Για την καλύτερη ενημέρωση σας υπάρχει η εφημερίδα :

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ LFH

12 Απριλίου 2011

Και έτσι γυρίσαμε από τη Σικελία...

Χθες μετά τα μεσάνυχτα - γύρω στη μία επιστρέψαμε από μια τετραήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στη Σικελία. Το πρόγραμμα ήταν ένα διαθεματικό και διατομεακό (partenariat) πρόγραμμα που σκοπό είχε να μελετήσει τη Σικελία τόσο από την κλασσική της άποψη, όπως τον ρόλο της σαν αποικία μεγάλων αρχαίων Ελληνικών Πόλεων και ταυτόχρονα να μελετήσει τη γεωλογική ιστορία της.

Από τη κλασσική σκοπιά επισκεφτήκαμε το Ελληνικό θέατρο στη Ταορμίνα, τον Αρχαιολογικό χώρο της Νεάπολης στις Συρακούσες, την Ορτυγία, αλλά και το αρχαιολογικό μουσείο στο Λίπαρι και ...δεν μπορώ να θυμηθώ τι άλλο. Γυρνάγαμε συνέχεια. Από την άλλη σκοπιά ανεβήκαμε στα 2500 μέτρα στην Αίτνα και βγήκαμε βόλτα στον κρατήρα του 2002, όπου το περιβάλλον και το όλο σκηνικό ήταν... το κάτι άλλο.Επίσης η επίσκεψη στις Αιολίες νήσους που είναι όλες ενεργά ηφαίστεια, είναι και το Στρόμπολι εκεί, ήταν μια μοναδική εμπειρία.

Προς το παρόν θα μείνουμε σε αυτά. Όπως συνηθίζω θα γράψω οδοιπορικά για την εκδρομή με πολύ υλικό, στη Βδέλλα 2. Οπότε υπομονή. Ακόμα περνάω ταινίες στον υπολογιστή.

Τη καλησπέρα μου...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΙΑ ΝΑ ΨΑΧΝΕΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ