Για την καλύτερη ενημέρωση σας υπάρχει η εφημερίδα :

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ LFH

29 Αυγούστου 2008

Μια υπέροχη βραδιά

Βρεθήκαμε χθες με τη Μαρία Τριανταφύλλου στο πάρτι της Έλενας Σουκάκου (94).
Το έχω αναφέρει ότι εξελίσσομαι σε party-animal.
Γύρω στις 10.30 λοιπόν βρεθήκαμε σε μια υπέροχη ταράτσα με όλη την Αθήνα στα πόδια της. Στην αρχή ο γνωστός κόσμος ήταν λίγος και έτσι μας δόθηκε η ευκαιρία με τη Μαρία να μιλήσουμε λίγο για τα "καλοκαιρινά" μας μια και είχαμε να τα πούμε από το κλείσιμο του σχολείου. Κατά τις 11 άρχισε η "παρέλαση", που ολοκληρώθηκε περίπου στις 12 με την προσέλευση μεταξύ άλλων προσκεκλημένων, των αποφοίτων.
Πολύς κόσμος, και όσο πιο πολλοί γίνονταν οι απόφοιτοι τόσο περισσότερο μας άρεσε γιατί βλέπαμε ότι οι δεσμοί καλά κρατούν. Πολλές από τις κοπελλιές ήρθαν με τους συζύγους τους, κάποιες είχαν αφήσει τα παιδιά στο σπίτι και κάποιοι περιμένανε το πελαργό σε κανένα δίμηνο. Γίνεται φανερό λοιπόν ότι περνάμε σε άλλη φάση. Για τους περισσότερους οι σπουδές έχουν τελειώσει (πόσα πτυχία πια!!!) και έχουν προχωρήσει στην επαγγελματική τους καριέρα.
Ωραία πράγματα. Όπως σχολίασα μερικές φορές αισθάνομαι σαν πεθερά που ρωτάω τη νύφη όλο αγωνία : "εγώ πότε θα αποκτήσω εγγόνι;...", ή "με τι ασχολείσαι τώρα, επαγγελματικά" και άλλα τέτοια.
Για του λόγου το αληθές να και δυο φωτό με μια υπέροχη παρέα αποφοίτων. Αν δεν αναγνωρίζετε κάποιους μου λέτε. Εγώ θα δώσω τα μικρά τους ονόματα.


Εδώ ξεκινάει ο πανικός. Σήκωσα τη φωτογραφική μηχανή. Ο Άλκης έχει βγει στη γύρα να τους μαζέψει.

Επιτέλους στήθηκαν και βγήκε η φωτό...
Από αριστερά ξεκινώντας έχουμε : ο Σπύρος, η Μαρία, ο Νίκος, ο Χρήστος, ο Μέμος (ξεχωρίζει άλλωστε), η Μαριέττα, η Κωνσταντίνα, η Μελίνα, ο Ζήσης (αν συγκράτησα το όνομα γιατί είχε φύγει πριν το λύκειο), η Μαργαρίτα, ο Γιώργος, η Τατιάνα και ο Άλκης. Η εορτάζουσα που φαίνεται στη προηγούμενη φωτό "απήχθη" και έτσι δεν ήταν στη ποδοσφαιρική φωτογράφιση. Εγώ ως γνωστόν, πίσω από το φακό.
Παρά το γεγονός ότι ο Άλκης προσπάθησε να τους μαζέψει, η Ροζαλία και ο Κώστας (αδελφάκια) δεν εντοπίστηκαν εγκαιρα.
Αυτά τα ωραία. Εμείς σαν καθυστερημένες "Σταχτοπούτες" τη κάναμε κατά τις 12.30. Εννοείτε ότι είμασταν οι πρώτοι. Αν δείτε και την ώρα της καταχώρησης θα καταλάβετε. Σε λίγο ξεκινάω για το σχολείο, μπας και μπορέσω να βγάλω κανένα πρόγραμμα μαθημάτων της προκοπής. Τη καλημέρα μου σε όλους. (περιμένω αντίστοιχες ενημερώσεις και από εσάς).


22 Αυγούστου 2008

Νέο ξεκίνημα

Καλημέρα σε όλους σας.
Επιστροφή στη βάση μετά από 28 μέρες διακοπές και καιρός για λίγη οργάνωση. Ας βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά.
Πρώτα από όλα το σχολείο τελεί υπό νέα υποδιεύθυνση. Αυτό σημαίνει ότι πλέον δεν είμαι υποδιευθυντής και με τη σειρά του σημαίνει ότι θα έχω αρκετό χρόνο διαθέσιμο. Με βάση τα παραπάνω λοιπόν και "ακούγοντας το σφυγμό κάποιων αποφοίτων" που βρήκα μέσα στο καλοκαίρι, το συγκεκριμένο blog δεν κλείνει. Μάλιστα θα το ξεσκονίσω και θα το ξαραχνιάσω και θα το κάνω κουκλί. Νομίζω ότι εξυπηρετεί ένα σκοπό. Αλλά γίνονται τόσα πολλά στο χώρο των αποφοίτων που δεν τα παίρνω χαμπάρι. Άρα σε πρώτη φάση το τι γίνεται στο σχολείο θα το μαθαίνετε, εφόσον το μαθαίνω και εγώ. Εκδήλωση, γιορτή, επίσκεψη απόφοιτου ή κάποιου άλλου, θα υπάρχει αναφορά.Έξω από το σχολείο όμως πρέπει να μου τα λέτε. Πολλά παιδιά - εγώ πάντα έτσι σας βλέπω και σας προσφωνώ - σόρρυ - μου κάνανε τη τιμή να με καλέσουν σε γάμους, βαπτίσεις των παιδιών τους και άλλες τέτοιες εκδηλώσεις που πραγματικά με συγκινήσανε. Προσπάθησα να πάω σε όσο περισσότερες μπορούσα. Όπως και να έχει το πράγμα εγώ σας ευχαριστώ που με βάζετε μέσα στα σχέδια σας. Τη Πέμπτη πχ είμαι προσκεκλημένος σε πάρτι-reunion γενεθλίων παλιάς απόφοιτης. Δεν σας λέω ποια είναι γιατί δεν μου έχει δώσει τέτοια άδεια. Δήλωσα συμμετοχή με μια φίλη μου (τη Μαρία Τριανταφύλλου - για να προλάβω κακιές σκέψεις). Στο FACEBOOK έφτασα τους 330 φίλους από τους οποίους 10-12 είναι εξωσχολικοί. Όλοι οι άλλοι είναι απόφοιτοι. (Πρέπει να μάθω πως επιτέλους στέλνουν ομαδική αποστολή μηνύματος στο Facebook γιατί δεν μπορώ να στείλω μια καλημέρα βρε αδερφέ σε όλους - αν ξέρει κανείς μου λέει- ). Το έχω γράψει αρκετές φορές : αν θέλετε να μάθετε τι κάνει κάποιος στείλτε μου mail σχετικά και θα δω τι έχω.
Για να δούμε τι άλλο έχει τώρα:
Υπάρχουν ακόμα δυο blogs σχετικά με το σχολείο.
ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΟΥ LFH
Σε αυτό έχετε δικαίωμα να γράφετε εσείς. Αρκεί να το ζητήσετε από τους δυο admin τον Γιάννη Δεληγιάννη (92) και Κωνσταντίνο Δρακάκη (92). Εδώ πρέπει να ομολογήσω ότι τους το φόρτωσα αποχωρώντας - δεν με έπαιρνε χρονικά να το καλύψω και αυτό.Έχουν ζητήσει καμιά 35αριά από εσάς αυτό το δικαίωμα αλλά το έχουν χρησιμοποιήσει μόνο 2 (οι admin), όποιος απόφοιτος θέλει να γράψει αρκεί να το ζητήσει και να του δοθεί το "δικαίωμα". Ο Γιάννης (με μωρά παιδιά προσπαθεί και το κρατάει αλλά αν περάσετε από εκεί θα δείτε ότι η μοναξιά κουράζει)
Και ερχόμαστε στη "μοναξιά". Όλα αυτά είναι δικά σας και μόνο αν τα αντιμετωπίσετε έτσι θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν. Αν τα αντιμετωπίζετε σας κάτι ξένο τότε θα μαραζώσουν. Εσείς λοιπόν θα πρέπει να δώσετε την ώθηση που τους πρέπει. Στείλτε τα links σε φίλους και γνωστούς απόφοιτους του σχολείου. Παροτρύνετε τους να μπαίνουν και να αφήνουν έστω ένα γεια στα σχόλια με ένα ονοματάκι μικρό (αν δεν θέλουν πλήρες) και το έτος αποφοίτησης. Για να μην αισθανόμαστε μόνοι. Και πάμε τώρα στο τρίτο blog του σχολείου.
ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΕΣ ΣΤΟ LFH
Αυτό είναι για μαθητές. Περιέχει ό,τι ανακοινώσεις δίνονται στους μαθητές μέσα στο σχολείο. Δεν δίνει τη δυνατότητα σχολίων - τι να σχολιάσεις άλλωστε - και είναι ένα σημείο αναφοράς κυρίως για γονείς που ψάχνουν να βρουν ανακοινώσεις για εκδηλώσεις.
Αυτά είναι ό,τι παίζει σχετικά με τα blogs.
Υπάρχει μια ακόμα παράμετρος που πρέπει να πάρετε υπόψη σας. Είναι ο σύλλογος. Σχετικό σύνδεσμο μπορείτε να βρείτε στα αριστερά του κειμένου. Με αρκετές δυσκολίες μια ομάδα παιδιών προσπαθεί να δημιουργήσει τον σύλλογο αποφοίτων της σχολής μας. Και εδώ η παρουσία και η συμμετοχή σας είναι απαραίτητη. Όποιος μπορεί ό,τι μπορεί. Πατώντας τον σύνδεσμο ΕΛΕΦΑΣ στα αριστερά μπορείτε επισης να ενημερωθείτε σχετικά.
Λοιπόν πολλά έγραψα πάλι . Θα με "βλέπετε" συχνά με νέα και πληροφορίες για όλους. Και ό,τι στέλνετε ευπρόσδεκτα. Δεν είναι ανάγκη να στέλνετε κάθε μέρα : Είστε 1200 αν στέλνει ένας ένα κάθε μέρα η σειρά σας θα ξανάρθει σε 4 χρόνια (λέμε τώρα). Ό,τι όμως θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας και με όλους τους άλλους στην οικογένεια του Lfh είναι ευπρόσδεκτο.

ΓΙΑ ΝΑ ΨΑΧΝΕΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ