Για την καλύτερη ενημέρωση σας υπάρχει η εφημερίδα :

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ LFH

07 Ιανουαρίου 2009

Ευτυχισμένο το 2009

Καλή χρονιά σε όλους σας. Να είστε καλά και να περνάτε καλά. Να χαίρεστε κάθε μέρα και να είστε ευτυχισμένοι με τους φίλους σας και γενικά τους δικούς σας ανθρώπους. Η καινούργια χρονιά έφτασε και μας γεμίζει ελπίδα για κάτι νεο και διαφορετικό.
Μέσα λοιπόν σε αυτές τις μέρες η Σοφία μου έστειλε μια ανακοίνωση.Σας την ανεβάζω ως έχει (ως συνήθως)
Πριν από αυτό όμως να σχολιάσω τη ψηφοφορία. Δεν έδωσε τίποτα - εκτός του ότι ψήφισαν μόνο 12 (μόνο τόσοι περνάνε από εδώ!!!!!) Δεν έδωσε κάτι που να μπορούμε να βγάλουμε συμπέρασμα. Οι μισοί θέλουν μεσοβδόμαδα βραδάκι και οι άλλοι μισοί θέλουν Σάββατο αργαπρωι-μεσημεράκι Βγάλε άκρη. Νομίζω θα κοιτάξω εγώ τι με βολεύει και θα σας πω.
Πιστεύω να πήρατε τηλέφωνα και να μη στείλατε ομαδικά μηνύματα. Εμένα πάντως όσοι μου στείλανε ήταν προσωπικά.
Ένα τελευταίο. Ήθελα να πάρω πολύ κόσμο αλλά δυστυχώς την Πρωτοχρονιά μπήκε ο μικρός μου για σκωληκοειδίτιδα και βγήκαμε μόλις προχθές. Όλα καλά αλλά είχε τρέξιμο.
Έτσι χρόνια πολλά στους Βασίλιδες και τις Βασιλικές Στους Γιάννηδες και τις Ιωάννες για σήμερα, στους Φάνηδες και τις Φανές για χθές αλλά και για όσους έχουν λόγους να γιορτάζουν.
Η ανακοίνωση επιτέλους είναι:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Θεατρική Εταιρεία Πόλις παρουσιάζει στο 104 – 1 του Κέντρου Λόγου και Τέχνης των εκδόσεων Καστανιώτη τη μουσικοθεατρική παράσταση «Των ήχων πανσπερμία» σε ποιητικά - και όχι μόνο - κείμενα του Ανδρέα Εμπειρίκου.

«Ένας ευφάνταστος ψυχαναλυτής χρησιμοποιεί ανορθόδοξες (για την εποχή) μεθόδους ψυχοθεραπείας, για να οδηγήσει μία εξίσου ευφάνταστη γυναίκα σε μια αποκάλυψη-εκμυστήρευση σκέψεων, ονείρων, φαντασιώσεων. Η έκθεση, η αποκάλυψη, η εκμυστήρευση είναι αμοιβαία, ώστε στο τέλος ψυχαναλυτής και ψυχαναλυόμενη ορίζουν μαζί το όραμα ενός κόσμου ελευθερίας, δικαίου, αθωότητας, ευδαιμονίας και αγάπης.»

Ο θεραπευτής - σαμάνος - μουσικός (προσωπείο του ποιητή ) χρησιμοποιεί την «μαγεία» του ρυθμού και του καθαρτικού ήχου για να αντλήσει την οδύνη από την ψυχή της θεραπευομένης του, και στη θέση της οδύνης να αποκαταστήσει την χαμένη ηδονή της καθαιρετικής και καθολικής αθωότητας. «Άνευ ορίων! Άνευ όρων!»

Με τον ήχο κρουστών μουσικών οργάνων και του ρυθμού αποκαλύπτεται η «κρυμμένη, μυστική, ιερή» μουσική στην ποίηση του Εμπειρίκου, ιδιαίτερα στα λεγόμενα πεζά του κείμενα. Στην παράσταση δοκιμάζεται η αλληλεπίδραση του μουσικού οργάνου και του ήχου – λέξη στο σώμα με τους ήχους του Σνά και του μπολ απ' το Θιβέτ, μπιριμπάο από τη Βραζιλία, στάμνα από την Ινδία, Ζάρμπ από την Περσία, αφρικανικό τύμπανο και άλλων μικρότερων οργάνων από όλο των κόσμο.

Η παράσταση πρωτοπαρουσιάστηκε στα Λουτρά των Αέρηδων την άνοιξη του 2007, στην έδρα της εταιρείας στη Σύρο και στην πατρίδα του Ανδρέα Εμπειρίκου, την Άνδρο, στα πλαίσια αφιερώματος στον ποιητή.

«Των ήχων πανσπερμία» σε ποιητικά - και όχι μόνο - κείμενα του Ανδρέα Εμπειρίκου.

Σκηνοθεσία : Ελένη Γεωργοπούλου

Παίζουν: Αιμιλία Βάλβη, Μιχάλης Κλαπάκης.

Μουσική : Μιχάλης Κλαπάκης


Προγραμματισμένη πρεμιέρα Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2009 και για δεκαπέντε παραστάσεις κάθε

Παρασκευή Σάββατο και Κυριακή στις 21.15 μμ.

104-1 Κέντρο Λόγου και Τέχνης, Θεμιστοκλέους 104 και Καλλιδρομίου

Τηλέφωνα κρατήσεων 210 3826185

Διάρκεια παράστασης 55 λεπτά.

Τιμές εισιτηρίων: 15 ευρώ, φοιτητικό 10 ευρώ.


Τα λέμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΙΑ ΝΑ ΨΑΧΝΕΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ