υλικό αλλά και βιντεο. Δεν υπάρχει τίποτα από το 1992 και παλιοτερα, όπως δεν υπάρχει τίποτα και από εκδηλώσεις στο δημοτικό και εκτός σχολείου εκδηλώσεις. Εσείς ψάξατε; Βρήκατε τίποτα από τις παλιές φωτό από την εκδρομή του 1992 (5-ήμερη στη Κρήτη) ή από bazar. Δεν ερχόμουνα σε όλα τα bazar. Για ψάξτε παρακαλώ να δω τι θα μαζέψουμε.
Σιγά σιγά να κάνουμε και καμιά δουλειά. Αυριο τα υπόλοιπα.

26 Αυγούστου 2006

WHERE IS EVERYBODY?????

Καλά μόνο εγώ γύρισα μου φαίνεται.
Ο χορός καλά κρατεί και εξαντλείτε τα χρονικά σας περιθώρια στις παραλίες. Πολύ καλά κάνετε. Το να λές καλό χειμώνα και να έχει 35 βαθμους θερμοκρασία είναι μάλλον ανέκδοτο.
Ελπίζω από τον Σεπτέμβρη που θα έχετε μαζευτεί να έχω και κανένα νέο όσον αφορά τις φωτό και τα βίντεο. Καταλαβαίνετε ό,τι αυτό το ταινιάκι θα είναι για όλους σας (θα δούμε τι τρόπο θα βρώ για να αναπαραχθεί και να το πάρετε όλοι σας). Αλλά θέλει προσπάθεια και από όλους σας. Μετά το 1990 όλο και κάτι έχω από το δικό μου αρχείο αλλά πιο πριν έχω ελάχιστα που μου έδωσε μια συγκεκριμένη παρέα παιδιών, άρα δεν είναι αντιπροσωπευτικά όλου του σχολείου. Θα προτιμούσα βίντεο, αλλά και φωτό κάνουν. Λίγη δραστηριότητα παρακαλώ.
Σάββατο σήμερα, αντε να κάνουμε και καμία δουλειά.

24 Αυγούστου 2006

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Πήραμε σήμερα τα αποτελέσματα των εξετάσεων για το σχολείο. Πέρασαν 70 παιδιά από τα οποία τα 17 σε ΤΕΙ και οι υπόλοιποι ΑΕΙ. Καθόλου άσχημα θα έλεγα.
Από ότι φαίνεται εξακολουθούμε να βοηθάμε με το καλύτερο τρόπο τους μαθητές μας να πετυχαίνουν τους στόχους τους. Κάπου μας αρέσει και μας δίνει δύναμη να συνεχίζουμε.
Μπράβο σε όλα τα παιδιά λοιπόν και τους ευχόμαστε καλή δύναμη και καλή πορεία στη νέα αφετηρία τους. Ο κύκλος του Μαθητή κλείνει και ανοίγει ο κύκλος του φοιτητή. Αν σε κάποιους αυτά φαντάζουν απόμακρα θυμίζω ότι εξακολουθούν να είναι μια πραγματικότητα.
Αύριο πάλι.

23 Αυγούστου 2006

ΓΥΡΙΣΑΜΕ !!!

Ισως το μηνυμα να ήταν προκλητικό για το "διακοπές ειναι θα περάσουν". Πάντως περάσανε και περάσανε καλά. Γυρίσαμε στην Αθήνα και πρέπει να ανασκουμπωθούμε για να μπουμε σε μια σειρά. Όσοι γυρίσανε καλή μας δύναμη. 'Οσοι είναι ακόμα σε διακοπές καλά να περνάνε. Όσοι θα πάνε τους εύχομαι να περάσουν καλύτερα από όλους.
Φυσικά δεν υπάρχουν νέα από το σχολείο. Το σχολείο ανοίγει τη 1η Σεπτέμβρη και τα μαθήματα αρχίζουν στις 4 του Σεπτέμβρη.Όπως συνήθως με πλήρες πρόγραμμα από την αρχή.
Αν κάποιος έχει κάποιο νέο να μοιραστεί με τους απόφοιτους από το σχολείο ας το γράψει.
Θυμίζω σε όλους σας ότι ψάχνω υλικό για τα χρόνια από 1981 μέχρι 1994-5 που άρχισα να βγάζω φωτογραφίες. Πριν από το 1994-5 ό,τι υπάρχει από φωτογραφίες, ή βίντεο, (σπάνιο) να ψηφιοποιηθεί μήπως καταφέρω και βγάλω κάτι επετειακό για τα 25 χρόνια από την ίδρυση του σχολείου. Το ιδανικό θα ήταν αν καθένας από εσας έκανε ψηφιακές τις 5-10 ή 20 φωτογραφίες παρά εγώ τις 300 ή 400 φωτό, όπως επίσης και για τα βίντεο. Θα ήταν πολύ ωραία να μαζευτεί αρκετό υλικό ώστε να φτιαχτεί κάτι αντιπροσωπευτικό για όλους.
Κάτι άσχετο τώρα: 183 επισκέψεις για να δούνε το προφίλ μου. Τι ψάχνετε; Τι απορίες έχετε που χρόνια θέλατε να ρωτήσετε και διστάζατε. Αν υπάρχει κάτι απλά ρωτείστε. Τόσο απλά.
Αρκετά για σήμερα. Αύριο πάλι. Μη ξεχνάτε τις φωτό και τα βίντεο.

02 Αυγούστου 2006

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ.

Καλό μήνα σε όλους.
Αύγουστος λοιπόν, μήνας διακοπών και ξεκούρασης.
Θυμίζω σε όλους σας και κυρίως σε αυτούς που ήταν από το δημοτικό στο σχολείο, να ψάξουν για φωτογραφίες και βίντεο από γιορτές, εκδρομές και εκδηλώσεις γενικά που να έχουν γίνει στο σχολείο. Ρωτείστε τους γονείς σας και προσπαθείστε να θυμηθείτε που βρίσκονται και πότε οι γονείς σας σας βιντεογραφούσαν ή φωτογράφιζαν σε γιορτές πάρτι ή εκδρομές. Ενημερώστε με να δουμε πως μπορούμε να τις περάσουμε σε ψηφιακή μορφή για να μαζέψουμε υλικό.
Καλές διακοπές και πάλι και μη ξεχνάτε να ψάξετε.
Μη ξεχνάτε το Ρόκο στη Σίφνο. Έχει κανείς άλλος καμία εκδήλωση για να ενημερώσουμε τους υπόλοιπους; Αν ναι ενημερώστε με να το κοινοποιήσω.

ΓΙΑ ΝΑ ΨΑΧΝΕΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ