Για την καλύτερη ενημέρωση σας υπάρχει η εφημερίδα :

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ LFH

07 Ιανουαρίου 2013

Απολογισμός

Πέρασε ο καιρός και φτάσαμε στο 2013. Δεν θα πω για το 2012 τι χρονιά ήταν. Αρκεί που πέρασε. Νομίζω αυτό τα λέει όλα.  Όμως το 2012 εκτός από μνημόνια, δανεισμούς, φόρους, κλιμάκια και ότι άλλο κυκλοφόρησε στον οικονομικό και όχι μόνο τομέα, είχαμε και τη Σχολή και τις δραστηριότητες της. Έτσι προσπαθώντας να θυμηθώ για το 2012 είχαμε....
Μουσική βραδιά, παιδαγωγικές και εκπαιδευτικές εκδρομές στη Φλωρεντία, προσομειώσεις του μοντέλου των Ηνωμένων Εθνών, Ποδοσφαιρικούς αγώνες, διαγωνισμό διηγήματος, διαγωνισμό για την ενέργεια, Portes Ouvertes, σεμινάρια και ό,τι άλλο θέλετε.

Αναλυτικά όλα αυτά είναι στην ηλεκτρονική εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ LFH. Με πάνω από 380 εγγραφές σε 13 μήνες και πάνω από 10000 επισκέψεις πάει καλά. Αλλά σαν το παλιό καλό blog δεν πάει. Και μου κάνει εντύπωση. Καθημερινά εδώ μπαίνετε πάνω από 50 και κοιτάτε τα νέα. 46.000 επισκέψεις σε 5 χρόνια από τα οποία τα τελευταία με ελάχιστες εγγραφές. 15.000 το χρόνο αλλά και πάλι τη τελυταία χρονιά το blog το επισκέπτονται περίπου 2500 άτομα το μήνα. Τι σημαίνει αυτό; Ότι η κοινότητα του LFH είναι ζωντανή και παρούσα. Από την μεριά μου προσπαθώ να σας έχω ενήμερους για ότι γίνεται στη Σχολή και όχι μόνο. Αλλά να σας κρατάω ενήμερους και για τις δικές σας δραστηριότητες, αν θέλετε.  Αν θέλετε λοιπόν να ζητήσετε κάτι απλά ζητήστε το. Αν έχετε κάποια δραστηριότητα στην οποία εμπλέκεστε μου το λέτε. Αν συμμετέχετε σε σεμιναρια, συνέδρια ή ότι άλλο, μου το λέτε. Μαζί με εμένα το λέτε και σε όλη τη κοινότητα της Ελληνογαλλικής Σχολής. Το χαρακτηριστικό όλων των δραστηριοτήτων της σχολής είναι πλέον το LFHED, Αν το ζητήσετε, θα έχετε ένα μεγάλο αριθμό απαντήσεων και αν ζητήσετε και βίντεο, θα σας βγάλει στο κανάλι της Σχολής στο YouYube. Εκεί βρίσκονται περίπου 50 βίντεο από δραστηριότητες της Σχολής.

Και εδώ όμως θέλει δουλειά. Τα 50 και 100 άτομα την ημέρα είναι λίγα. Η κοινότητα των αποφοίτων αριθμεί περίπου 5000 άτομα και από τους δύο τομείς. Δηλαδή μιλάμε για το 1 - 2 % και μάλιστα οι περισσότεροι είναι οι ιδιοι που μπαίνουν. Οι άλλοι; Τι μπορούμε / μπορείτε να κάνουμε /νετε.  Να προωθήσετε την εφημερίδα ή/και  να την τροφοδοτείτε με υλικό. Μη τα βλέπετε μόνο εσείς, στείλετε τα και στους φίλους σας.Μη μπαίνετε μόνο εσείς... προωθείστε το και στους φίλους σας, δεν είναι αναγκαίο να είναι απόφοιτοι της Σχολής.  Αν πέσει κάτι στην αντίληψη σας που μπορεί να ενδιαφέρει και άλλο κόσμο, στείλτε το και θα ανέβει.

Ένα άλλο τεράστιο θέμα είναι είναι ο Σύλλογος Αποφοίτων. Πρέπει επιτέλους να ενισχυθεί. Τα 200- 300 άτομα που μαζεύονται στις συγκεντρώσεις του μπορεί να μην είναι λίγα, αλλά είναι λίγα...5%. Οι υπόλοιποι; Ενισχύστε το Σύλλογο σας.

Έχουμε και λέμε... Οι καιροί είναι δύσκολοι. Το βλέπετε, το ξέρετε, το βιώνετε. Ενισχύστε το δίκτυο σας από απόφοιτους και μέσα από αυτό ενισχυθείτε και εσείς. Απλό είναι.

Μη ξεχνάτε την εφημερίδα :

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ LFH

Για να βάλουμε στόχους λοιπόν : τουλάχιστον 1000 εγγεγραμμένοι στο Σύλλογο, και τουλάχιστον 20.000 επισκέψεις στην εφημερίδα ας πούμε μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς... δηλαδή τέλος Ιουνίου. 

Τη καλησπέρα μου σε όλους, τις καλύτερες ευχές μου για το 2013, τα χρόνια μου πολλά σε όσους γιόρταζα και γιορτάζουν όλες αυτές τις μέρες. 

Καλή χρονιά.Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΙΑ ΝΑ ΨΑΧΝΕΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ