Για την καλύτερη ενημέρωση σας υπάρχει η εφημερίδα :

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ LFH

14 Μαΐου 2012

Θέατρο στην Ελληνογαλλική Σχολή

Σας αρέσει το θέατρο; Αν ναι ο τομέας θεάτρου της Ελληνογαλλικής Σχολής Αγίας Παρασκευής Ευγένιος Ντελακρουά,  σας δίνει μια μοναδική ευκαιρία. Διαβάστε το δελτίο τύπου που ακολουθεί και αρχίστε το προγραμματισμό... Αξίζει κάθε λεπτό...


Festival Médithéâtre
18 – 21 Μαΐου 2012


ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Η Ελληνο-Γαλλική Σχολή «Ευγένιος Ντελακρουά», μέλος του παγκόσμιου δικτύου 430 γαλλικών σχολείων όπου σήμερα φοιτούν περισσότεροι από 240.000 μαθητές, εγκαινιάζει φέτος το θεσμό του Φεστιβάλ Σχολικών Θεατρικών Παραστάσεων στη Γαλλική γλώσσα, γνωστού με την επωνυμία MEDITHEATRE.

Ο θεσμός γεννήθηκε με πρωτοβουλία καθηγητών και μαθητών από την Ελληνο-Γαλλική Σχολή «Ευγένιος Ντελακρουά» στην Αθήνα και το Γαλλικό Σχολείο Chateaubriand της Ρώμης, μέλος επίσης του δικτύου τής AEFE για τη γαλλική εκπαίδευση στο εξωτερικό (Association pour lEnseignement de Français à lEtranger).

Θέμα του φετινού θεατρικού φεστιβάλ είναι οι «Μύθοι και Θρύλοι της Μεσογείου», και αφορμή για αυτό δίνει η συμβολική συνάντηση των δύο φιλελλήνων, του Chateaubriand και του Delacroix, που προκύπτει από τη συνεργασία των δύο σχολείων.

Στις παραστάσεις συμμετέχουν αποκλειστικώς μαθητές της Α΄ και Β΄ Λυκείου του Ελληνικού και Γαλλικού Τμήματος της Ελληνο-Γαλλικής Σχολής και ομήλικοί τους από το Λύκειο Chateaubriand της Ρώμης.
Η προετοιμασία των μαθητών στην Ελληνο-Γαλλική Σχολή έγινε από τις καθηγήτριες Michèle Galais – Καλλιτεχνική Διεύθυνση, Isabelle Moulard – Προσαρμογή των έργων & Σκηνοθεσία και Joëlle Montech – Σκηνοθεσία.
Η παραγωγή γίνεται σε συνεργασία με τις θεατρικές εταιρείες ELIKA και DK-BEL.

Όλες οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν στην Κεντρική Σκηνή της Ελληνο-Γαλλικής Σχολής «Ευγένιος Ντελακρουά» στην Αγία Παρασκευή. Ώρα έναρξης: 20:30. Είσοδος ελεύθερη για το κοινό.



Το πρόγραμμα των παραστάσεων έχει ως εξής:


18.5.2012 ->          LODYSSEE, βασισμένο στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ του Ομήρου, σε μετάφραση του Philippe Jaccottet.
                             Η παράσταση θα επαναληφθεί στις 31 Μαΐου και στις 18 Ιουνίου.

19.5.2012 ->          LA BELLE HELENE nest pas une poire, βασισμένο στην όπερα μπούφα του Jacques Offenbach για τον πόλεμο της Τροίας.
                             Επανάληψη στις 28 Μαΐου.

19.5.2012 ->          BETES DE SCENE, βασισμένο στις ΟΡΝΙΘΕΣ του Αριστοφάνη.
                             Επανάληψη στις 30 Μαΐου.

20.5.2012 ->          FAMILLES MAUDITES, βασισμένο στα έργα ΜΗΔΕΙΑ του Ευριπίδη και ΧΟΗΦΟΡΕΣ του Αισχύλου.
                             Επανάληψη στις 29 Μαΐου.

21.5.2012 ->          VOYAGE EN OVALIE, έργο γραμμένο για το αληθινό θέατρο.
Επανάληψη την 1η Ιουνίου.


Πληροφορίες: www.lfh.edu/theatre, info@lfh.gr, 210 300 9100 

Δείτε και μια σειρά από τις αφίσες....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΙΑ ΝΑ ΨΑΧΝΕΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ