Για την καλύτερη ενημέρωση σας υπάρχει η εφημερίδα :

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ LFH

25 Ιανουαρίου 2013

Να σας βλέπουμε...

Μια και θα αναφερθώ σε απόφοιτο, σκέφτηκα ότι καλό θα ήταν να το γράψω εδώ. Αφενός μεν να ξεσκονίσω λίγο, και αφετέρου να σας δώσω ένα λόγο να το επισκέπτεστε.

Δευτέρα πρωί λοιπόν στο σχολείο, και πάω να δώσω τους βαθμούς στο γραφείο. Ανοίγω τη πόρτα και ακούω... : "Α!!! Ο κύριος Αλισαβάκης", γυρίζω και κοιτάζω τον νεαρό που αναφώνησε το όνομα μου και βλέπω κάποιον που "κάτι μου θυμίζει"... Μη πεις μη πεις του φωνάζουν οι υπόλοιποι.... Άστον να σε βρει...."  Τι μας λέτε καλέ... Έχουμε μια βασική διαφορά... ήταν μαθητές μου... άρα τους ξέρω. Ψάχνω στα αρχεία και αρχίζω... 1η σειρά αποφοίτων και το όνομα Βαγγέλης αλλά επώνυμο... γιοκ. Αφού πέσαν ξεροί οι πέριξ πλην της Βερόνικας που επίσης δεν ξεχνάει με τίποτα...θυμήθηκα και το επώνυμο, αφού μου το είπαν.

Κυρίες και κύριοι ο Βαγγέλης Καλαϊτζής, μετά από 21 χρόνια...γυρνάει στο... σχολείο (και όχι στο τόπο του εγκλήματος...). Απόφοιτος του 92, υπερήφανος πατέρας τριων παιδιών (νομίζω όλα αγοράκια αν κατάλαβα καλά) μετα της συμβίας πέρασε να μας δει.

Ήρθε για διακοπές και πέρασε και από το σχολείο. Ποια μεγαλύτερη απόδειξη για εμάς, ότι οι μαθητές μας φεύγοντας από τη σχολή αφήνουν ένα κομμάτι της ψυχής τους όπως και εμείς τους καταθέτουμε το δικό μας κομμάτι. Αυτό που μου άρεσε περισσότερο είναι ότι όπως γίνεται σε παλιούς φίλους, οι απαραίτητοι σύνδεσμοι αποκαταστάθηκαν άμεσα, μέσα από μνήμες και πάνω από ένα καφέ. Ευτυχώς είχα κενό και μπορεσαμε να τα πούμε.

Μετά δυστυυχώς το κουδούνι με προσγείωσε και έτσι έπρεπε να φύγουμε. Αλλιώς ακόμα θα τα λέγαμε. Θυμήθηκα αυτό που μου είχανε πει... μια φορά μαθητής πάντα μαθητής.Ο πληθυντικός υπήρχε... αν ξαναβρεθούμε σε άλλα είκοσι χρόνια...(ελπίζω να μην είμαι στο σχολείο στο εβδομήντα μου!!! αν και δεν ξέρω) εκεί κάτι θα γίνει. ΦΥΣΙΚΑ και δεν ξέφυγε από τον κυνηγό αποφοίτων που ακούει στο όνομά μου... (χε χε... να το έχετε υπόψη σας αν με συναντήσετε... θα καταθέσετε τουλάχιστον το e-mail πριν φύγετε. Το καλύτερο είναι βέβαια μια κάρτα με τα στοιχεία σας.).

Ας δούμε πως περνάει ο Βαγγέλης. Είναι γιατρός εντατικολόγος σε μια πόλη στη νότια Γαλλία - δεν θυμάμαι το όνομα. Όταν θέλει να ξεφύγει, κάνει τον επειγοντολόγο (!!!) Η αλήθεα είναι ότι και οι δύο ειδικότητες μου είχαν ξεφύγει. Οπότε ζητώντας εξηγήσεις μου είπε σχετικά...

Δεν έφτανε όμως αυτό, τον ξαναφέραμε στο σχολείο σήμερα. Να μιλήσει σε μια ομάδα μαθητών για τις σπουδες στη Γαλλία. Μέσα από την εμπειρία του, στο εξωτερικό να πει "δυο λόγια" στα παιδιά. Τα δυο λόγια κράτησαν περίπου δυόμιση ώρες. Όμως μετά βλέποντας τα παιδιά και ρωτώντας τα πως πήγε πρόσεξα ότι "λάμπανε" : Καταπληκτικά κύριε... δεν είχαμε ξανακούσει τόσες λεπτομέρειες χρήσιμες για τόσα πολλά θέματα. Οπότε εδώ νομίζω ότι χρειάζεται ένα μεγάλο ευχαριστώ... γιατι αν το σκεφτείτε να έρχεσαι για διακοπές και να κάνεις... "δουλειά" στο σχολείο... δεν είναι λίγο. Τα παιδιά μου είπαν ότι έφευγε αλλά που να αφήσω την Α' λυκείου μόνη... μεγάλο ρίσκο. Οπότε απλά το έμαθα και μέχρι εκεί.

Αύριο γυρνάει στη βάση. Αλλά είναι αυτό που έχω πει... και λίγοι μπορούν να καταλάβουν. Ο καθένας από εσάς κουβαλάει "κάτι" από το σχολείο και από εμάς, αλλά και εμείς κουβαλάμε κάτι από όλους σας. Παίρνοντας αφορμή, θα ήθελα να σας πω ότι εμείς είμαστε εκεί και θα είναι χαρά μας όταν βρεθείτε κατά Ελλάδα μεριά, να βρείτε λίγο το χρόνο να περάσετε να σας βλέπουμε. Εντάξει δεν θα σας στριμώξουμε σε δουλειά, αλλά θέλουμε να μαθαίνουμε νέα σας. Εννοείται ότι δεν είναι ανάγκη να είστε στο εξωτερικό, για να περάσετε.  Όποτε βρεθείτε στη γειτονιά, περάστε να σας δούμε.

Τη καλησπέρα μου.

07 Ιανουαρίου 2013

Απολογισμός

Πέρασε ο καιρός και φτάσαμε στο 2013. Δεν θα πω για το 2012 τι χρονιά ήταν. Αρκεί που πέρασε. Νομίζω αυτό τα λέει όλα.  Όμως το 2012 εκτός από μνημόνια, δανεισμούς, φόρους, κλιμάκια και ότι άλλο κυκλοφόρησε στον οικονομικό και όχι μόνο τομέα, είχαμε και τη Σχολή και τις δραστηριότητες της. Έτσι προσπαθώντας να θυμηθώ για το 2012 είχαμε....
Μουσική βραδιά, παιδαγωγικές και εκπαιδευτικές εκδρομές στη Φλωρεντία, προσομειώσεις του μοντέλου των Ηνωμένων Εθνών, Ποδοσφαιρικούς αγώνες, διαγωνισμό διηγήματος, διαγωνισμό για την ενέργεια, Portes Ouvertes, σεμινάρια και ό,τι άλλο θέλετε.

Αναλυτικά όλα αυτά είναι στην ηλεκτρονική εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ LFH. Με πάνω από 380 εγγραφές σε 13 μήνες και πάνω από 10000 επισκέψεις πάει καλά. Αλλά σαν το παλιό καλό blog δεν πάει. Και μου κάνει εντύπωση. Καθημερινά εδώ μπαίνετε πάνω από 50 και κοιτάτε τα νέα. 46.000 επισκέψεις σε 5 χρόνια από τα οποία τα τελευταία με ελάχιστες εγγραφές. 15.000 το χρόνο αλλά και πάλι τη τελυταία χρονιά το blog το επισκέπτονται περίπου 2500 άτομα το μήνα. Τι σημαίνει αυτό; Ότι η κοινότητα του LFH είναι ζωντανή και παρούσα. Από την μεριά μου προσπαθώ να σας έχω ενήμερους για ότι γίνεται στη Σχολή και όχι μόνο. Αλλά να σας κρατάω ενήμερους και για τις δικές σας δραστηριότητες, αν θέλετε.  Αν θέλετε λοιπόν να ζητήσετε κάτι απλά ζητήστε το. Αν έχετε κάποια δραστηριότητα στην οποία εμπλέκεστε μου το λέτε. Αν συμμετέχετε σε σεμιναρια, συνέδρια ή ότι άλλο, μου το λέτε. Μαζί με εμένα το λέτε και σε όλη τη κοινότητα της Ελληνογαλλικής Σχολής. Το χαρακτηριστικό όλων των δραστηριοτήτων της σχολής είναι πλέον το LFHED, Αν το ζητήσετε, θα έχετε ένα μεγάλο αριθμό απαντήσεων και αν ζητήσετε και βίντεο, θα σας βγάλει στο κανάλι της Σχολής στο YouYube. Εκεί βρίσκονται περίπου 50 βίντεο από δραστηριότητες της Σχολής.

Και εδώ όμως θέλει δουλειά. Τα 50 και 100 άτομα την ημέρα είναι λίγα. Η κοινότητα των αποφοίτων αριθμεί περίπου 5000 άτομα και από τους δύο τομείς. Δηλαδή μιλάμε για το 1 - 2 % και μάλιστα οι περισσότεροι είναι οι ιδιοι που μπαίνουν. Οι άλλοι; Τι μπορούμε / μπορείτε να κάνουμε /νετε.  Να προωθήσετε την εφημερίδα ή/και  να την τροφοδοτείτε με υλικό. Μη τα βλέπετε μόνο εσείς, στείλετε τα και στους φίλους σας.Μη μπαίνετε μόνο εσείς... προωθείστε το και στους φίλους σας, δεν είναι αναγκαίο να είναι απόφοιτοι της Σχολής.  Αν πέσει κάτι στην αντίληψη σας που μπορεί να ενδιαφέρει και άλλο κόσμο, στείλτε το και θα ανέβει.

Ένα άλλο τεράστιο θέμα είναι είναι ο Σύλλογος Αποφοίτων. Πρέπει επιτέλους να ενισχυθεί. Τα 200- 300 άτομα που μαζεύονται στις συγκεντρώσεις του μπορεί να μην είναι λίγα, αλλά είναι λίγα...5%. Οι υπόλοιποι; Ενισχύστε το Σύλλογο σας.

Έχουμε και λέμε... Οι καιροί είναι δύσκολοι. Το βλέπετε, το ξέρετε, το βιώνετε. Ενισχύστε το δίκτυο σας από απόφοιτους και μέσα από αυτό ενισχυθείτε και εσείς. Απλό είναι.

Μη ξεχνάτε την εφημερίδα :

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ LFH

Για να βάλουμε στόχους λοιπόν : τουλάχιστον 1000 εγγεγραμμένοι στο Σύλλογο, και τουλάχιστον 20.000 επισκέψεις στην εφημερίδα ας πούμε μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς... δηλαδή τέλος Ιουνίου. 

Τη καλησπέρα μου σε όλους, τις καλύτερες ευχές μου για το 2013, τα χρόνια μου πολλά σε όσους γιόρταζα και γιορτάζουν όλες αυτές τις μέρες. 

Καλή χρονιά.



ΓΙΑ ΝΑ ΨΑΧΝΕΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ