Για την καλύτερη ενημέρωση σας υπάρχει η εφημερίδα :

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ LFH

28 Ιανουαρίου 2009

Εξετάσεις για όσους επιμένουν.

Δόθηκε σήμερα η ανακοίνωση για την υποβολή αιτήσεων για τις εξετάσεις 2008 - 2009. ΠΡΟΣΕΞΤΕ : Δεν γίνονται πλέον το Μάιο!!!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Προς τους απόφοιτους



Α) Όσοι ζητούν νέα εξέταση για απόκτηση Βεβαίωσης
Πρόσβασης.
Β) Όσοι κατέχουν βεβαίωση πρόσβασης και ζητούν να
συμμετέχουν στην επιλογή θέσεων με ποσοστό 10%.

Παραλαβή αιτήσεων : από 2 έως 6 Φεβρουαρίου 2009
από τη Γραμματεία του Λυκείου

Υποβολή αιτήσεων: Τρίτη 10/2/09 13.00 – 15.30
Δευτέρα 16/2/09 12.00 – 12.45
13.45 – 15.30

Απαραίτητα δικαιολογητικά:

1- Βεβαίωση Πρόσβασης πρωτότυπη
2- Απολυτήριο επικυρωμένη φωτοτυπία από διεύθυνση Δ.Ε. Αθήνας – Μεσογείων 324 Αγία Παρασκευή.
3- Αίτηση που τους χορηγείται από το σχολείο
4- 2 φωτογραφίες.



Από τη Διεύθυνση

25 Ιανουαρίου 2009

Μύρισε πίτα

Πρωτοχρονιάτικη έτσι; Κάτι ακούγεται για το Σαββατοκύριακό 7-8 Φεβρουαρίου. Δεν ξέρω ακόμα αλλά θα μάθω και άμα μάθω θα μάθετε. Έτσι πάει. Λοιπόν κανονίσετε να μη πάτε για σκι εκείνο το Σαββατοκύριακο. Να μη ξενυχτήσετε το προηγούμενο βράδυ και δεν ανοίγει το μάτι την επόμενη, να ειδοποιήσετε τους φίλους παλιούς συμμαθητές, και να είστε στο σχολείο. Άντε να δείτε πόσοι είστε και ποιοί είστε. Και είστε πολλοί. Εγώ σας ξέρω όλους. Λοιπόν στα υπόψη. Γεια χαρά.

17 Ιανουαρίου 2009

Οι απόφοιτοι του 1992

Οι πρώτοι απόφοιτοι της σχολής μας βρέθηκαν σήμερα στο σπίτι της Μαργαρίτας Χατζηχρηστίδη. Ήταν μια από τις συγκεντρώσεις αποφοίτων, η τρίτη κατά σειρά στο τελευταίο μήνα. Νομίζω ότι γενικά επικρατεί μια νοσταλγία γύρω από το σχολείο. Δεν ξέρω αν είναι γενική ή έτυχε. Ακόμα δεν έχω ακούσει τίποτα για το 1993. Το 1994 και 1995 ήταν λίγο πριν, το 1992 σήμερα και ποιος ξέρει ποια άλλα έτη που δεν πήρα χαμπάρι.
Μεσημεριανή μάζωξη λοιπόν, ξεκίνησε -θεωρητικά- στις 12. Εγώ πήγα γύρω στη 1 το μεσημέρι και βρήκα τη Μαργαρίτα με την Άννα και τη Μαιρίλη. Η Μαργαρίτα όλο ανησυχία για την έκβαση της πρωτοβουλίας.
Μετά από μια ώρα περίπου ο χώρος ήταν γεμάτος. απόφοιτους. Η μουσική έπαιζε αλλά δεν άκουγε κανένας. Όλοι μιλούσαν μεταξύ τους. Πολλοί είχαν να βρεθούν μόλις 16 χρόνια. Και είχανε πολλά να πούνε. Πάρα πολλά.
Και εγώ άκουγα, άκουγα αλήθειες, γνώμες, απόψεις ειπωμένες με απλότητα, ειλικρίνεια μέσα από το φίλτρο του χρόνου. Πράγματα όμως που για μια ακόμα φορά μου έδειξαν τη σημασία που έχει η παρουσία του καθηγητή μέσα στη τάξη.
Μετά άκουγα νέα, για γάμους, παιδιά, δουλειές, σκέψεις για το μέλλον. Και μαζί με αυτά που άκουγα ονειρευόμουν και εγώ.
Σε κάποια φάση κάθισα στο καναπέ και έβλεπα το καθένα και θυμόμουνα. Πόσα είχα να θυμηθώ.
Να θυμηθώ την Άννα που κρυβόταν στη τελευταία σειρά μη τύχει και τη ρωτήσω.
Να θυμηθώ τη Χρυσούλα όταν στο κλαμπ φωτογραφίας είχαμε ξαμοληθεί όλοι στην αρχαία αγορά (Των Τριών Ιεραρχών ήτανε) και βγάζαμε φωτογραφίες. Τώρα ασχολείται επαγγελματικά με τη φωτογραφία.
Να θυμηθώ την Εύα όταν την έβγαζα φωτογραφίες στη σχολική παράσταση και να μου λέει τώρα ότι έχει διπλή παράσταση σήμερα και πρέπει να φύγει νωρίς.
Το Κώστα να κάνει μπόμπα στη πισίνα του ξενοδοχείου στην πενθήμερη
Τον Αλέξανδρο στη ντισκοτέκ.....
Ποιον να αφήσω... Για όλους θυμόμουνα κάτι. Καθόμουν λοιπόν στο καναπέ τους χάζευα και ψιλοχαμογελούσα. Δεν ξέρω αν καμάρωνα και γιατί να το έκανα αυτό. Πάντως μου άρεσε αυτό που έβλεπα. Δεν ήθελα σε καμία περίπτωση να σκεφτώ πόσα χρόνια πέρασαν. Και για μένα μπορεί να μη λέει πολλά (33 % στο σύνολο), για όλα αυτά τα παιδιά όμως είναι η μισή τους ζωή αυτή που μεσολάβησε από τότε που τελείωσαν το σχολείο.
Πολύ το χάρηκα και θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ που μου δώσατε την ευκαιρία να βρεθώ σήμερα μαζί σας.
Για τους απόντες θα ανεβάσω μια μόνο φωτό από τη βιντεοκάμερα τραβηγμένη, αλλά δυστυχώς έκοψα τον Σωτήρη. Στις φωτογραφίες της Μαργαρίτας όμως φαίνονται όλοι. Πολλοί σύντομα η Μαργαρίτα θα έχει το DVD που τράβηξα. Μη περιμένετε φοβερά πράγματα. Καμιά δεκαριά λεπτά τράβηξα. Να είστε όλοι καλά.

13 Ιανουαρίου 2009

H Λουίζα Μπάρρυ και οι προγραμματισμένες συναυλίες της.

Μου τα έστειλε η Λουίζα και τα αναδημοσιεύω - εις την Αγγλική - ως έχουν. Όσοι πιστοί (και είναι και στη γειτονιά) ας προσέλθουν.

Just sending you a concert update....in case you 'd like to come and hear me sing! I would love to see you if you can make it!

14th January 2009-19:00
St. Olaves Church, Hart Street, EC3
Liederabend (Schubert, Schumann, Wolf)
by Daire Halpin (soprano) & Helen Mills (piano) and friends! free admission, wine available, donations welcome!
(A fundraising concert which will hopefully enable Daire and Helen to complete a songclass course they have been selected for in Belgium)
Special appearances also include Ameral Gunson and Neal Jenkins.
Louisa Barry and Merel Van Der Knoop will be performing short fun children's songs for Peter Rabbit! :-)


25th January 2009- 19:30
The Hall, @ The Henrietta Barnett School, Central Square,Hampstead Garden Suburb, NW11 7BN
Sonus Ensemble, An evening of songs from the operas and musicals all inspired by Shakespeare
Christine Cunnold (soprano), Louisa Barry (mezzo-soprano), Jezz James (tenor), Merel Van Der Knoop (piano)
Tickets £15 and can be bought online on http://www.millhillmusicclub.co.uk/ or through the box office on 02089593866


More dates to come include a glamorous charity Opera Gala on the 27th of Feburay, a lunchtime concert on the 3rd of March, and Morley Opera Scenes from the 23th-28th of March! Details will follow nearer the time!

In an attempt to starting using my currently under re-construction website and the benefits it provides....please accept my future email from louisa@louisabarry.com

Please feel free to also email me back if you would NOT like to receive these emails and I shall remove you from my mailing list!

Hope to see some of you soon!

Best Wishes

Louisa

07 Ιανουαρίου 2009

Ευτυχισμένο το 2009

Καλή χρονιά σε όλους σας. Να είστε καλά και να περνάτε καλά. Να χαίρεστε κάθε μέρα και να είστε ευτυχισμένοι με τους φίλους σας και γενικά τους δικούς σας ανθρώπους. Η καινούργια χρονιά έφτασε και μας γεμίζει ελπίδα για κάτι νεο και διαφορετικό.
Μέσα λοιπόν σε αυτές τις μέρες η Σοφία μου έστειλε μια ανακοίνωση.Σας την ανεβάζω ως έχει (ως συνήθως)
Πριν από αυτό όμως να σχολιάσω τη ψηφοφορία. Δεν έδωσε τίποτα - εκτός του ότι ψήφισαν μόνο 12 (μόνο τόσοι περνάνε από εδώ!!!!!) Δεν έδωσε κάτι που να μπορούμε να βγάλουμε συμπέρασμα. Οι μισοί θέλουν μεσοβδόμαδα βραδάκι και οι άλλοι μισοί θέλουν Σάββατο αργαπρωι-μεσημεράκι Βγάλε άκρη. Νομίζω θα κοιτάξω εγώ τι με βολεύει και θα σας πω.
Πιστεύω να πήρατε τηλέφωνα και να μη στείλατε ομαδικά μηνύματα. Εμένα πάντως όσοι μου στείλανε ήταν προσωπικά.
Ένα τελευταίο. Ήθελα να πάρω πολύ κόσμο αλλά δυστυχώς την Πρωτοχρονιά μπήκε ο μικρός μου για σκωληκοειδίτιδα και βγήκαμε μόλις προχθές. Όλα καλά αλλά είχε τρέξιμο.
Έτσι χρόνια πολλά στους Βασίλιδες και τις Βασιλικές Στους Γιάννηδες και τις Ιωάννες για σήμερα, στους Φάνηδες και τις Φανές για χθές αλλά και για όσους έχουν λόγους να γιορτάζουν.
Η ανακοίνωση επιτέλους είναι:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Θεατρική Εταιρεία Πόλις παρουσιάζει στο 104 – 1 του Κέντρου Λόγου και Τέχνης των εκδόσεων Καστανιώτη τη μουσικοθεατρική παράσταση «Των ήχων πανσπερμία» σε ποιητικά - και όχι μόνο - κείμενα του Ανδρέα Εμπειρίκου.

«Ένας ευφάνταστος ψυχαναλυτής χρησιμοποιεί ανορθόδοξες (για την εποχή) μεθόδους ψυχοθεραπείας, για να οδηγήσει μία εξίσου ευφάνταστη γυναίκα σε μια αποκάλυψη-εκμυστήρευση σκέψεων, ονείρων, φαντασιώσεων. Η έκθεση, η αποκάλυψη, η εκμυστήρευση είναι αμοιβαία, ώστε στο τέλος ψυχαναλυτής και ψυχαναλυόμενη ορίζουν μαζί το όραμα ενός κόσμου ελευθερίας, δικαίου, αθωότητας, ευδαιμονίας και αγάπης.»

Ο θεραπευτής - σαμάνος - μουσικός (προσωπείο του ποιητή ) χρησιμοποιεί την «μαγεία» του ρυθμού και του καθαρτικού ήχου για να αντλήσει την οδύνη από την ψυχή της θεραπευομένης του, και στη θέση της οδύνης να αποκαταστήσει την χαμένη ηδονή της καθαιρετικής και καθολικής αθωότητας. «Άνευ ορίων! Άνευ όρων!»

Με τον ήχο κρουστών μουσικών οργάνων και του ρυθμού αποκαλύπτεται η «κρυμμένη, μυστική, ιερή» μουσική στην ποίηση του Εμπειρίκου, ιδιαίτερα στα λεγόμενα πεζά του κείμενα. Στην παράσταση δοκιμάζεται η αλληλεπίδραση του μουσικού οργάνου και του ήχου – λέξη στο σώμα με τους ήχους του Σνά και του μπολ απ' το Θιβέτ, μπιριμπάο από τη Βραζιλία, στάμνα από την Ινδία, Ζάρμπ από την Περσία, αφρικανικό τύμπανο και άλλων μικρότερων οργάνων από όλο των κόσμο.

Η παράσταση πρωτοπαρουσιάστηκε στα Λουτρά των Αέρηδων την άνοιξη του 2007, στην έδρα της εταιρείας στη Σύρο και στην πατρίδα του Ανδρέα Εμπειρίκου, την Άνδρο, στα πλαίσια αφιερώματος στον ποιητή.

«Των ήχων πανσπερμία» σε ποιητικά - και όχι μόνο - κείμενα του Ανδρέα Εμπειρίκου.

Σκηνοθεσία : Ελένη Γεωργοπούλου

Παίζουν: Αιμιλία Βάλβη, Μιχάλης Κλαπάκης.

Μουσική : Μιχάλης Κλαπάκης


Προγραμματισμένη πρεμιέρα Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2009 και για δεκαπέντε παραστάσεις κάθε

Παρασκευή Σάββατο και Κυριακή στις 21.15 μμ.

104-1 Κέντρο Λόγου και Τέχνης, Θεμιστοκλέους 104 και Καλλιδρομίου

Τηλέφωνα κρατήσεων 210 3826185

Διάρκεια παράστασης 55 λεπτά.

Τιμές εισιτηρίων: 15 ευρώ, φοιτητικό 10 ευρώ.


Τα λέμε.

ΓΙΑ ΝΑ ΨΑΧΝΕΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ