Για την καλύτερη ενημέρωση σας υπάρχει η εφημερίδα :

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ LFH

25 Νοεμβρίου 2011

Βήμα για γνωριμία

Αγαπητοί μου πρώην μαθητές...Τα έχουμε ξαναπεί... Αλλά όπως κάθε καθηγητής έτσι και εγώ θεωρώ ότι η επανάληψη γεννά τη γνώση. Τα ξαναλέμε λοιπόν.

Σε αυτό το blog αλλά και στο γνωστό mail, μπορείτε να μου στέλνετε όποια δραστηριότητα κάνετε και θέλετε να την κοινοποιήσετε. Κάνοντας την αρχή και δίνοντας το παράδειγμα, σας λέω ότι τη Δευτέρα 28 Νοέμβρη στο Εθνικ΄Ίδρυμα Ερευνών, και στις 7.00 το βραδάκι θα παρουσιάσω μια εργασία μέσα στα πλαίσια του έτους χημείας - που είναι το 2011 - με θέμα : Διδακτικό σενάριο με χρήση ΤΠΕ στην ενότητα : Δομή του ατόμου και χημικοί δεσμοί." Αν θέλετε περάστε να τα πούμε από κοντά...
Ορίστε λοιπόν : Έχετε μια ομιλία, μια διάλεξη, μια παρουσίαση, μια εκδήλωση την οποία οργανώνετε εσείς ή συμμετέχετε εσείς (όχι όμως ο κολητός του κολητού ώ κολητέ...), στείλτε μου το σύνδεσμο και εγώ θα το άνεβάσω εδώ, στο twitter, στο facebook, στο LinkedIn. Περίπου 1000 άτομα θα έχουν την δυνατότητα να το δουν. Και τέλος στο τελευταίο απόκτημα : ΣΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ LFH.

Το νέο απόκτημα είναι ένα περιοδικό που βγαίνει σε τακτά χρονικά διαστήματα, θα περιέχει όλα τα νέα που αφορούν το σχολείο. Μπορείτε να το δείτε εδώ και φυσικά θα ήθελα να το πείτε και στους φίλους σας.

Μια παράκληση μόνο θα ήθελα, όποτε μου στέλνετε το σημείωμα και τνον σύνδεσμο, γράφετε δίπλα το έτος αποφοίτησης, τα έχω ξεχάσει πια και μπερδεύομαι. Για να μη ψάχνω επετηρίδες, λοιπόν γράφτε μου εσείς το έτος.

Αυτά τα ολίγα. Θυμίζω αύριο έχουμε το τσάπινγκ κοινώς τη δενδροφύτευση.
Λοιπόν περιμένω νέα σας... Τη καλησμέρα μου...

18 Νοεμβρίου 2011

Αναδάσωση στον Υμηττό

Τι κάνετε το άλλο Σάββατο. Από το πρωί μέχρι το μεημεράκι κατά τη μία. Δεν θέλω να ακούσω για hangover από την Παρασκευή βράδυ και άλλα τέτοια περίεργα. Ελάτε να σας δούμε και να φυτέψουμε και κανένα δεντράκι.

Στην περιοχή Άγιος Γεώργιος - Κουταλάς στο Βύρωνα θα μαζευτούμε κατά τις 9 - 9.30 και θα πάρουμε γύρω γύρω το βουνό - κανένα 10λεπτο ποδαρόδρομος - να πάμε από πάνω στη κορυφή να βρούμε τα "καμένα" και να αρχίσει η δουλειά.

Όχι δεν θα σας κουράσουμε...πολύ. Βλέπετε οι τρύπες έχουν ανοιχτεί, τα δεντράκια είναι δίπλα, οι υπάλληλοι του δήμου πρόθυμοι για συμβουλές, και εμείς απλά "παραχώνουμε" τα δενδρύλια, μαζεύουμε χώμα από γύρω γύρω, γεμίζουμε τη λακούβα, πατάμε προσεκτικά γύρω από τη ρίζα και έτοιμο. Τουλάχιστον πέρυσι έτσι ήταν. Δεν ιδρώσαμε... η αλήθεια ήταν.

Ηταν όμως ωραία, γιατί βρεθήκαμε, τα είπαμε, γελάσαμε, και δουλειά κάναμε.

Δεν θέλω δικαιολογίες ότι δεν ξέρετε που είναι. Σας έφτιαξα χάρτη...ΕΔΩ Σπέσιαλ μιλάμε. Με τα όλα του. Τι δορυφορικές λήψεις, τι ταμπέλες... όλα μιλάμε.

Αν κανένας σας έχει άγριες διαθέσεις ας βάλει και κανένα γαντάκι με καμιά αξίνα μέσα στο πορτπαγκαζ μπας και έχουμε τόση κοσμοσυρροή και δεν φτάσουν οι υποδομές.

Α!!!Ναι... Γόβες, συνολάκια, κουστουμάκια και γραβατούλες είναι εκτός dress code. Καλό παπούτσι, άνετα ρούχα (ρίξαμε και μερικά ....λοκαθίσματα πέρυσι οπότε...καταλαβαίνετε...).

Λοιπόν σας περιμένουμε στο ραντεβού : ΣΑΒΒΑΤΟ 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ στο ΚΟΥΤΑΛΑ και στις 9-9.30
(εδώ που τα λέμε και αργότερα να είναι δεν πειράζει, απλά θα μας δειτε επί το έργον απέναντι και θα έρθετε μόνοι σας. Αλλά να έρθετε. Αυτό είναι το σημαντικό.)

Τη καλησπέρα μου...

16 Νοεμβρίου 2011

Ο εορτασμός της Επετείου του Πολυτεχνείου

Γιορτάστηκε σήμερο στο Χολ της Σχολής η 38η Επέτειος του Πολυτεχνείου. Μια πρωτοποριακή δουλειά με πολλά νέα στοιχεία που έδωσαν ένα εντυπωσιακό σύνολο. Αν θέλετε να διαβάσετε λεπτομέρειες θα σας στείλω...ΕΔΩ  που τα έχω ήδη γράψει. Να μη τα ξαναγράφω.

Αλλά μπορείτε να δείτε ένα κομάτι του υλικού που είναι ουσιαστικά το χρονικό ΕΔΩ .

Για να μη μου μείνετε παραπονεμένοι ότι είστε χωρίς φωτό...Ορίστε και μια φωτό από την εκδήλωση :




Να είστε συνδεδεμένοι, γιατί θα έχουμε εξελίξεις με τους απόφοιτους.

Τη καλησπέρα μου...

ΓΙΑ ΝΑ ΨΑΧΝΕΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ