Για την καλύτερη ενημέρωση σας υπάρχει η εφημερίδα :

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ LFH

29 Απριλίου 2009

Οι Ρόκοι ... ξαναχτυπούν.

Έχουν οργώσει την Ελλάδα και καλά κάνουν εδώ που τα λέμε. Τώρα εγώ τι να πω που είχα τη πρόσκληση κοντά 15 μέρες και δεν την ανέβασα. Τέλος πάντων αμέλεια. (πιστεύω να μην έχει επίπτωση στη... μισθοδοσία μου γιατί έχουμε και κρίση).

Λοιπόν!!! Έχουμε και λέμε...
ΓΙΑΝΝΕΝΑ (Αχ!!! πόσες μνήμες - το Σεπτέμβρη έχουμε reunion 30 χρόνων !!! και το περιμενω σαν μικρό παιδί - που είμαι ούτως ή άλλως αλλά λέμε τώρα. Για να συνέλθω λίγο γιατί έχω και ένα image να προστατέψω...)

Γκουχ γκουχ !!! Λοιπόν ...
Θα γίνει ομαδική έκθεση στα Γιάννενα... Ορίστε και η πρόσκληση.

(Φτου μα γιατί τις κάνουν τόσο μικρές...) Να βρω το κείμενο. Ορίστε...

Κάθε τόσο, οι Τζουλιάνο Καγκλής, Ιφιγένεια Καμπέρη, Μάρια Μπαχά, Αχιλλέας Ραζής, Δημήτρης Ρόκος και Στέφανος Ρόκος δίνουν ένα άτυπο ραντεβού σε μια γκαλερί της Ελλάδας ή του εξωτερικού για να συνεκθέσουν τις παράλληλες δημιουργικές τους πορείες.

Τα έργα, όπως και οι καλλιτέχνες, είναι αρκετά διαφορετικά μεταξύ τους.
Συνδέονται όμως μ’ ένα εσωτερικό αισθητικό πλέγμα - άλλοτε φανερό δια γυμνού οφθαλμού άλλοτε καλά κρυμμένο πίσω από τις εικόνες - που τους επιτρέπει να συνυπάρχουν (χωρίς απαραιτήτως να ταυτίζονται), να συγκρούονται δημιουργικά και ενίοτε να αλληλοσυμπληρώνονται.

Όπως συμβαίνει συχνά στις σχέσεις, όπου δεν υπάρχει σύνδεση επινοείται.

Οι εκθέσεις αυτές αποτελούν ιδανικές αφορμές για να παραθέσουν τις δουλειές τους, να δουν που βρίσκονται, τι έχει μείνει από τα παλιά, τι τους χωρίζει αυτή τη φορά αλλά και τι καινούριο τους συνδέει.

Έργα των έξι καλλιτεχνών, διαφόρων μεγεθών, φτιαγμένα από υλικά όπως: μολύβια, λάδια, ακρυλικά, θα βρίσκονται από τις 6 Μαϊου στην Αίθουσα Τέχνης Αμυμώνη στα Ιωάννινα.

Επιμέλεια έκθεσης «Κορμοράνος» www.kormoranos.gr


Αλλά έχει και πάρτι. Σε όλη την Ελλάδα. Ορίστε το πρόγραμμα.

Με αφορμή την ομαδική έκθεση ζωγραφικής των Ιφιγένειας Καμπέρη, Μάριας Μπαχά, Τζουλιάνο Καγκλή, Αχιλλέα Ραζή, Δημήτρη Ρόκου και Στέφανου Ρόκου που διοργανώνει ο Κορμοράνος από τις 6 Μαΐου στην αίθουσα τέχνης Αμυμώνη στα Γιάννενα, οι djs της εταιρείας, NeaTPermaiK και Blue Lagoon, προγραμμάτισαν τέσσερα δυνατά παρτάκια για πριν και μετά σε Βόλο, Μέτσοβο, Γιάννενα και Πρέβεζα.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1: ΒΟΛΟΣ
bar Μανιτού, Γραβιάς 16, Παλαιά Βόλου

ΣΑΒΒΑΤΟ 2: ΜΕΤΣΟΒΟ
bar Maze, Mέτσοβο

ΠΕΜΠΤΗ 7: ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Gong Music Bar, Ανεξαρτησίας 28

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8: ΠΡΕΒΕΖΑ
The Bar, Σαλαμίνας 8, Παραλία Πρέβεζας


Τα εγκαίνια της έκθεσης στα Γιάννενα είναι την Τετάρτη 6 Μαΐου από τις 20:00 και η Αίθουσα τέχνης Αμυμώνη βρίσκεται στην οδό Τοσίτσα 16 στο Μώλο (η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και τις 3 Ιουνίου - δείτε την πρόσκληση).

http://www.kormoranos.gr


ΜΗΝ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ


Ωραία "τελείωσα". Δεν έχει άλλο (Πώ πω !!! Το ξεφτύλισα σήμερα... αλλά δεν βαριέσαι άνοιξη είναι - λέμε τώρα - ας ξεφύγουμε λίγο.)

08 Απριλίου 2009

Ο Ιλαν Μανουαχ και τα κόμικς...

Μου το έστειλε ο Ιλάν και αφορά τις δραστηριότητές του στα κόμικς. Ρίξτε μια ματιά και όσοι είναι φίλοι του είδους ας κοπιάσουν. Κλασσικά το "ανεβάζω ως έχει".
Τη καλησπέρα μου σε όλους.

Δεν ξέρω πόσοι από εσάς ξέρουν ότι πέρα από τις δικές μου δουλειές στα κόμικς, επιμελούμαι σε συνεργασία με το φίλο μου Χάρη Λαγκούση μια σειρά μεταφράσεων έργων της λογοτεχνίας κόμικς με τον τίτλο INKPRESS.

Το πρώτο βιβλίο της σειράς αυτής είναι το SCHIZO του Ivan Brunetti, που πρωτοεμφανίστηκε στον κατάλογο της FANTAGRAPHICS BOOKS και είναι ένα έργο που συνδυάζει με χιούμορ την Αμερικάνικη παράδοση των comic strips και daily funnies με την ιδιαίτερη χαιρέκακη απαισιοδοξία του καλλιτέχνη.

Στον αντίποδα τον υπέρ-ηρώων, ο Brunetti ασπάζεται μια άλλη αυθεντικά Αμερικάνικη περσόνα, αυτή του αντί-ήρωα και μέσα από το ανήσυχο στυλ του και τις έντονες γραφιστικές του επιρροές εμπλέκεται σε ρητορικούς μονολόγους που φέρουν τους καρπούς μιας ενοχικής καταστροφολαγνείας και ενός εκ γενετής σαδισμού.


Αυτήν την Παρασκευή 10 Απριλίου στις 19.00
η παρουσίαση του βιβλίου στο vinyl microstore
(Διδότου 34. Αθήνα,2103614544 ).

07 Απριλίου 2009

Το γκρουπ ΝΕΚΥΙΑ παίζει στην Αγία Παρασκευή.

Ο Παναγιώτης Λυμπέρης και το γκρουπ ΝΕΚΥΙΑ παίζουν στο μπαρ - κλαμπ LAVMI στην Αγία Παρασκευή. Τη Πέμπτη 9 Απριλίου 2009 από τις 9.30 και μετά. Ταυτόχρονα θα γίνει και συγκέντρωση των αποφοίτων του 98. Όσοι πιστοί προσέλθετε. Καλό θα είναι να βρίσκεστε, Ο Παναγιώτης μου είπε ότι έχει συνεννοηθεί με τον Κακαλέτρη που πιθανότατα θα είναι εκεί. Για μένα το βλέπω δύσκολο.
Η διεύθυνση είναι Ελβετίας 21.
Να περάσετε καλά όσοι βρεθείτε.

05 Απριλίου 2009

Έγινε ο αγώνας μπάσκετ.

Έγινε σήμερα ο πρώτος αγώνας ανάμεσα στο σχολείο μας και στο Campion.Κερδίσαμε με 37 - 18, μάλλον άνετα θα έλεγα.Αλλά εύκολα πήραν τα μυαλά μας αέρα. Ευτυχώς δημιουργήσαμε μια απόσταση ασφαλείας στο πρώτο δεκάλεπτο που μας έδωσε άνεση στις κινήσεις.
Ο επόμενος αγώνας όταν θα γίνει θα αντιμετωπίσουμε τους νικητές του δεύτερου αγώνα αλλά δεν ξέρω καν ποιοι παίζανε. Θα μάθω όμως. Προς το παρόν μια φωτογραφία της ομάδας με τη κυρία Τριανταφύλλου και τον κύριο Maleyran - Proviseur της σχολής μας.

Και μια ακόμα από το πίνακα ανακοινώσεων 2,5 λεπτά πριν τη λήξη.

04 Απριλίου 2009

Είστε για ένα μπασκετάκι;

Αν ναι και έχετε διάθεση αύριο Κυριακή και ώρα 12.15 στο ΟΑΚΑ παίζει το σχολείο μας σε ένα τουρνουά που οργανώνει ο Παναθηναϊκός (μπασκετ) ανάμεσα σε "ξένα" σχολεία. Ο αγώνας είναι 12.15 αλλά από τις 11.30-11.45 η Μαρία Τριανταφύλλου και εγώ θα είμαστε εκεί μαζί με τα παιδιά. Εγώ κλασσικά θα καταγράφω.
Ελάτε να φωνάξουμε μαζί για να ενθαρρύνουμε τους μαθητές μας στον αγώνα.
Τι έγινε κατά τα άλλα. Μας έπιασε η άνοιξη. Δεν βλέπω δραστηριότητες. Στην Αγγλία τι έγινε τελικά. Βρεθήκατε; Είδα κάποια πρόσκληση αλλά μέχρι εκεί. Μήπως κανένας θέλει να στείλει κανένα νέο;
Τη καλημέρα μου.

ΓΙΑ ΝΑ ΨΑΧΝΕΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ